Кажете къде в Пловдив да родя ?

• 36 752
  • 341
  •   1
Отговори
# 75
ako ragda6 v vmi na pe6tersko 6ose trqbva da si nosi6;lignin,damski prevrazki,4ehli,no6nica{te davat i v bolnicata,no ako dargi6 moge da si e tvoq},dre6ki za bebeto ,rakavi4ki za bebeto-6te ti potrqbvat,odealce,6i6eta 2 broq,li4ni prenadlegnosti za teb,sapyn4e za beboka,krem4e za nego,pamprsi,mokri karpi,kompekt drehi za izpisvane na deteto,havliika za bebo,i za teb,pompa za karma,li4na karta -tvoq i na tatkoto,izsledvaniqra ,koito sa ti praveni po vreme na bremennostta,v ob6ti linii -tova e.ako sam izpysnala ne6to-izvini me.yspeh.az ostanah mn dovolna ot vmi.

# 76
При подготовката за раждане на първото дете си мислех, че е важен само доктора, който ти води раждането ... Важно е обаче и мястото и останалите специалисти след раждането.

Доволна съм от Весела, но не съм доволна от д-р Здравко Минев.
Доволна съм от д-р Климент Бабаков, но не съм доволна от 2 градска болница.

Условията във 2 градска са добри, но иначе работещите там приличат на надзиратели ... 100 забрани, забележки, привидна дисциплина. Детето ми се разболя още там - на 3 ден беше със зачервено гърло и хрема. После изследването на носен секрет (на 20 ден) показа Стафилококова инфекция, която е от болницата.  Бебетата ги държат по една блузка с къс ръкав посред зима. Не ти дават избор да си го вземеш при теб. Пазели ги от инфекции  Rolling Eyes. Напротив от тях дойдоха инфекциите. Имаше 2 болни от персонала с кашлица и температура.

# 77
Във ВМИ, не са некадърни!!! Вече познавам двама некадърници, но са в Селена! А печалбарите там са доста повече!

Напълно подкрепям. Селена е машина за пари.  Peace При мен не ставаше въпрос за раждане, но много си изпатих от единия "специалист" там.

Ли4но аз бих родила в Окръжна, където е и неонатологи4ното отделение. Сигурността ми е по важна от условията. Мое мнение.

# 78
ako ragda6 v vmi na pe6tersko 6ose trqbva da si nosi6;lignin,damski prevrazki,4ehli,no6nica{te davat i v bolnicata,no ako dargi6 moge da si e tvoq},dre6ki za bebeto ,rakavi4ki za bebeto-6te ti potrqbvat,odealce,6i6eta 2 broq,li4ni prenadlegnosti za teb,sapyn4e za beboka,krem4e za nego,pamprsi,mokri karpi,kompekt drehi za izpisvane na deteto,havliika za bebo,i za teb,pompa za karma,li4na karta -tvoq i na tatkoto,izsledvaniqra ,koito sa ti praveni po vreme na bremennostta,v ob6ti linii -tova e.ako sam izpysnala ne6to-izvini me.yspeh.az ostanah mn dovolna ot vmi.

Благодаря ти много !   bouquet
миле и във ВМИ имат стабилно неонатологично.

# 79
  • Пловдив
И аз ти благодаря annnaaaa  Hug
Обаче какви са тези неща, които изискват - чак хавлия за бебо?
Целия този багаж с теб ли го взе, или после ти го донесоха?
Как стои въпроса с разясненията за кърменето?
Дали някой ще ми обърне внимание ако изява претенции, че не искам никаква вода и искам да го кърмя само?

Скоро и аз ще изкажа мнение за ВМИ  Mr. Green но дотогава чакам някой да сподели повече подробности  Blush

# 80
moge da ti donesat po nenalogitelnite ne6ta i sled tova,za tova  ne se pritesnqvai,na parvo vreme si vzemi nai neobhodimoto,a sled tova nqkoi ot blizkite 6te ti donese ostanalite.za havliikata naprimer -te i tam davat,no ako pita6 men po dobre da si e tvoq,za6toto tehnite sa polzvani.a za karmeneto-tam davat instrykcii,za vodi4kata ako ne iska6-nqma da dava6-tova si e li4no tvoi izbor,pone az ne davah i nikoi ne me e prinygdaval da davam.v vmi na pe6tersko nasar4avat maikite da karmqt,az parvata ve4er nqmah mn karma i si poiskah da dohranq,no te me nastoqha da ne davam izkystveno a da se opitvam pak-edin savet pii pove4e te4nosti kato rodi6-po barzo idva karmata{izklu4enie pravqt sekcioto}yspeh.pri koi doktor 6te ragda6
??????
vzemi si pompa za karma-6te ti trqbva kam 3 den,ina4e e mn trydno na raka,ako ima6 vazmognost si kypi na avent.gelaq ti leko ragdane,hana.

# 81
  • Пловдив
Ами за сега нямам уговорка с никой лекар  Embarassed
Бременността ми е лека, почти не я усетих, карах само на консултациите по здравна каса .. все си мислех, че накрая ще се ориентирам към някой лекар, при който да родя, но така и не го направих  Embarassed
Всеки казва - няма да ти обърнат внимание без уговорка  Naughty
Но какво да направя? Не съм ходила на преглед при лекар от ВМИ, как да избера кой точно?
Май ще се оставя на щастливата случайност да попадна на добър екип  Praynig
Не съм капризна - искам само да ми помогнат да родя  Rolling Eyes а не да разчитам изцяло на някой лекар, който да ме изроди.
Дано да не направя грешка  Praynig но съм много положително настроена, макар да ми е за пръв път  Heart Eyes

# 82

Дано да не направя грешка  Praynig но съм много положително настроена, макар да ми е за пръв път  Heart Eyes
Браво на теб!  bouquet
Да си положително настроена е много важно!

# 83
Моето мнение е че ВМИ е добър избор, но не отивай там без уговорка.
Имам половин месец наблюдение в родилното. Peace
По принцип ако не носиш дрехи те ти дават. Искат само памперси. Аз си носих всичко от мен за бебо, изпрано, изгладено и опаковано.
За кърменето не очаквай кой знае каква подкрепа и добри разяснения. Има една млада сестричка казва се Нели, само тя окуражава и е много положително настроена.
Относно водата дават ти, подсладена,  ако искаш не давай но не им се обяснявай. Peace Шишета си носих мой.
Питай друго ако се сетиш. Peace
Без съмнение обаче там са най-добрите специалисти в цяла Южна България за бебетата. Направиха ни изследвания и лечение за хиляди левове и нищо не съм платила. Не че го пожелавам на някой, но за мен лично най-важно беше ако нещо се наложи да знам, че детето ми ще получи най-добрата помощ и то по най-бързия начин, а не дали ще ме боли много раждането. През цялата бременност и когато раждах не съм изпитвала никакъв страх за себе си и болката от раждането, дори в един момент се притесних защо не ме е страх.  . Нямам нищо против частите родилни домове, но те немогат да осигурят това. Само да допълня, че не съм имала подозрения, че може да имаме някъкъв проблем, имах страхотна бременност, следяха я 2 специалиста и всичко беше наред. Понеже съм с отрицателно  Rh, а мъжо с положително ми сложиха анти де имуноглуболин на Баер и за него не са ми искали пари.
  Специални благодарности на цялото неонатологично отделение, на сестрите че се грижиза за бебо, на доц. Мая Кръстева и на д-р МАРИЯ НЕЩЕРОВА че спаси моето дете   bouquet  bouquet  bouquet

Последна редакция: пн, 31 дек 2007, 14:14 от valeria.k

# 84
valeria.k Благодаря за разясненията.Аз определено вече съм решила че ще раждам там,
приготвих си почти всичко,сега остава да чакаме и бебето да тръгне.Като казваш че си носила и шишета,
там ли ти ги стерилизират или ги пращаше у вас да ти ги стерилизират.Незнам колко шишета трябва да си
взема,затова питам.

# 85
Аз си носих 2 стерилизирани. Имах намерение да кърмя. Така се получи обаче, че бебо не беше при мен в началото, и трябваше да се цедя. Давах му със шише измито с топла вода, и с помпата така процедирах.
Иначе тяхните шишета са доста стари, но ги стерилизират, като си поискаш ти дават чисто, с прясна вода.  Peace
Ако си решила да кърмиш, имай много търпение, не се отчайваи и не мисли, че бебето плаче защото е гладно. Моя съвет е да го сложиш на гърдата възможно най-скоро, въпреки тяхните съвети, че се слага 6 часа след раждането на гърдата. Не е важно колко ще изяде, а да е на гърдите ти, да те усеща, дори да изяде само няколко капки е достатъчно.
Доста са закостенели разбиранията им, но да не те впечатляват много, все пак ти си решаваш.
Аз предварително обясних на Паскалева, че искам щом се роди да ми го сложат върху корема, направиха го, но много бързо ми го взеха, не е като в чужбина да го оставят да засуче. Rolling Eyes
Дано всичко мине добре. Peace
Знам че си доста напрегната, но всичко около раждането ще мине като сън и ще си най-щасливата мама на света, поне аз така се чувствах.
Успех  bouquet

# 86
Благодаря ти !   bouquet
Дай Боже всичко да е наред !

# 87
Ами за сега нямам уговорка с никой лекар  Embarassed
Бременността ми е лека, почти не я усетих, карах само на консултациите по здравна каса .. все си мислех, че накрая ще се ориентирам към някой лекар, при който да родя, но така и не го направих  Embarassed
Всеки казва - няма да ти обърнат внимание без уговорка  Naughty
Но какво да направя? Не съм ходила на преглед при лекар от ВМИ, как да избера кой точно?
Не съм капризна - искам само да ми помогнат да родя  Rolling Eyes а не да разчитам изцяло на някой лекар, който да ме изроди.
Във ВМИ редовно правят груби грешки, струващи човешки живот. През септември миналата година жена загуби там 5,600 кг. бебе заради голямата "специалистка" Елена Димитрова, която не видяла на ехографа, че бебето било толкова голямо и решила, че не е нужно секцио. В крайна сметка задушила детето при раждането... Хубаво си помислете преди да идете там, ужасни са.

# 88
 mama_na_vale наистина присъства във всяка тема в която става въпрос за ВМИ,
и винаги е с негативно отношение.Това съм го забелязала много отдавна. Ужасно е да се загуби бебе, и
незнам дали наистина Др.Димитрова има вина за това.Но бебе 5,600 кг и да не се види ...  newsm78
не ми се вярва,пък и нали там когато решават дали ще е секцио не го решава един доктор ?

# 89
  • Пловдив

Така направих и аз и всичко мина спокойно.
В тази тема се говореше за това, възможно ли е да родиш нормално и да ти се обръща внимание без да плащаш. Там е и отговора ми.  Леко раждане  Wink
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=234269.0

Общи условия

Активация на акаунт