Кажете къде в Пловдив да родя ?

• 37 099
  • 341
  •   1
Отговори
# 255
Ти май освен,че не можеш да мислиш,не можеш и да четеш Joy

# 256
Значи видиш ли ние дето раждаме във ВМИ сме свикнали на лоши битови условия и хлебарки и затова не ни пука #2gunfire, а тези дето сте във Весела сте свикнали на лукс.
Не съм избирала родилното по това колко е луксозно, а каква медицинска помощ може да ми окажат там.
Ако става за въпрос за това нито Селна нито Торакс нито никоя болница в Пловдив не покрива разбиранията ми за удобство и лукс, но това друг въпрос.
Все още в Пловдив няма частно родилно отделение което да може да осигури най-доброто обслужване и едновременно с това да е достатъчно луксозно.  Naughty
Софиянки си имат Свети Лазар и Токуда, но ние не, а докато е така предпочитам да отида във ВМИ защото имат едни от най-доброто неонатологично отделение в града Peace

Нищо лошо не съм казала за неонатологичното отделение, ако не си забелязала. Според мен, ако и гинеколозите във ВМИ бяха достатъчно добри, едва ли щеше да се налага голяма част от бебетата родени там да стоят в неонатологията, поради некачествено свършена работа от гинеколозите. Wink
Никой не говори за луск, а за елементарна хигиена.

# 257
  Аз родих в Селена при Минев и цялата бременност човека ме убеждаваше да родя нормално,но аз се запънах като магаре на мост!Така че не подкрепям мненията,че там ти правят секцио без причина и не ти обясняват предимствата на нормалното раждане.
  Много съм доволна,живот и здраве и второто си дете ще  родя там,пак при същия лекар!

Тоест Минев ти направи в крайна сметка секцио по желание.  Laughing

Никой не каzва, че не обясняват както трябва. Става въпрос, че правят секцио не само по медицински причини.

# 258
  Аз родих в Селена при Минев и цялата бременност човека ме убеждаваше да родя нормално,но аз се запънах като магаре на мост!Така че не подкрепям мненията,че там ти правят секцио без причина и не ти обясняват предимствата на нормалното раждане.
  Много съм доволна,живот и здраве и второто си дете ще  родя там,пак при същия лекар!

Тоест Минев ти направи в крайна сметка секцио по желание.  Laughing

Никой не каzва, че не обясняват както трябва. Става въпрос, че правят секцио не само по медицински причини.
Срещу заплащане навсякъде правят, но на други места, дори не се старят да те разубеждават.  Wink
На мен например "светилата" от ВМИ от началото на бременността ми разправяха, какво сложно секцио ме чака, ако въобще износя бебето. Впоследствие д-р Петров, който ми следи бременността ми каза, че миомните възли, които имам, въобще не са причина да не родя нормално, същото в 8-я месец потвърди и Минев.
Секциото ми беше заради високия ми диоптър и най-вече заради лошите записи.

# 259

В Селена никой, освен Ставрев няма да ти направи секцио без медицински причини, дори да си плащаш, ще те убеждават да родиш нормално. Моя колежка с диоптър роди там миналия месец нормално, Минев я убеди, че нормално е по-добре за нея и е много доволна, но беше с епидурална упойка.

Срещу заплащане навсякъде правят, но на други места, дори не се старят да те разубеждават.  Wink

Сама си противоречиШ.
 Laughing Laughing Laughing

# 260

В Селена никой, освен Ставрев няма да ти направи секцио без медицински причини, дори да си плащаш, ще те убеждават да родиш нормално. Моя колежка с диоптър роди там миналия месец нормално, Минев я убеди, че нормално е по-добре за нея и е много доволна, но беше с епидурална упойка.

Сама си противоречиШ.
 Laughing Laughing Laughing

Защо да си противореча? Никой никъде не може да те накара да родиш нормално насила, ако не искаш, не мислиш ли? Освен в случаите, когато раждането е започнало и е във фаза, от която връщане назад няма.  Hug Мисълта ми беше, че ако искаш да си раждаш нормално, никой няма да си измисли причина да ти прави секцио, както някои се опитват да внушат.
Има и случаи с жени, планувани за секцио, а родили нормално. Съседката ми по стая във Весела беше такъв случай, имаше запланувана дата за секцио, понеже бебето не беше слязло и са имали опасения за къса пъпна връв, но докато стигне до болницата нещата се променили и родила нормално, нямало време за секцио.
Мен пък въпреки диоптъра и становищата на офталмолозите ме убеждаваха да раждам нормално, та чак бях почнала да се замислям. Но заради много лошите записи, дори ми изтеглиха секциото със 1 седмица по-рано.

# 261
Нищо лошо не съм казала за неонатологичното отделение, ако не си забелязала. Според мен, ако и гинеколозите във ВМИ бяха достатъчно добри, едва ли щеше да се налага голяма част от бебетата родени там да стоят в неонатологията, поради некачествено свършена работа от гинеколозите. Wink
Никой не говори за луск, а за елементарна хигиена.
Това не е точно така,  повечето от бебетата настанени в неонатологията са със съвсем други проблеми който не могат да се предизвикат от раждането, много малък е процента на бебета който имат нужда от интензивно лечение поради грешка на гинеколога при раждането. Като цяло наблюденията който аз имам от неонатологията за половин месец престой там са за бебета родени недоносени/поради редица проблеми, близнаци и т.н.т/ бебета с генетични болести, бебета който са незряли като моя син и имат нужда от лечение. Та така в общи линии.
Все пак незнам, аз имам лични впечатления от д-р Паскалева и съм страшно доволна от нея, не мога да говоря за целия екип от гинеколози, но е всеизвестно, че проф. Милчев е един от най-добрите в Пловдив и всички от Селена са му ученици.
Поздрави Peace

# 262
Eх момичета,от няколко месеца вече следя темата,но вече реших и аз да споделя своето мнение.Във ВМИ условията не са толкова мизерни,колкото ги описва мама на вале,дори напротив.В 5 месец лежах там с възпален апандисит и мога да кажа, че беше доста чисто и прилично.Но че и безхаберието е голямо, е наистина така.По цял ден никой не влизаше в стаята ми и бях преглеждана единствено от лекаря,който ме беше приел.В дните,когато не беше на работа я се вясне някоя сестра,я - не.Не бих могла да кажа какви специалисти са,но с чиста съвест мога да кажа, че бяха най-нелюбезните и неотзивчиви лекари-минах през доста специалисти,преди да ми поставят точната диагноза и отношението навсякъде беше едно и също.Сега ми предстои раждане след около няколко дни и няма да ида там.
Cow,писала си, че си се измъчила дори с епидурална упойка Sadразкажи моля те за усещането и раждането въобще по този начин.Ще ти бъда благодарна!
Съжалявам за момичето,което е загубило бебенцето си при раждането,не знам дали на човек може да му се случи нещо по-ужасно,но момичета съгласете се, че това за съжаление може да се случи навсякъде и на всеки Sad,само остава да се молим случаи като този да са по-малко.

# 263
Съжалявам за момичето,което е загубило бебенцето си при раждането,не знам дали на човек може да му се случи нещо по-ужасно,но момичета съгласете се, че това за съжаление може да се случи навсякъде и на всеки
Да така е, но когато има повече апаратура и специалисти в повечето случай шанса да се спаси живот е по-голям.

# 264
    Да,Миле,направи ми секцио по-желание,след като му обясних,че психически няма да издържа нормално раждане!то не беше и нужно да му обяснявам,той ме виждаше в какво състояние съм.Малко преди да родя моя приятелка изгуби бебето си при нормално раждане,защото е било омотано в пъпната връв.И след един спонтанен аборт,човек вместо да си мисли,че точно на него няма да се случи,си мисли обратното,аз реших че ако тръгна да раждам нормално ще се случи и на мен.Обясних му на Минев,човека ме изслуша и накрая ми каза,че решението е мое,но въпреки всичко най-доброто за мен и бебето е да го родя нормално.Не мога да разбера защо захапваш всеки който е доволен от Минев?О.к.-ти не си,имаш право на мнение,но не съм тръгнала да те опонирам,защото видиш ли,аз съм на друга мнение от теб!
  Поздрави и късмет!

# 265
ИzобЩо не zахапвам всеки, който е доволен от Минев, въпреки че на мен ми скъси живота с няколко години. СтаваШе въпрос дали секциото е било по желание или по медицински причини. Това исках да zная. И Щях да те попитам съЩото и ако беШе родила при някой друг. Както виждаШ в по горните си мнения не съм иzкаzала мнение zа Минев. Все пак "РеШението си е твое как да родиШ" говори само по себе си. Говори, че в Селена правят секцио по желание,неzависимо кой го прави.  Peace

# 266
Е стига вече с това,къде се прави секцио по желание и къде не.В крайна сметка всеки има право да избира как да роди...и какво толкова има лошо на секциото..стига с това нормално раждане,което аз лично намирам за доста мазохистичен акт..добре, че има места,където ще ти направят секцио без проблем

# 267
Е стига вече с това,къде се прави секцио по желание и къде не.В крайна сметка всеки има право да избира как да роди...и какво толкова има лошо на секциото..стига с това нормално раждане,което аз лично намирам за доста мазохистичен акт..добре, че има места,където ще ти направят секцио без проблем

ooooh! ooooh! ooooh!Ако норманото раждане е  мазохистичен акт,то секциото по желание е садомазохистичен. ooooh! ooooh! ooooh! Дано по-малко момичета мислят като теб.

Последна редакция: нд, 23 мар 2008, 09:24 от kremena

# 268
хехехехе може както казваш да е мазохисти4но ,но все пак си остава най-доброто за бебето,без да броя редките слу4аи ,когато се налага секцио!!! Mr. Green А,за обстан Mr. Greenовка,които иска лукс да ходи на 4асно,вижте държавата няма пари за сираците,пък каму ли за болниците!!!!
Темата доста се измести и само искам да добавя мнението на доктор от Торакс,4е ВМИ е най-доброто място за раждане държавно ж Пловдив!!!
Грешки навсякъде стават,но не трябва да остават безнаказани,а Димитрова отдавна е трябвало да си подаде оставката!!! #2gunfire

# 269
Първата ми братовчедка роди миналата година третото си дете. И трите пъти секцио по спеШност. СЛед третото секцио лекарят и препоръча да й прекъснат тръбите, zаЩото следваЩа бременност Ще е опасна zа живота й. Цитирам "Има опасност матката да се пръсне на мястото, където е била ряzяна." Аz лично присъствах на раzговора. Тя не повярва и поиска второ мнение, което беШе съЩото. Еми неzнам zа вас, но zа мен това е по маzохистично от нормалното раждане.
Та zа това сигурно си има zаЩо секцио да се прави само по медицински покаzания.

Общи условия

Активация на акаунт