Работа, CV-та, HR-и, съвети - 72

• 48 442
  • 746
  •   1
Отговори
# 465
Бих казала на въпросния колега, че въпреки усилията ми, явно не се получава и това ще бъде казано на ръководството, когато дойде момента за равносметка какво и как се върши. Нека е предупреден, пък, като иска, да се сърди.

# 466
  • Сф
Така колегата може да се възползва и да я натопи първа.
Аз бих проучила първо с него как ги вижда нещатата, вървят ли според него, не вървят ли, защо. И после директно ще говоря с мениджмънта. Така хем ще имаш неговата гледна точка, хем ще кажеш на шефовете - вижте, аз говорих с него така и така, опитах, не става.

# 467
Организираш среща между теб, въпросния служител и мениджъра ви. Когато присъствате всички, се изключва възможността за впечатление, че "топиш" някого. На тази среща обсъждате какво е необходимо, за да бъде свършена задачата и от кого се очаква. Така ще е ясно докъде се простират твоите задължения.

# 468
Здравейте, обръщам се с молба за съвет.
Нужно ми е мнението ви къде според Вас е добре да се изкара курс по 5S?
Защото оставам с впечатлението, че вече всяка фирма го предлага, а аз искам да избера място, където освен единия сертификат и ще науча нещо.

# 469
Някой , който е запознат с министерството на здравоопазването и труда, ако може да ми пише, имам няколко въпроса.Не бих си позволила обаче да ги задам публично благодаря:)

# 470
Няма министерство на здравеопазването и труда. Има министерство на здравеопазването и министерство на труда и социалната политика. Две напълно отделни министерства са. Ти за кое питаш?

# 471
  • София
Да ви кажа все пак как се развиха нещата при мен - обадих се и попитах има ли нова информация за новата ми работа - оказа се, че май са позабрявили, че работя по последна информация. Няма промяна в датата за започване и в средата на този месец ще ми се обадят да ми кажат какви документи ще са ми нужни. Благодаря на всички за мненията и подкрепата Simple Smile Дано всичко е наред.

# 472
Важното е, че всичко е наред. Успех на новото място.

# 473
Нищо лично.
Знам имах предвид, някой запознат с някое от двете министерства .

# 474
  • Варна
Нищо лично.
Знам имах предвид, някой запознат с някое от двете министерства .
Много Ви е общо питането. И аз съм запозната - знам, че ги има... примерно. Питайте си конкретно нещата тук.
Организираш среща между теб, въпросния служител и мениджъра ви. Когато присъствате всички, се изключва възможността за впечатление, че "топиш" някого. На тази среща обсъждате какво е необходимо, за да бъде свършена задачата и от кого се очаква. Така ще е ясно докъде се простират твоите задължения.
И цялата комуникация писмено:
- даваш му задача - мейл/task или там каквото ползвате като платгорма с ясно описание, краен срок. Ако изостава от сроковете - напомнянки, писмени.
- обратна връзка по задачите - писмена - къде, какво, как е сгрешено/трябва да се коригира
- организирате си среща да говорите - adgenda, запазена среща в календара, output/ протокол от срещата
- иска ти се някакво инфо - пращаш в имейл/писмено
Във всичко CC някой мениджър.

Последна редакция: чт, 05 ное 2020, 15:14 от AnMary

# 475
На някой прави ли му впечатление, че в доста от темите във форума се споменават неща от сорта на "приятеля ми изкарва 4К" или "доста добре финансово сме, с по 2-3 бона на месец на човек", това реалистично ли е? Особено за хора на по 25-27 години. Къде ги дават тези заплати? Предполагам ИТ сектора, но пак ми се виждат доста завишени.

# 476
На някой прави ли му впечатление, че в доста от темите във форума се споменават неща от сорта на "приятеля ми изкарва 4К" или "доста добре финансово сме, с по 2-3 бона на месец на човек", това реалистично ли е? Особено за хора на по 25-27 години. Къде ги дават тези заплати? Предполагам ИТ сектора, но пак ми се виждат доста завишени.
Според мен е реалистично. Хайде да не е 25-27, но във възрастта 27-30 да кажем, познавам доста хора с такива заплати и да, в ИТ сектора.
Аз за съжаление не съм в сферата. Joy

# 477
  • София
Дават ги някъде, но нас  там не са ни поканили.
Преди години в работата ми имах колежка - съвсем семпла служителка със заплата около средната за длъжността. Случайно я засякох тук, във форума.  Раздаваше го много богата и постоянно и само пазаруваща....
Всякакви ги има в анонимен форум.

# 478
Да, има такива заплати и извън ИТ сектора. На мениджърски позиции са най-често с по 3-4к. Ако си добър адвокат или в престижна юридическа фирма, главен счетоводител, търговски директор, финансов директор, във фармацевтични компании. Чувала съм, че куриерите в София не падат под 2к заплата, но разнасят до късно пратки, особено на черен петък е ад. В строителството като технически изпълнител. В ИТ сектора е най-добро заплащането. Братовчед ми на 22 г караше кола за 10к, след 2 г си взе от салон. Занимава се с джава скриптове. Сега е на 30 и ръководител на екип. Братовчедка ми на 25 год си купи сама апартамент. Сигурно с кредит, но коя жена може да си позволи да изплаща кредит на 25 г. В някаквя чуждестранна компания е. Математиката и комютрите й бяха силата от малка. Има, но трябва и д*пе за такава заплата. Не е лесно.

# 479
И заварчиците с аргон ги вземат тия 3-4000 и повече като са командировани другаде и то във фирми в провинцията.

Общи условия

Активация на акаунт