СЕДМИ клас 2019/2020 - Първа изпитна седмична тема - (15.06 - 21.06)

• 97 793
  • 2 346
  •   1
Отговори
# 1 335
  • София
Видях изпита. За мен е много добър и балансиран. Задачи под номер 13, 15, 16, 17, 20 дори и 21 са рутинни, има ги във всеки учебник и сборник като положения.
23 също е добра. При нея особеното е, да се направи коректен чертеж. Винаги съм наблягала на седмокласниците си, че когато са дадени отношения на ъгли в триъгълник и имаме работа със симетрали или височини (перпендикулярност), точният чертеж е от изключителна важност. Защо казвам точен?
Защото, ако един от ъглите е тъп, симетралите се пресичат във външна за триъгълника точка, както и височините. Тук имаме само една симетрала, но пак трябва да направим достоверен чертеж, защото симетрала на страна в триъгълник пресича във вътрешна точка по-голямата от другите две.
Изпитните задачи ли харесаха.

Последна редакция: ср, 17 юни 2020, 18:01 от ganis

# 1 336
  • София
Не мисля, че ще търсят вярното решение. Ако не е написал нищо на беловата, може да му дадат точки за писаното на черновата. Но ако има посочено решение на беловата, него ще оценят.
Не коментирайте неща, които не са Ви ясни. В същото време си противоречите. Хем ще му дадат точки на черновата, хем ще оценят беловата. Преглеждат се и двете.
Дами, искам да ви уверя, че критериите и проверяващите са щадящи и вашите деца няма да са порязани.

# 1 337
И мен това живо ме интересува - за проверката на белова и чернова.
При грешен отговор на белова, а верен в чернова какво се случва?
Смятала е n-пъти едното уравнения от 21ва задача - всеки път различно получавала, на края  като не останало време за n+1 път да го реши е написала първото, което е било, с интуицията, че първо го е решила правилно. В черновата веднага под него е вярното решение обаче Sad

# 1 338
А това с писане по листите със задачите?

# 1 339
Значи има надежда Hug

# 1 340
ganis, как ще коментирате 22 задача?

# 1 341
  • София
Няма проблем за това.

# 1 342
Момичета, моят син решил грешно задача 22 на беловата, но след като решил 23 се е усетил и почнал да решава наново 22 на черновата и е стигнал до 100х- 500 +900 = 75х - 1125, след което е свършило времето и квесторът му е издърпал черновата. Би трябвало да погледнат черновата и да дадат 6те точки, нали?
Надали някой въобще ще погледне черновата, а и няма значение. Гледа се само написаното на беловата.

# 1 343
22 задача я е оплескала тотално.
Ядоса се и каза, че нищо не помни и не иска да проверява повече Joy

# 1 344
Slavi, от позицията на експерт, учител или ученик се изказвате така “компетентно”?

# 1 345
Не мисля, че ще търсят вярното решение. Ако не е написал нищо на беловата, може да му дадат точки за писаното на черновата. Но ако има посочено решение на беловата, него ще оценят.
Не коментирайте неща, които не са Ви ясни. В същото време си противоречите. Хем ще му дадат точки на черновата, хем ще оценят беловата. Преглеждат се и двете.
Дами, искам да ви уверя, че критериите и проверяващите са щадящи и вашите деца няма да са порязани.

Ganis,  това означава ли, че ако имам грешно решение на белова и вярно на чернова ще зачетат задачата?
Навремето се смяташе, че за теб вярното е написаното на белова. И звучеше логично, че ако няма нищо на белова, а има на чернова,  то  се зачита писаното на чернова (един вид не му е стигнало времето за препис)
Просто съм изумена до какви приумици се стига за да се вдигне успеваемостта!

# 1 346
  • София
Може ли и на мен компетентен съвет? Дъщеря ми е решила 22 зад, но вместо X, е представила горивото на Стоян с Y. Според вас колко точки ще ѝ коства това?
В условието изрично пише да се означи горивото на Стоян с Х, което тя направила, но после назначила още няколко неща с хиксове и се върнала и поправила някои от тях на Y и Z. И игрека се паднал на горивото на Стоян.

Последна редакция: чт, 18 юни 2020, 12:58 от mumble-bumble

# 1 347
  • Sofia
Дали можете да съдействате?

Трябва ни учебник по химия 7 клас на Булвест 2000... за пръв път липсва учебник... много куцо се чувстваме... уж беше в шкфчето в училище, а го няма... та, да ме насочите от къде да намеря употребяван?

# 1 348
Няма проблем за това.
Уж е отбелязала всичщо до 18 ти, 19 и 20 е решила при условията, но ги е нанесла при отговорите... Ще луднем вече...

# 1 349
Аз миналата година купувах учебник. Използван не намерих, купих нов.

Общи условия

Активация на акаунт