СЕДМИ клас 2019/2020 - Първа изпитна седмична тема - (15.06 - 21.06)

• 97 650
  • 2 346
  •   1
Отговори
# 1 740
  • София
Аз, след вчерашния разговор с набора, бих препоръчала и още нещо - да се опитаме да разберем какво седи зад желанията, да се опитаме да разберем и страховете на децата, а не нашите желания и страхове. За мен беше странно защо след като почти цял 7 клас искаше физика изведнъж се върна на шестокласното си желание за японски - оказа се, че физиката му харесва, интересна му е, но не му харесва състезателния дух, който той си мисли, че ще цари в НПМГ. Иска да учи физика и математика, но не това да е фокуса, да не се чувства притиснат да се състезава и да гони някакви точки и места.

# 1 741
Не бих определила НПМГ като училище, в което някой се чувства притиснат да се състезава и да гони точки и места.

# 1 742
Аманда, да, потвърждавам Simple Smile Няма да те издавам какво избра първия път да учиш за висше, но слабо казано е, че ме изненада Simple Smile Ама после виж как хубаво си се наредиха нещата Simple Smile
Чудесно е, че го разбираш, защото си била в подобна позиция. А моят син е над година по-голям от твоя и също не знае какво иска Sad Ние с баща му винаги сме били ясно ориентирани и несменящи желанията си и ни е много трудно да проумеем как може да няма 1-во желание Sad Та, да, опеределено е и до характер.

# 1 743
  • София
Дидева, то и аз не бих го определила така, въпросът е той как го усеща. Това ще е избор за следващите 5 години, за да му помогна да го направи трябва аз да се поставя в неговите обувки, а не той в моите. Имам едни подозрения, за които ще изчакам резултатите от изпитите, за да видя дали ще се потвърдят.

# 1 744
Аз говоря от петгодишен личен опит като родител на ученик в НПМГ. Вярвам, че има и други пишещи в темата, които могат да кажат нещо по въпроса.

# 1 745
Освен детето на Anik си спомням, че имаше още едно момче, при което бяха големи драми и успяха да хванат място в ТУЕС мисля.
Сложно си е София. Голям избор, но и пък децата не винаги са наясно какво точно искат, отделно балът за какво ще стигне. Хем ви завиждам за многото възможности, хем пък ми е спокойно, че нямам такива терзания.

# 1 746
Триша, при твоето момче има толкова изявен талант, че дори и той да не е ориентиран, вие незабавно трябва да го ориентирате Kissing Face

green_dawn, има го и това.

Последна редакция: чт, 18 юни 2020, 19:34 от Amanda.D

# 1 747
  • София
За НПМГ мога да кажа, че е място, на което има свобода на интереси и изяви! Място многоспектърно, не само от към наука!
green down, аз те разбрах, но дали не трябва да даваме увереност на децата, да следват желанията си, а не да ги крием зад гърбовете си?
И още нещо, паралелките с Ф и М в НПМГ са едни от най-готините, креативните и свободните! А това, че са лауреати на много състезания по Ф, е само едната страна на медала!

# 1 748
  • София
Подкрепям Дидева и Слънчевата.
Чудесното на НПМГ е, че никой никого не "натиска" за участие в състезания или публични изяви. Но, ако искаш да учиш нещо, включително и извън твоя профил, имаш ВСИЧКИ възможности да посещаваш школа, да получиш консултация от преподавател, да поискаш и получиш необходимите ти материали.

# 1 749
  • Отвъд алеята зад шкафа
А миналата година имаше ли и момиче, което успешно да се е преборило с 3 класиране?

Аз все още не съм отваряла паралелките и не съм подреждала желания, дъщеря ми също. Казах й да ги разгледа в следващите дни и да ги обсъдим.

Аз много харесвам НПМГ, освен това ни е    буквално на 2 крачки, обаче моята госпожица не иска и да чуе.

# 1 750
  • София
Моето дете иска да учи в НПМГ, защото иска да попадне сред други любители на биологията като нея, заедно да си учат по билогоия. Sunglasses Вълнува се от това и аз се вълнувам с нея.Така че, дори теоретично да ни стигне бала за езикова или математическа гимназия от по-високобаловите, за нас 1вото желание ще е НПМГ.

# 1 751
Ние пет пъти ги обсъждахме и нищо конкретно не измислихме. Уж купих справочник, давах му го, сега и го затрихме някъде:smile: Вкъщи цари ред и дисциплина. Само се надявам резултатите да не са такива, че да ни поставят в абсолютна невъзможност да избираме, че като чета как хора с по минус две точки на БЕЛ и математика, смятат, че нямат шанс за езикови гимназии, лошо ми става.... А и взех да смалявам с минимум десет-петнайсет точки прогнозните резултати. Че нали рекохте, че и всичко трябва да е описано напълно.
п.п ние сме на едно място в Балкана и още пиша за НВО... Дребното каза, че иска тук да живее, в  село с петнайсетина жители. Брат му попита къде ще учат... Та има някаква надежда, че образованието е ценност.

Последна редакция: чт, 18 юни 2020, 20:02 от Amanda.D

# 1 752
  • София
Аманада, нямах намерение да влошавам нечие душевно състояние /ако случайно моята публикация имаш предвид/. При неясен краен резултат по БЕЛ и 5 в дипломата си мисля, че притесненията са ми основателни.
Ние също не знаем кое ще ни е първото желание. Само знае, че не иска да ходи в СМГ и не иска да учи немски под каквато и да е форма. Та това ще изключи паралелките, в които като втори език фигурира немски.

# 1 753
  • София
Моят избор еднозначно би бил НПМГ, имам много съмнения с този японски. Но това са моите съмнения и не бива да ги превръщам в негови. Като стигне до редене на желания със сигурност ще му ги кажа, за да направи все пак информиран избор, но ще трябва някак си да му се доверя.

# 1 754
  • Отвъд алеята зад шкафа
А матурите в 12 клас определят ли се от избора на профилиращи предмети след 10 клас?

Общи условия

Активация на акаунт