Любители на котки - Тема 146

• 31 965
  • 760
  •   1
Отговори
# 615
Добро утро. Добре ли спахте?

# 616
  • София, Лагера
Благодаря ви за отговорите, момичета! Мисля, че сте прави. Искаше ми се на връщане от морето към Сф да минем през Кукумицинка и да си вземем коте, но очевидно просто че го изберем кое да бъде, а ще отида отделно да го взема през август. Когато Джинги вече е забравила за отсъствието ни.
А как мислите, 3 седмици достатъчни ли са новата маца да свикна с Джинги и обратно? Че после пак имаме пътуване, за 6 дена.

# 617
  • Варна
Това също е много индивидуално. На нашите им отне точно 6 месеца да свикнат една с друга и да престане да хвърчи перушина при срещите им. Някои се възприемат почти от раз. Други за съжаление не свикват изобщо...

# 618
  • на брега на морето
Бях решила повече да не вземам коте. Много тежко преживявам загубите, а във времето имам няколко такива, но не устоях, като го чух как плаче, а като го видях ........
И аз така се заклевах никога да не вземам повече животинки, ама един ден дъщеря ми се обади с разтреперан глас, че дръпнала едно плачещо коте в мига, когато се приготвило да скочи между колите, за да гони онези, които я били изхвърлили в движение.
Нала пък е подарък на малката ми дъщеря от приятеля й за рожден ден, докарана е от Шумен, цялото й семейство е избито, само тя е спасена.
Втората в живота снимка на Рафаела
Скрит текст:

Нала, току-що доведена и още неизкъпана
Скрит текст:

Само си мисли как си спасила един живот, променила си го и си станала целия свят за котенцето. Heart

п.п. Опитай да го завиваш с топло одеалце освен бутилката. Може да му е добре Simple Smile

# 619
  • София
Милата малка душичка! Дано се справите лесно със заместването на мама!!

Котетата със здравословни проблеми - желая им бързо и успешно оздравяване!!

Днес се натъкнах някъде на статия, че котките не бива да поемат много риба тон, заради живака, който съдържа. Не знам, може би откривам топлата вода, но не се бях замисляла, нали уж качествени консерви взимам на Мади, а те са основно с риба тон. Като ходим за годишен преглед, ще питам доктора, но вие знаете ли нещо по въпроса??

# 620
Ноеми, а според мен е по-добре сега да вземеш котето, защото ще има повече време за да свикне с новото коте. Отделно смятам, че ще е доволна от това, че сте се прибрали и няма да обръща толкова внимание на новото коте.

А аз да покажа Сиси, защото подозирам, че вече сте ни позабравили Grinning
Обещавам скоро и снимка на Съни ... ако благоволи да ми позволи такива своеволия като снимане Joy

# 621
  • на брега на морето
Поглед "Ще скоча!!!" . Много е сладка.

# 622
Аха, ще скочи Joy Никакъв шанс. По-скоро 'Какво ме снимаш сега?' Joy

# 623
Ноеми, според мен ако взимате второ коте, трябва да сте там постоянно за по-продължителен период, за да наблюдавате и да можете да реагирате, ако възникне проблем. Всичко зависи от характера на котките. При нас се наложи да намеря дом на второто коте, което взехме, защото котаракът ни не го приемаше, спря почти да се храни и да пие вода и се криеше. Стигнахме до системи след месец и ветиринарят каза, че може дори да развие ФИП от стреса и да умре. Така че намерих дом на котето и сега от време на време ходя да го видя. Хората взеха още едно пак малко почти веднага след това и  сега двете са голяма банда. Много искам да взема още едно котенце, но не смея да рискувам здравето и живота на Мъри. Възможно е да няма никакъв проблем при вас, но трябва да сте нащрек докато ги сближавате, а и да имате вариант, ако не се получи.

Последна редакция: вт, 14 юли 2020, 14:01 от van4eto86

# 624
  • Бургас
Така като ви чета,когато ми се отвори парашутът да си имам котка,ще си взема две,за да свикнат от малки.
Един приятел спаси преди време две малки котенца,като малкото сляпо бебе в темата.И двете бяха мъжки и бяха много привързани,спяха си гушнати,некастрирани мъжки котараци.
Не се биеха,белите ги правеха заедно...Едното е още живо,дърт котак на около 14 ако не бъркам,другото...не е.
На моята баба Моли довела котенца.Баба ги изгонила и Моли се е обидила и не идва.Майка ми я е викала,дошла само за малко без котенца.
Някакъв бебешок се е промъкнал и си играл със сина ми,но баба и него е изгонила(котето).
Баба като доведат котенца се сърди и първо ги гони,после свиква и си има вече три котки за постоянно.
Най-много обича Моли.Аз се чудя как още ражда,тя е изключително стара котка.Баба обаче не иска да я прибере вкъщи,а и Моли няма вече да свикне.
Иначе котките изцяло си стоят в двора,не излизат.Моли само скитори,по-скоро и друг съсед я храни и или е в нашия или в техния двор.Обаче върви с баба като кученце.И с нас върви.

# 625
Котьо, големи сладури.

Сиси е много сериозна.

Много са ви хубави, да са живи и здрави.

# 626
На Сиси това й е усмихнатата физиономия Joy Само 'гладната' и докато я мачкаме по гърба са по-благи и добродушно изглеждащи 😂

# 627
Здравейте. Влизам във форума заради няколко въпроса.
От месец имам мъжко котаче британска късокосместа, spotted tabby, цвят ginger.
Роден е на 30.03 тази година. Ние с майка обожаваме рижавите котки. Търсих шотландско, но не намерих в този цвят.
Утре е ред за ваксинация. Не разбирам едно нещо. Когато спасих две котенца от улицата и ги задомих, вета ми каза, във връзка с моето питане за бяса, че от миналия век няма вече такава болест.
Защо тогава е задължителна ваксината?
Моля за мнения каква ваксина точно да сложим?
Тривалентна или петвалентна?  Какви марки са добри?  
Искам имена. Минали са 2 седмици и един ден от второто обезпаразитяване.

Не предвидих, че малкия ще е толкова палав и инатлив.
Зодия овен е, никога не слуша. Вре се в саксиите, заради това ще продавам двуметрова дифенбахия.

Но пък имам метод с награди витаминки да се научи да ходи в тоалетната.
В момента сме на трето ниво с дупка в легена, който е в тоалетната. До 3 м ще ходи направо върху тоалетната.

Не знам как се прикачват снимки.
Поздрави!

# 628
  • София
Поизтървах темата, ще се върна да чета. Нашето коте си "суче" легълцето Confounded

С тоалетната не е имало издънки досега. Иначе и аз бих искала да го науча на нашата Grinning

# 629
Надявам се да ми дадете мнения за и против петвалентните ваксини, нали вие бяхте писали по-назад в темите, че не сте доволни от последните. Имаше даже мнения от друг форум за летален изход след ваксина. Какви странични ефекти да очаквам след ваксината? Колко време на Михаел ще му е лошо?

Общи условия

Активация на акаунт