Мама МАЙ-чето люлее, то си гука и си пее (36)

• 12 971
  • 298
  •   1
Отговори
# 45
BgViki,аз пък ви гледах по БТВ и от радост ,че ви виждам почти неможах да чуя какво казаха-но сега само да си посмяла да се оплачеш от децата....то се видя,колко са послушни!!!
 smile3521

# 46
  • София
и аз гледах по Би Ти Ви, БгВИки, много са сладки децата Simple Smile, габи е много сладичка и кротушка ми изглеждаше. а малчо толкова кротък и гледкаше, да са ти живи и здрави!!!

# 47
димана спи от 22 до 7-8 от 40тия си ден.как стана и аз незнам newsm78напоследък обаче се буди понякога за водичка Rolling Eyes

мами на девойки кога смятати да слагата обички на момите newsm78казват към 6тия месец newsm78аз мисля за димитровден да си пробием ушите нали сме именници Grinning

# 48
  • видин
здравейте ,
два дни не съм ви чела и днес едва смогнах.

карам по ред:
1.честит юбилей на Екатерина. де си жива и здрава, щастлива и с много късмет в живота.

2.анка не яде нощем - вече не помня от кога точно. сега заспива около 21-21,30 и така до 6 или 7 - зависи кога ще й се доака.
лошото е ,че и през деня не яде!!! изяжда само по 90 до 100 мл и толкова. понякога дори и на 4 часа. това се отрази и на прираста - наддала е само 400 гр този месец. не зная с  какво да я храня вече. изобщо не харесва млякото. вече пробвах почти всички видове. днес й дадох за пръв път малко сокче от ябълка и цял де н почти до пет след обяд не искаше мляко.  това дете сигурно иска да мина направо на пържоли.

3. най много се забавлява в активната гимнастика. там дори и заспива. особено сутринта. но аз съм закачила още едни играчки, които висят повече и тях ги достига спокойно и така й е по-интересно.

4. Vif - направо се стреснах от поста ти- та ние също сме пили НАН - не пишеш кой номер си взела. защото ако не е 1 може и да има проблем, но чак пък толкова. както казва една моя позната - също майка на 4-месечно бебе - това си е изкуствена храна.

5. да се похваля - днес за пръв път се е обърнала от по корем на по гръб. точно два пъти, но тайничко. само дето аз я бях оставила да лежи по коремче и започнах да се обличам, защото щяхме да излизаме. тя лежа така около 5-6 минути и започна да се сърди, но аз излязох за малко от стаята и като се върнах я намерих да лежи по гръб. след малко това се повтори. накрая пак я обърнах и останах в стаята, но тя не благоволи да ми покаже.

и, това е от нас.
ако съм пропуснала нещо - и утре е ден Simple Smile

# 49
Еее Бг-Вики изтървала съм новините дайте ми линк и аз да видяяяяяя Cry
Жули днес  се протегна и си хващаше играчките от активната гимнастика ,даже тия които се въртят Heart Eyes много и се зарадвах.

# 50
Здравейте, да се отчета и аз, че отдавна не съм го правила  Blush

Честито на Екатрина и всички празнуващи, които съм пропуснала да поздравя!   bouquet
Ани, пиши във форума на http://forum.tialoto.bg/ , но най-добре на  http://spidersport.com/forum/. Миналата година усилено тренирах и се хранех по НДВ-ВМ, пишех и в двата форума  bowuu Mr. Green Вторият го предпочитам, понеже дават по-точни и аргументирани отговори и не са така заядливи  Wink
Страйпър, тези гризалки не се стрилизират с топла вода! На опаковките трябва изрично да е упомената, че се топват само в тчност или таблетки за студена стерилизация. Ако не го пише можеш да се оплачеш в Комисията за защита на потребителите  Peace
Вечерница, дано не се сбъдне сънят ти  Praynig Аз одеве сънувах някакви простотии и още ме държи  #Crazy Confused
Нощното хранене Лео го отказа преди 40-тия ден още. Заспива към 8-9 и се буди в 5,30, понякога и по-късно. Сигнала и при нас е смукане  Mr. Green , пъшкане и въртене. Полуспящ го взимам при мен и до обяд се храним на 2 часа.
Ние май си сменяме режима нещо  Rolling Eyes От една седмица се буди в 8,30 ч. сутринта и се иска да си играе сам като преди. Та ставам и аз да го занимавам или излизаме  Grinning Досега не бяхме излизали толкова рано, то било доста хладно сутрин...  Embarassed а аз да не знам..  hahaha
Да се оплача - ние още имаме секрет от очето, стафилококите ги излекувахме. Сега обаче имаме стрептококи в носа и гърлото и ще мажем носа и пием някакви антибиотици  #Cussing out 2 дена отлагам да ги взема, но май ще се наложи, че почна да се дави бебето от секрета от носа. А аз се притеснявам , че е настинал и така....незнам откакво са му тия сополи. Много ме е яд, че нямаме хомеопат в града  Cry

Онзи ден пред кабинета на педката имаше 3 кокошки - едната бременна, другата с малко бебе и направо гледахме стерео с мъбът ми от мохабетите им...хем са малко по-големи от мен, по на 23-24 години, млади майки.... Такива простотии се говорят - нямало с кой да пие кафе едната, затова не искала да живее при мъжът и, бебето щяла да го изкарва преди 5-тия ден навън по кафетата, че не и се "затваряло" цял живот с него ... закво ще го ражда тогава  Rolling Eyes Много странно виждане... Другата пък се беше нагримирала като Пайнерка, с токове и циците отвън, (на АМ, естествено, как ще си разваля кожата... Каза на другата - "И като идеш да раждаш искай си инжекция за млякото още отрано, да не те изпуснат да ти потече:  Shocked) влиза с нас и докторката я пита нещо - тя не знае. Ми как ще знае бебето обръща ли се, смее ли се, гука ли...то майка и го гледа! Мнoго мразя такива майки, с мъжо я оклюкарихме едно хубаво  Mr. Green

Още много ми се пише, ама нямааааааа  Joy Ще отивам да си дочета предишната тема, пък и да не конкурирам Кабранска-Камбанска  Mr. Green
Лека нощ!  Hug

Последна редакция: сб, 26 авг 2006, 00:37 от crazybrat

# 51
Вики и аз ви гледах по новините. Габи беше толкова послушна - имаш много добри дечица.
nadia_777, дано да си изкарате много хубаво по време на кръщенето.
Добре дошли на lusinta79 и Калоян.

Аз днес се правих на звероукротител докато се опитвах да говоря по телефона.
Съседските деца имаха гостенин. И те, заедно с Макси се биеха с пръчки, дразнеха кучетата - особенно това, което ме ухапа преди няколко дена. Макси идваше 3-4 пъти с кръв и рев. юТова не бяха игри, а побоища. Макси толкова много се радва, че има с кой да играе. А като го видя разплакан и целия в рани първата ми реакция е да му кажа да остане в къщи.
Crazy - на етикета на български пишеше преди да се ползва да се стерилизира. На английски пишеше да не се изварява. Но нали на български пишеше да се стерилизира и аз го направих както си знам. Не се сетих за студена стерилизация. А и аз редовно съсипвам бебешки неща от престараване.

# 52
  • София
Момичета, иде ми да изляза навън и да хвана първия влак за някъде! Съкровището се събуди в 12:38 ч. снощи, нахраних го и се опитах да го върна в кошарата. Изкара там 20тина мин и наддаде вой. Взех го при мен и от 1 ч. до 6ч. ме буди точно 5 пъти. Поне да ядеше, а то е мънкане и рев само, за да засуче и да се откаже!!! Трябва да може да се направи нещо!

Последна редакция: сб, 26 авг 2006, 06:38 от Rumya

# 53
Ох, дайте билет и на мен за същия влак  #Cussing out
От 1 до сега се буди на всеки 40 минутии, цокне малко и почва да мрънка и да рови в чаршафа. По едно време не знаех какво да го правя вече  #Puppy dog
Бебето под нас се скъса да реве и то към 4 часа, сигурно има нещо.... Днес да не е пълнолунието? Rolling Eyes

Страйпър, спокойно с тази стерилизация, не си единствена. То на всяко нещо на етикет пише различно, ти трябва всички етикети да пазиш  Crazy Няма запомняне....и аз се чудя кое шише не можеше да се стерилизира в микровълнова (май Чико-то), ама ги блъскам всичките там и някой ден ще съм изненадана като теб  Mr. Green

# 54
Момичета не сте единствените! И аз идвам в отбора на заминаващите  Tired Tired Tired...

Кабранска, за шопската салата продуктите ги купувам от един турски магазин. Зеленчуците ги внасят май от Турция и са вкусни. Но мъжа ми каза, че по-вкусен домат от българския не е ял. Швейцарските през лятото също не са лоши, но са скъпи.

Днес аз черпя, че ставаме на четвърт годинка, .

Честито и на Миа на Ванила и на Милена на Ади101!

Лек ден!

# 55
  • София
ЧЕСТИТ МАЛЪК РОЖДЕН ДЕН НА КИЛИАН И МИЛЕНКА ОТ МИА   bouquet

бъдете здрави и щастливи!!!
Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 56
  • София
Май-чета ние се завърнахме вчера.Още не съм ви изчела,че за две седмици сте изписали доста,но скоро ще си наваксам.
Честито на празнуващите!
Нашето гостенско беше страшна работа,в Хасково не се диша(Пловдивски мами незнам как се справяте #Crazy)аз щях направо да полудея.Сутрин ставахме още в 7,00,че температурата беше 23 градуса и слънцето направо ни осветяваше от рано,а после температурата ставаше 40 градуса и беше ад   #Cussing out.Иван можех да го изведа единствено вечер след 20.00 часа,защото няколко пъти го извеждах и през деня,но той направо щеше да се запали от жега.Яд ме е че му носех цял сак с багаж,а изкарахме само с три бодита,които му обличах вечер,а през деня беше гол на земята или само по памперс.
 Сега в София ми е екстра,хладничко и  Иван си спинка спокойно.
За срещата на 2.09 и аз съм там,че то иначе срамота,езерото ми е на една ръка разстояние,а Южния парк ни е като втори дом.
VIF как даваш вигантола два пъти дневно?Нашето педи ми каза да давам само сутрин и то на гладно,защото било хормон и аз ако Иван е озверял от глад и му дам да цока пропускам капките за деня.
Кабранска нещо си се преименувала,ама сигурно от другите постове ще разбера защо е така.

# 57
  • Варна
Ами, Имар, ние за съжаление имаме рахит и докторката ни каза да пием сутрин и вечер по 2 капки Вигантол за да не се усложнят нещата. И ни каза даже да го къпем в преварена вода с орехова шума. Даже ми показа едно място отзад на главичката, и като ми натисна ръката там, то направо хлътна  Sad Тя тая лекарка е специализара ортопедия, доста е добра. Отидохме да му види обрива, а тя целия го прегледа от до. Ама нали си плащаме, нормално. Не е като ония тъпите в поликлиниката. Ама дано се оправи детето. Било така защото първите месеци след като мина на смесено хранене, а после само на АМ, качваше по кило на месец. Тоест костите не са били готови за тежестта му. Добре, че вече нормализира качването и през 4 месец качи само 450-500 гр.

Качила съм му няколко снимки на бебока в албумчето. Да се похвалим колко сме големи и пухкави вече  Grinning

# 58
Здравейте !!!

Не знам за къде е тоя влак дето ще го хващате Румя , Катето и Крейзи ,ама дайте едно билетче и насам  Shocked... снощи беше някакъв ужас още от 23 часа !!! ...като започна едно хвърляне на краката - кошарата щеше да се разглоби . Първо ги свива , а после ги хвърля настрани - опитва се да се завърти ли , какво ли  newsm78? ... и така до сутринта - рев , вода , пак рев , мрънкане , ядене , риене ... до безкрай ! Крейзи , как си рие главата Лео ??? Марк буквално си я обръща по лице към чаршафа и ръмжи  #Crazy. А пък на всичкото отгоре и разни ненормални откачатори си форсираха колите през нощта  #2gunfire #Cussing out, та и баткото се стресна , абе с една дума по-добре да не си бях лягала . А днес вместо да си почивам врътнах 3 кила ябълки за сок и сега съм така Shocked #Crazy от миене .

Честито на сладките месечковци - много целувки , да са здрави и все така пухкави за мачкане / ... Ванилка - само ще кажа пу-пу-пу ...ти си знаеш Grinning  bouquet/.

Виф - сигурно говориш за Сиропа на Боарон ? Казва се Киетюд , но не знам повече подробности - какво съдържа и кога се дава , защото от 2 години не съм в системата , а и ползвма "другата" хомеопатия . ... но принципно няма проблем да се дава , защото в хомеопатията няма доза .

Чао от нас - ще кача малко снимчици на Марк в албумчето ! / тя Мимозката и за друго ме обучи , но съм си забравила паролата на албума в Снимка-бг ... а пък ине смогвам да се усамотя достатъчно дълго на компа !!!

...аааа , Крейзи , не се тревожи - сънят съм го "изпяла " на вода / както правят руснаците / , така че страшно няма!

# 59
Хайде и Кабранска-Камбанска да се разпише....
Имар,за да не търсиш,пък и аз не съм обяснила/май Пепитка ме беше издала докато ни намаше/ но ника си го смених,защото ние от известно време сме вече сем.Камбански-Сами така твърди,пък нали и той член на семейството,даваме му право на глас...не сме го питали за малкото име,поне за фамилията да си каже... Wink
Крейзи,има добър клсически хомеопат в Пазарджик,мои приятелки пътуват до там редовно/а доколкото знам е навътре с педиатрията/ но координати ще ти дам по-късно днес,или в понеделник,защото сега търсих някоя от тях,но ги няма/ако искаш ми пиши на ЛС,да ми напомниш,ако те забравя/
Стайпърче,какво е това престараване/при това за второ дете/...остави го детето да гради имунитет...Но ако наистина има разлика в двата етикета-оплачи се на Федерацията на потребителите....че вече на маймуни ни направиха #2gunfire/Аз тая сутрин пратих майка ми да връща едно прясно мляко в магазина,защото ми писна вече да хвърлям пресечено мляко,иначе в срок на годност...а и преди месец правих крем"Оле" и нямах време да го варя...Сами изяде две купи и после като се пресече останалото мляко-цяла нощ не мигнахме за да видим да не му стане нещо #Crazy/..но стига съм се оплаквала,а да ви се похваля:
Днес ходихме на слрещата на Ла Лече Лига в Пловдив-имаше и мами от Стара Загора,та се запознахме  с Ива и Ави.../много са сладки и двете...пу-пу/.Темата беше за въвеждането на твърдите храани,и основното което обсъждахме беше от кога и какво да почваме да даваме-Въпреки ориентировъчните 6месеца,възможно е ако детето е готово и малко по-рано или по-късно да се започне.Препоръчва се започването със безмлечни каши/оризова,елда,просо../и постепенно добаяне на зеленчукови пюрета.Възможно е и първо с пюретата да се почне,но това вече по усмотрение на мамата.Препоръчаха ни да си даваме кърма и веднъж дневно да даваме от новата храна/след кърмене/но не повече от 60 грама,храните да се въвеждат плавно и последователно...и още многа други неща се обсъждаха,ама нека и другите Пловдивчанки да пишат,щото после-на Камбанска Embarassed и били дълги постингите.... Blush
Честит трети месец на Килиан,Миленка и Мия!
А аз отивам да поспя,че днес за сефте Ивчо се наспа рано-рано към /6 и нещо/ и сега нещо взех и да се прозявам...

Общи условия

Активация на акаунт