На море в Гърция 2020 - III

• 48 589
  • 755
  •   1
Отговори
# 285
Здравейте. Днес спонтанно реших, че утре сме на море в Гърция за уикенда. Grinning Моля, тези които вече са там, да споделят има ли нещо по-специално, предвди ковид-а, което изискват. Как стои въпросът с маските на закрито? Как протича проверката на границата?
Здравейте, вчера ситринта към 08:00ч минахме на Кулата. Нямаше опашка, минахме за 10 мин. Никой не ни е проверявал за нищо извън обичайното, преглеждат само документит, както обикновено.

# 286
Как бихте разделили 7-дневната си почивка на Кефалония? 4 нощувки на юг и 3 на север или обратното? Чудя се за коя част от острова си заслужава да оставя повече време.

# 287
  • София
Параход, този чадър ми бръкна в сърцето.

# 288
  • София
Параход, този чадър ми бръкна в сърцето.

Не само в твоето Simple Smile

Как бихте разделили 7-дневната си почивка на Кефалония? 4 нощувки на юг и 3 на север или обратното? Чудя се за коя част от острова си заслужава да оставя повече време.

Аз бих отделила повече време на севера, на нас югът изобщо не ни допадна. Макар че за 3 дни не успяхме да видим много, това което видях на юг не е моето.

# 289

Нещо малко по-различно..

# 290
Ivelina666,
ние сме спали два пъти в района на Аргостоли, веднъж на север и веднъж на юг. Не бих разделяла по причините, описани от Тодоричка - но факт е, че в средата (около столицата) е най-удобно за обикаляне на целия остров. Много хубави плажове има и на п-ов Пали, а за него се захожда по-бавно и трудно от другаде. На юг ни харесва само Мунда, многокилометровият плаж на костенурките в крайния югоизток, и плажчетата около летището.

Ивченцето,
писах вече многократно, че маски не се изискват и носят никъде, освен на фериботите.

# 291
Ако не ни мине котка (карантина) път, на 11.07 потегляме към Врахос. Не съм била в този район, дайте идеи какво да видим там. Имаме шанс да посетим една по-спокойна и непретъпкана Парга. Какво друго си заслужава? За корабчета май няма да имам смелост...Някакви забележителни плажове, които са задължителни за виждане? Хотелчето ни е на самият плаж на Врахос и май основно ще сме там, но с удоволствие бихме видели и нещо различно в някои от дните.

# 292
  • Русе
Отидете до Лефкада!

# 293
ахах, хрумна ми, защото реално това ни е тренировката за пътуване до Лефкада с детето..Но май на Лефкада интересните места са по-надолу...На практика на до час път какво може да се види в Лефкада??

# 294
На до час - нищо, само столицата. От по-интересните плажове най-близо ви е Катизма, не е много по-далеч оттам.
Превеза е град с приятна крайбрежна променада и кръчми.
Изворите на река Ахерон в Глики.
За Парга  - ясно, не е за пропускане особено това лято.

# 295
Тази сутрин в 5 часа имаше две коли, супер спокойно се мина границата.

# 296
На до час - нищо, само столицата. От по-интересните плажове най-близо ви е Катизма, не е много по-далеч оттам.
Превеза е град с приятна крайбрежна променада и кръчми.
Изворите на река Ахерон в Глики.
За Парга  - ясно, не е за пропускане особено това лято.

Супер, изворите са чудесна идея, мерси!

А да препоръчате must see плажове? Аз ще прочета турист. инфо, но не смея винаги да разчитам на нея много-много

# 297
  • София

А да препоръчате must see плажове? Аз ще прочета турист. инфо, но не смея винаги да разчитам на нея много-много
Аз много харесвам Лихнос

А Врахос ми харесва най-много в края към Лоутса. Там пясъка е по-фин и има малко хора

За Лефкада освен Катизма и Милос е сравнително близо , но до него се ходи пеша около 30 мин.

# 298
  • Сф
В момента сме на Кулата. 7ма кола сме. На нашия пункт даже не ни спряха, да не говорим за глоби и т.н. . Минахме за 4 мин. Имаше няколко коли спрени за проверка на случаен принцип

# 299
В момента сме на Кулата. 7ма кола сме. На нашия пункт даже не ни спряха, да не говорим за глоби и т.н. . Минахме за 4 мин. Имаше няколко коли спрени за проверка на случаен принцип
Чудесно, днао имаме и ние късмет в събота на 11 юли заминаваме към Волос и ще плажуваме на Пилио живот и здраве 💙

Общи условия

Активация на акаунт