На море в Гърция 2020 - III

• 48 550
  • 755
  •   1
Отговори
# 450
Добре де, ако е семейство с 2 деца - пиша мен си и децата. Мъж ми друга декларация ли попълва? Аз мислех, че е 1 за всички, а от инструкцията друго излиза.
И аз така мислех, но на сайта като влязох да попълвам от лаптопа / през телефона не ми беше направило впечатление/, пише с удебелен шрифт all travels, затова реших по-добре повече декларации, отколкото проблеми, попълних 3 за мен и двете деца като посочих моя телефон и имейл, а на лице за спешни случаи вписах мъжа си, за него попълних още една като за лице за спешни случаи посочих себе си. И на 4те декларации вписах останалите 3ма пътуващи в колата, сигурно не трябва, но по-добре повече информация, отколкото проблеми на границата. Надявам се всичко да е проформа.
Попълних вчера вечерта още нищо не съм получила освен имейла.

# 451
Здравейте, тези, които пуснаха онлайн декларации, имам въпрос: колко бързо ви пуснаха втори имейл с кода. Пътуваме на 2-ри сутринта и почвам да се притеснявам. Има ли шанс да не върнат и нещо да е станало? Аз попълних снощи формата, значи преди около 16 часа.
А ако е сбъркано нещо в декларацията, дали може да създадат проблеми?

# 452
  • Варна
днес и ново 20 ! Можело и без  онлайн декларации , няма да ви върнат и на място ще попълваме - пълна обърквация Sad

# 453
Скрит текст:
днес и ново 20 ! Можело и без  онлайн декларации , няма да ви върнат и на място ще попълваме - пълна обърквация Sad

Това не съм го чула - от кога е тази работа? Пише ли я на официален сайт?

# 454
  • Пловдив
Посланикът бил казал, че ще се попълват по стария начин (на хартия), ако системата "забие".

# 455
  • Варна
самите гърци го коментираха по НОВА - иначе тези само онлайн декларации на практика гарантират блокиране на границите и по генерално на туризма

# 456
Странно е да се попълват на място, на фериботите например си ги разпечатваш (или вземаш от гишето, където купуваш билети) и са само на хартия, но е задължително да носиш попълнена и само я пускат в една кутия. Не се раздават на място и никой не попълва там.

# 457
  • Пловдив
За фериботите четох, че не може да си вземеш билета без QR код.

# 458
Това трябва да е само за международните линии през Патра и Игуменица, вътрешните линии QR код не ги касае. Освен това аз например смартфон не притежавам, интересно къде ще ми го пратят тоя QR код Simple Smile

# 459
Може да попълниш декларация на хартия на границата, но ако си попълнил преди това онлайн и поради някакъв бъг не си получил код. Те си го издирвали в системата. А не просто да се появиш на границата и тепърва да попълва. Това казаха сутринта.

# 460
Може да попълниш декларация на хартия на границата, но ако си попълнил преди това онлайн и поради някакъв бъг не си получил код. Те си го издирвали в системата. А не просто да се появиш на границата и тепърва да попълва. Това казаха сутринта.

От къде може да се вземе такава декларация и да се попълни предваритено на хартия? За всеки случай.

# 461
Ако въпросът е към мен - не знам.

# 462
Странно е да се попълват на място, на фериботите например си ги разпечатваш (или вземаш от гишето, където купуваш билети) и са само на хартия, но е задължително да носиш попълнена и само я пускат в една кутия. Не се раздават на място и никой не попълва там.

Здравейте, а от къде си разпечатвате декларацията за ферибота?

# 463
Добре де, ако е семейство с 2 деца - пиша мен си и децата. Мъж ми друга декларация ли попълва? Аз мислех, че е 1 за всички, а от инструкцията друго излиза.
И аз така мислех, но на сайта като влязох да попълвам от лаптопа / през телефона не ми беше направило впечатление/, пише с удебелен шрифт all travels, затова реших по-добре повече декларации, отколкото проблеми, попълних 3 за мен и двете деца като посочих моя телефон и имейл, а на лице за спешни случаи вписах мъжа си, за него попълних още една като за лице за спешни случаи посочих себе си. И на 4те декларации вписах останалите 3ма пътуващи в колата, сигурно не трябва, но по-добре повече информация, отколкото проблеми на границата. Надявам се всичко да е проформа.
Попълних вчера вечерта още нищо не съм получила освен имейла.

А защо попълнихте три декларации за вас, не разбрах?

# 464
Здравейте, а от къде си разпечатвате декларацията за ферибота?
От сайта на фериботната компания. Ако купувате билети на пристанището, дават ви я там. Но се попълва преди да се качите на кораба.
Декларациите са за плавания над 30 минути! За Амулиани например не трябва Wink

Общи условия

Активация на акаунт