На море в Гърция 2020 - III

• 48 504
  • 755
  •   1
Отговори
# 465
Днес в 10:30 на Маказа 10 коли. Бързо и безпроблемно минаване беше. По магистралата почти нямаше коли. На плажа е спокойно и чисто, кеф🥂

# 466
  • Sofia
Здравейте, тези, които пуснаха онлайн декларации, имам въпрос: колко бързо ви пуснаха втори имейл с кода. Пътуваме на 2-ри сутринта и почвам да се притеснявам. Има ли шанс да не върнат и нещо да е станало? Аз попълних снощи формата, значи преди около 16 часа.
А ако е сбъркано нещо в декларацията, дали може да създадат проблеми?
Не се притеснявай някъде 24ч минаха. Попълних на 29.06-5:40 днес в 6:05 ми е дошъл кода. Мен друго ме притеснява аз нямам точен адрес на хотел, а писах само Халкидики 🤔 даже без уточнение на кой ръкав като район. Но по това което гледах вчера по НОВА ТВ и за кода на случаен принцип ще го проверяват, но реално го показваш

# 467
Запис в темата, много е полезна. ММ иска да отидем до Гърция, а аз се страхувам точно от карантиниране. Ще чета. Наша роднина каза, че районът на Ксанти е заразен, но се крият болните, които били помаци точно да се спаси сезона. Имала познати, които живеят там. Да си призная не ми изглежда достоверно, но пък наистина заболеваемостта в Гърция е крайно ниска сравнена с всички други Бкански страни.
Остава ние да ги изпозаразим.

# 468
  • ВАРНА
Няма карантина за българи при пътуване до Гърция!  

До Кипър  има!  И до Турция има само от континентална Европа!  

Изпращаш си 24 часа преди пътуване данните къде точно ще нощуваш в Гърция - адрес  до сайте на гръцкото министерство на туризма  и ти пращат кю ар код който сканират на гръцката граница и влизаш.

Това е от 1 юли за българи.

# 469
  • Пловдив
Това откъде го разбираме?

# 470
Добре де, ако е семейство с 2 деца - пиша мен си и децата. Мъж ми друга декларация ли попълва? Аз мислех, че е 1 за всички, а от инструкцията друго излиза.
И аз така мислех, но на сайта като влязох да попълвам от лаптопа / през телефона не ми беше направило впечатление/, пише с удебелен шрифт all travels, затова реших по-добре повече декларации, отколкото проблеми, попълних 3 за мен и двете деца като посочих моя телефон и имейл, а на лице за спешни случаи вписах мъжа си, за него попълних още една като за лице за спешни случаи посочих себе си. И на 4те декларации вписах останалите 3ма пътуващи в колата, сигурно не трябва, но по-добре повече информация, отколкото проблеми на границата. Надявам се всичко да е проформа.
Попълних вчера вечерта още нищо не съм получила освен имейла.

А защо попълнихте три декларации за вас, не разбрах?
3 попълних за мен и децата с един и същи имейл и телефон

# 471
Скиатос май няма да ми се получи. Дайте моля идея за някое  местенце около Волос(или по нагоре, но под Платамонас), което си заслужава. Реално досега в този район не сме ходили и не се ориентирам в имената на селцата, възможно е и да е споменавано, но не съм разбрала.
Единственото ми изискване е за плаж със ситен пясък, а не с камъчета.

Последна редакция: вт, 30 юни 2020, 14:56 от second

# 472
  • София

Изпращаш си 24 часа преди пътуване данните къде точно ще нощуваш в Гърция - адрес  до сайте на гръцкото министерство на туризма  и ти пращат кю ар код който сканират на гръцката граница и влизаш.

Това е от 1 юли за българи.
Изрично пише най-малко 48 часа преди пътуването.

# 473
  • Пловдив
Не само часовете, ами трябва и да се самоизолираш, ако те тестват. Затова питах откъде реши, каквото е написал.

# 474
Запис в темата, много е полезна. ММ иска да отидем до Гърция, а аз се страхувам точно от карантиниране. Ще чета. Наша роднина каза, че районът на Ксанти е заразен, но се крият болните, които били помаци точно да се спаси сезона. Имала познати, които живеят там. Да си призная не ми изглежда достоверно, но пък наистина заболеваемостта в Гърция е крайно ниска сравнена с всички други Бкански страни.
Остава ние да ги изпозаразим.
Изобщо не им вярвам на гърците... Отдавна имам съмнения че крият реалните си заразени заради сезона.

# 475
Здравейте, тези, които пуснаха онлайн декларации, имам въпрос: колко бързо ви пуснаха втори имейл с кода. Пътуваме на 2-ри сутринта и почвам да се притеснявам. Има ли шанс да не върнат и нещо да е станало? Аз попълних снощи формата, значи преди около 16 часа.
А ако е сбъркано нещо в декларацията, дали може да създадат проблеми?
Не се притеснявай някъде 24ч минаха. Попълних на 29.06-5:40 днес в 6:05 ми е дошъл кода. Мен друго ме притеснява аз нямам точен адрес на хотел, а писах само Халкидики 🤔 даже без уточнение на кой ръкав като район. Но по това което гледах вчера по НОВА ТВ и за кода на случаен принцип ще го проверяват, но реално го показваш

Ами например в Лефкада там, където отивам нямат улици и номер на сгради, така ми каза собственичката. Само пощенски код и име на квартала. Аз така попълних и и прие. Даже не съм писала името на хотела, защото го даваше optional.
обаче, мен пък друго ме притеснява. Ние първо ще сме на Лефкада, после на Кефалония, а аз съм писала само Лефкада. Това дали е проблем после за ферибота??? Но не видях как да напиша две дестинации.

# 476
Мен ме  е страх от карантина там на място - примерно ако стане пик на заразата и открият болни в хотела или в населеното място и го блокират, защото кой знае при толкова туристи какво може да стане и да ме затворят в хотела, както даваха едни БГ в Испания.
Щото така 14 дни ще лудна, а и финансово не знам как бихме се справили.

# 477
"Мечка страх-мен не страх" Smiley- така ще си повтаряме и ще се надяваме на най-доброто. Иначе трябва да си седим в къщи. То аз затова толкова се забавих с организацията - пусти страх и несигурност какво ще стане...

# 478
Мен ме  е страх от карантина там на място - примерно ако стане пик на заразата и открият болни в хотела или в населеното място и го блокират, защото кой знае при толкова туристи какво може да стане и да ме затворят в хотела, както даваха едни БГ в Испания.
Щото така 14 дни ще лудна, а и финансово не знам как бихме се справили.
И аз съм така и още се чудя дали да тръгвам. Не е сигурно как ще се развие ситуацията докато сме там....ако стане пик на заразените и ни затворят

# 479
карантината е за гръцка сметка, споко.
навсякъде има неизвестни, въпрос на късмет. според мен при нас е по=кофти и има повече хора.

Общи условия

Активация на акаунт