На море в Гърция 2020 - III

• 48 572
  • 755
  •   1
Отговори
# 555
Когато попълвах формуляра за пътуване имаше опция Маказа Нимфея и аз съм чекнала, че от там ще минавам. Сега преминаването като е само и единственопрез Кулата нов формуляр ли да попълвам се пита в задачата?

# 556
  • София
Обяснение за пътуването, тестовете и карантината от гръцкото посолство. https://m.dnevnik.bg/bulgaria/2020/07/01/4085640_kum_gurciia_ot_ … _prez_kulata_i_s/

# 557
Голямо мазало, ей тука пише че се минавала Маказа
https://m.dir.bg/dnes/svyat/vse-pak-se-minava-prez-makaza-no-sam … opalnen-formulyar

# 558
Много интересно как PCR тест ще излезе до няколко часа
Ако пък правят от бързите, те не са сигурни
Ако е отворена само Кулата,лично аз ще откажа почивката
Няма да мина още 700км за да ида до Гърция
Само трябва да попитам от агенцията дали ще ми върнат капарото
ще се минава още два дни, за тези които са успели да се регистрират през него
вече няма такава опция

# 559
Вчера попълнихме форуляра за пътуване, но никакъв QR код не се генерира. Само потвърждение на имейл.
Дали това е достатъчно за минаване или пак трябва да попълваме?

# 560
Ще дойде на мейла, на мен ми дойде около 14 часа след регистрацията.

# 561
  • Варна
Чудя се докога ли ще продължат тези тъпотии с декларациите

# 562
  • София
Шезлонгите на Халкидики наистина уж имат нови цени. Ние почивахме на едно и също място миналата година и тази, така че базата за сравнение е 1:1.
На първия ден всичко беше постарому, табелата за минимална консумация беше същата. На втория ден ни таксуваха по 4 евро отделно от каквото ядохме и пихме, а от третия нататък - не. Хазяинът ни обясни че са се разбрали уж всички бийч барове в селото да има такса отделно от консумацията, но вече давали заден защото няма хора и очаква да отпадне съвсем.

# 563
Надявам се да скалъпя почивчица с полета до Миконос тоя сезон. ..успех на Кулата.

# 564
Благодаря ти pati ще чакаме...
 Подобни декларации сме попълвали, когато пътувахме за Мексико и само прелитахме над територията на САЩ. Лошото е, че всъщност това са доста лични данни, а съгласно GDPR /ЕС регламент/, трябва изрично съгласие за обработка, което не видях във формуляра. Ако се задействат някои юристи може и да го атакакуват..

# 565
  • София
Привет момичета,
никъде не намерих информация:
колко декларации трябва да попълним при двама възрастни/родители/ и две деца под 18 год.?
Благодаря ви и приятно гръцко лято Simple Smile

# 566
Ние като чухме снощи че маказа е затворена и се отказахме да пътуваме. Бяхме планували да тругнем в 3 часа. Сега разтоварвам багажа от колата. Декларациите ни бяха за влизане през Маказа. Имахме и резервация в Сарти която отмених още снощи. Гърците с тези промени през половин час създават меко казано дискомфорт. Как да тръгне семейство с деца на път като не знае нито от къде ще влезе нито от къде ще се върне.

# 567
По телевизията показаха, че днес още се минава през Маказа. Иначе за декларациите ще попълним с мъжа ми всеки по една, да увеличим шанса да получим код. Щото аз попълних една онзи ден следобяд и още нищо не са ми върнали освен потвърждението.

# 568
Преди малко минахме през Кулата за около 15 минути. Сърбите ги отбиваха в страни.
Съчувствам на всички, които ще минат след повече от два часа.

Вчера на кулата от 5.40-6.30 14 автомобила минаха

# 569
За двама възрастни с две деца под 18, попълних две декларации, като децата ги записах в декларацията на мъжа ми. Пътуваме на 4 юли, и аз все още нямам код, а декларациите ги пуснах в понеделник.

Общи условия

Активация на акаунт