Всякакви въпроси относно пералнята - тема 8

• 60 122
  • 733
  •   1
Отговори
# 660
  • Велики Преслав
Харесала съм тази пералня: www.technopolis.bg/bg/Peralni/Peralnya-ELECTROLUX-EW6S526W/p/688381
мнения за нея или подобни?
  Молята кажи до какъв бюджет да гледаме. Какво е главното ти изискване. Трябва ли да е слим. Тази е много обикновенна. Даже не показва колко време ще пере.

# 661
Харесала съм тази пералня: www.technopolis.bg/bg/Peralni/Peralnya-ELECTROLUX-EW6S526W/p/688381
мнения за нея или подобни?
  Молята кажи до какъв бюджет да гледаме. Какво е главното ти изискване. Трябва ли да е слим. Тази е много обикновенна. Даже не показва колко време ще пере.

Единственото изискване е да е слим. бюджет-500 лв.

# 662
Щом държите да е слим, си я вземете тази. На фона на осталите 'слимки' и предвид бюджета е добре. Имаше и още един модел, който ми се струва малко по_добре и е леко по_дълбока. По_скъпа в с 25 лева
https://www.technopolis.bg/bg/Peralni/Peralnya-ELECTROLUX-EW6S427W/p/688359

# 663
  • Велики Преслав
Електролукса от Petiaivanov, е добър. Има един голям плюс,  че кръстачката е 4 лъча и е по здрава. Сега и аз ще разгледам

ПС. От мен тези:
 https://m.emag.bg/peralnja-slim-beko-7-kg-1200-ob-min-a-motor-pr … x0a/pd/D99F82MBM/ малко по скъпа но е тиха.
По-късно и други.

Последна редакция: пн, 14 дек 2020, 19:16 от Vasil Vasilev 676271

# 664
Преди две години на морето, в апартамента, който ползвахме, имаше Беко слим. Ужасно шумна пералня. Имаше и други минуси, но вече съм ги забравила. Оттогава анатемосах Беко окончателно.

# 665
  • Велики Преслав
Преди две години на морето, в апартамента, който ползвахме, имаше Беко слим. Ужасно шумна пералня. Имаше и други минуси, но вече съм ги забравила. Оттогава анатемосах Беко окончателно.
Djordjia
 Какво е това сега, много лошо изказване. Твоята явно е била с обикновен мотор и затова е била шумна. Тази е изключително тиха. Имал съм наблюдения над такива.

# 666
Беко, ако е с инвенторен мотор е супер тиха.

# 667
Не знам какъв беше моторът, но при центрофуга очаквах да излети - виеше, бучеше и се тресеше. И ходеше на моменти. - не съм я препълвала.
И при пълнене на вода ужасно бучеше.
Абе като един ЗИЛ беше.

# 668
Оказа се, че Електролуксът, който предложих, има много повече фунции от колкото Бекото.  Изтеглих му книжката от тук:
https://www.electrolux.bg/laundry/laundry/washing-machines/front … machine/ew6s427w/
Например програмите за Памук, Синтетика и ЕкоПамук, имат по пет  настройки за продължителност на цикъла на пране. (стр.16), има допълнителни изплаквания, които могат да бъдат и постоянни. Има индикатор, който пиказва до кой момент в пералнята може да бъде добавяно пране, индикатор за почистване на барабана, пара ..
Както каза Васил, има хубава кръстачка.
Моят съвет към аворката е да изтегли книжките на уредите, към които се е насочила, и да се запознае с програмите и допълнителните фунции към тях.
Аз, все пак, бих предпочела Електролукса. Изглежда ми и по-добре от Бекото-  люкът ѝ е по-прибран в корпуса.

# 669
  • Велики Преслав
То всъщност до тези пари това е. Електролукса наистина е клас над Бекото.

# 670
Така е, а и в последните години някак не са добри уредите от по-среден към нисък клас. Много им спестяват от всичко и са несравними с уредите от преди 15-20 години, които си бяха яки машини. Не тъжа за едно време, но към днешна дата има много повече мошенически елемент и търговски трикове, които не са в полза на потребителя.

# 671
  • Велики Преслав
Преди години имахме комби Whirlpool. Беше със асихронен мотор 1000 оборота. 5 кг пране 2,5 сушене. 28 години не мръдна но взе да ръждясва. Сега като гледам новите Whirlpool, направо си поплаквам малко. На външен вид много красиви, напудрени, с много екстри. Ама отвътре са отврат. Слаби мотори с голяма предавка. Съответно вие като самолет. Евтини лагери. Като цяло машини с малко тегло. Една пералня с капацитет 7 кг трябва да тежи поне 75 кг. Амортюсьори със малка сила, тънки пружуни, компютри със неустойчиви елементи абе вобще ужас. Сега като отворя едно АЕГ, Миеле, Бош, Сименс, Електролукс, виждам пералня с голямо тегло. Хубави амортюсьори, тежести от плътен бетон. Тежестите са сложени от страни. Не от горе и долу както при останалите. Това е много важно за баланса на пералнята. Мощен мотор, малка предавка. Следователно ниски обороти на вала на мотора и няма виене. Хубавите марки не гледат дизайна. Стремят се да влагат парите за качество. Цатова особенно Миеле изглеждат дървени. Лично мое мнение е, че марките за класове в нас са подредени така.
 Висок- Miele, AEG, Electrolux, Bosch, Siemens.
 Среден- Beko, Grunding Samsung, Lg, Hoover, Gorenje( някои модели на Indesit, Ariston и Candy в редки случаи Whirlpool)
 Нисък- Crown, Sharp, Star Light и всички останали чуда на техниката.

# 672
Siemens от високия клас перални ли са?
Мислех, че Samsung са по-добър клас.

# 673
  • Велики Преслав
Да Siemens e много висок клас машина

# 674
Според Мен Samsung i Lg са по-висок клас на изработка от Беко. На Беко като им гледам как им хлопат пластмасите и лошо ми става, иначе знам че има много доволни от тях сигурно са топ за 500 лв. Но Samsung специално са доста по-висок клас от тях.

Общи условия

Активация на акаунт