Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Всякакви въпроси относно пералнята - тема 8

 • 7 453
 • 244
 •   1
Отговори
# 165
 • Мнения: 5
Anyelova с прах ли перете или с течен?Ако перете с течни от вътре по барабана се образува един лигав мазен филм,който започвайки да перете на памук/60° се ,,отлепя,,и затова мирише.Като перете на 40° замазвате проблема.Пуснете я празна с ПРАХ ЗА БЯЛО от висок клас няколко пъти.Ако сте до нея по това време,ще забележите как водата е мътна,мръсна.Това са гадостите,които са били от вътре.Пробвайте ако искате и пишете дали предположението ми е правилно.


Перем с ариел сега, преди с персил. След пране си я забърсваме гумата вътре и отвън. Понякога пускаме и прахообразен прах. За сега проблема се изчисти. Благодаря ви, за информацията ще следя и за това.

# 166
 • Мнения: 21
Здравейте! Поръчах пералня Miele WWG660 WCS. Чакам от магазина да получат доставката от Германия и да ми я докарат. Имам няколко въпроса, свързани със системата за автоматично дозиране на течните перилни препарати TwinDos. Въпросите ми са насочени предимно към потребители, използващи перални с такава система:
Често ли перете с автоматично дозиране на перилния препарат? Използвате ли перилните препарати на Miele  Ultraphase 1 и 2? Доволни ли сте от качеството на изпиране с тях? За какъв тип тъкани ( за кои програми) са подходящи? За какъв тип пране използвате перилен препарат на прах? Ако предпочитате друг тип течен перилен препарат, бихте ли споделили точно кои препарати на кои фирми използвате? Налага ли се често да почиствате пералнята - маркучи, отделения, барабан, при използване на течни перилни препарати? Как почиствате системата TwinDos - с допълнителен контейнер с вода или с препарата на Миле за почистване на тази система? Колко често почиствате тази система?
Ако предпочитате прането с перилен препарат на прах, кои марки предпочитате? В този случай използвате ли изобщо системата за автоматично дозиране и при кои програми? Питам, защото в ръководството видях, че в настройките по принцип има възможност TwinDos напълно да се изключи. Но ако човек изобщо не използва автоматичното дозиране, защо е купил такъв модел? Grinning
Благодаря предварително!

# 167
 • Мнения: 1 059
 Поздравявам те за избора!
И на мен ще ми е интересно да науча нещо ново за системата TwinDos. Преди около две години мой познат каза, че този модел е измислена за мъже. В момента пера със с друго Miele и съм много доволна. Преди месец някъде ревах в темата като го намокрих яко, но изсъхна и пак тръгна.

Последна редакция: нд, 02 авг 2020, 20:50 от vion

# 168
 • Мнения: 41
Здравейте отново! Пак се налага спешно да купувам пералня, става въпрос за нещо до 400-450лв. Ще ползва от възрастен човек, нещо максимално опростено, да може да работи с нея. Помагайте хора, че положението е...........

# 169
 • Мнения: 21
Благодаря vion! Естествено че експлоатационната и техническата поддръжка на новата пералня ще бъде моя грижа, а не на съпругата ми. Затова се и интересувам и ще се радвам на всякакви сведения. :beer

# 170
 • Мнения: 1 059
Значи правилно съм разбрала, че мъжете се ориентират към тези модели.

# 171
 • Мнения: 120
@Stilgar. Много въпроси честно казано. Ще се опитам да отговоря подред. Имаме пералня с туиндос от началото на годината. MIELE WWE660 WPS TDos WiFi
1.Често ли перете с автоматично дозиране на перилния препарат?  - всеки път, докато имаме от тях. Вече почти свършват тези които получихме с ваучера към пералнята.
2.Използвате ли перилните препарати на Miele  Ultraphase 1 и 2?  - точно тях ползваме имаше от двата вида в пералнята по 1 брой + от ваучера 3 броя фаза1 и 2 броя фаза 2.
3.Доволни ли сте от качеството на изпиране с тях? - жена ми казва средна работа, по-добре от масовите течни на пазара но по-зле от праховете, но тя е предубедена.
4. За какъв тип тъкани ( за кои програми) са подходящи?  Стават за всички програми без коприна и вълна, но тогава самата машина не ви дава възможност да включите туиндос.
5.За какъв тип пране използвате перилен препарат на прах?  В момента само детските дрехи в къщи се перат с ДМ Ултрасензитив прах, така сме от 5 години, малкия се изприщва от някои прахове, независимо колко изплаквания се пускат.
6.Ако предпочитате друг тип течен перилен препарат, бихте ли споделили точно кои препарати на кои фирми използвате? Жена ми не предпочита и не ползва. За някакви супер фини дрехи имаше един като 1 шише сигурно цяла година го ползва, персил мисля.
7.Налага ли се често да почиствате пералнята - маркучи, отделения, барабан, при използване на течни перилни препарати?
Не ползваме но тя и нашата пералня е на малко повече от половин година.
8. Как почиствате системата TwinDos - с допълнителен контейнер с вода или с препарата на Миле за почистване на тази система? Колко често почиствате тази система? Не съм я почиствал все още, просто имаме препарати а тя се почиства ако не се ползва дълго време. Като свършат препаратите ще взема празен контейнер, ще я почистя с вода и в контейнера ще заредя омекотител защото за някои дрехи жена ми ползва.
9.Ако предпочитате прането с перилен препарат на прах, кои марки предпочитате?
Знам че вкъщи се намират Ариел и Омо.
10. В този случай използвате ли изобщо системата за автоматично дозиране и при кои програми? Питам, защото в ръководството видях, че в настройките по принцип има възможност TwinDos напълно да се изключи
След изчерпването на препаратите подарък тази система няма да се ползва. Много са скъпи а качеството е малко над средното.
11.Но ако човек изобщо не използва автоматичното дозиране, защо е купил такъв модел? Когато я избирах нашата беше на промоция, дойде ми 1550 лева, и идваше най-евтината със пълен аквастоп WPS (а не WCS).
Aз държах на това защото пералнята е в кухнята а сме се наводнявали леко от предишна. Ако беше в мокро помещение със сифон нямаше да държа на тази система. Туиндос ни дойде бонус един вид, никога не ни е вълнувало че има такава функция.

Последна редакция: нд, 02 авг 2020, 22:44 от Marsian

# 172
 • Мнения: 21
Много ти благодаря за подробните отговори Marsian!
Аз имах някакви предположения, които се покриват почти напълно с твоите отговори.
Още нямам представа дали ще използваме постоянно системата TwinDos, след като свършат препаратите, които вървят с пералнята и които може би ще получим допълнително, ако към пералнята има ваучер.
Интересен въпрос е на каква твърдост на водата трябва да се настрои системата за автоматично дозиране. Аз съм от София. Водата е сравнително мека. Питах в магазина и ми отговориха, че най-добре било да се остави фабричната настройка 2 и за двата контейнера. Интересно е също за колко пранета ще стигне един комплект контейнери Ultraphase 1 и 2. Според Миеле бройката е 37, но може да се окаже и доста по-малка. Естествено ще зависи от килограмите пране и използваната програма.
Въпросът ми за други - алтернативни течни препарати беше свързан с това, дали някой е експериментирал с други течни препарати, които също да използва за автоматично дозиране, като ги налива в предлаганите празни контейнери. И доколко в този случай пералнята пере добре, дали е икономически по-изгодно и дали алтернативните препарати не зацапват повече пералнята. А и как трябва да се настрои дозирането на такъв препарат - според неговата разходна норма, коригирана по-някакъв начин заради степента на твърдост на водата. Явно, че това може да се определи само с експерименти.

# 173
 • Мнения: 208
Здравейте, аз имам Miele с twindos, закупих си празни контейнери с капаче по 50лв. беше бройката, сега май са по 39лв.
 След използването на бутилките от ваучера, които за мен са крайно неикономични понеже в Пловдив водата е твърда и фаза 1 ми беше настроена на 70мл, а фаза 2 на 45мл. А те са сметнати на фаза1- 50мл, фаза 2- 30мл, за да стигнат съответно за 37 и 50 пранета.

След това използвах персил и омо, понеже от Miele ме излъгаха, че с по-гъсти като Ариел нямала да може да дозира и щяла да се запуши и едва ли не да купувам само техните.
Аз на своя глава започнах да използвам Ариел, засега нямам проблеми пере отлично и дозира перфектно нагласени са на 70мл, в единия контейнер е за бяло в другия за цветно.
 Пускам винаги на Памук или Автоматична плюс, които са по 2 часа и нямам проблем със замърсявания от течните препарати, при никоя пералня съм нямал.
 Винаги използвам Twindos при всяко пране, какъв е иначе смисъла от пералня за 2400лв, ако ще си слагам праха сам.
Почиствам веднъж месечно със сух прах за бяло на програмата за самопочистване, а контейнерите зареждам единия с топла вода и по 2 пъти завъртам цикъла за почистване за всеки по отделно.
Това е доволен съм, според мен си струва, но ако използвате лични препарати,а не техните, иначе сметката не излиза пък и не са толкова Топ. Програмата също е важна, а и самата пералня пере доста добре.
Blush

# 174
 • Мнения: 21
Благодаря за отговора! Доста неща ми се изясниха. При почистването един път месечно с програмата за почистване какво количество прах за пране използвате?
При нивелирането на пералнята ще имам един проблем. Мястото ми за пералня е в кухнята - в ъгъл между шкафове и нямам достъп до задните крачета за нивелиране. Затова първоначално ще направя нивелиране при изтеглена пералня, а след това ще я свържа с маркучите и ще я разположа на мястото й. Окончателното нивелиране ще направя само чрез предните крачета. Досега с предишните перални съм процедирал винаги по този начин и е доста успешно.
Пропуснах да спомена - последната ми пералня беше Whirpul, която переше без никакви проблеми и повреди в течение на 15 години. Обаче наскоро се повреди - по време на пране спря и започна да бръмчи. Реших изобщо да не се занимавам с ремонти и сега чакам новата.

# 175
 • Мнения: 120
Нашата пералня е под плот. В началото се уверих че всички крачета са завити масимално и че контра гайките им са стегнати. Повързах водата и тока, успях с помощ от съсед да я набутам под плота. Оказа се че куца и регулирах куцането чрез едното предно краче. Миле са по 100 килограма и супер фино нивелиране не им трябва, най-важното е да са стабилни и да не куцат. Нивелирането отпред го правих с пневматична възглавничка за повдигане, защото много е неудобно да се вдига тази тежка пералня само от отпред като е под плот.

# 176
 • Мнения: 21
При мен не е под плот и наместването е малко по лесно. А за крачетата - гледах клипове за нивелиране на Миле, където предварително развиха всички крачета с около 2 см и ги законтриха в това положение. След това вече при такава изходна позиция направиха нивелирането.
Аз се чудя за следното - ако пералнята се монтира и нивелира при максимално навити крачета, това няма ли да създаде затруднения, ако се наложи да се подложи тава отпред и  на пералнята да се източи водата с развиване на капака на филтъра отпред при повреда?

# 177
 • Мнения: 120
Няма проблем чистил съм филтъра веднъж и с една малка тавичка всичко се събра. Самия капак пред филтъра действа като улей.

# 178
 • Мнения: 21
Току-що си поръчах същата пневматична възглавничка.

# 179
 • Мнения: 208
Супер лесно се нивелират Miele имам опит с 3 броя, те просто са много тежни и стабилни и не е нужно чак толкова да се престараваме, както с един Хотпоинт или LG примерно, които са по-леки и нестабилни.

Общи условия

Активация на акаунт