Гримиране - идеи и техники. Тема №79

• 50 961
  • 723
  •   1
Отговори
# 420
Колко приятно обяснен пост, Agent.
Аз си мислех дали слагайки червилото и видя, че не ми стои, мога да направя нещо и да убия оранжевото?
Моля, пак заповядайте Simple Smile

По принцип в колористиката цвят се неутрализира с противоположният му - т.е. оранжевото ще бъде минимизирано, ако се покрие със синьо.

Практиката обаче е друга бира, защото всеки опит да се сложи върху червилото друг продукт/глос, който да играе ролята на син филтър променя консистенцията на червилото, т.е в идеалната ситуация ще смесваме червила от един тип, с цел да докараме оптимален цвят.... Има и опция отдолу червен молив ИЛИ неутрален молив и червилото на тънък слой с четка - също леко модифицира цвета (спрямо нанасяне на голи устни или върху фдт). Това, което най-често съм правила е супер трайно, течно червено червило в цвят, който не е 100% по вкуса ми като основа и отгоре по-хидратиращо червено в оттенък, който ми харесва, но това съм го правила най-вече с цел да "бетонирам" червеното си червило...
Но пък ако някой е експериментирал и има идея как да стане с огромно удоволствие ще прочета и опитам.

Въпреки, че както каза Ния и като гледам в Ютюб няма да има никаква нужда да се модифицира цвета:

За пореден път се убеждавам колко "неверни" са суотчове на ръка... да ме прощават всякакви ютюбърки и инфлуенсърки, но на вътрешната страна на ръката може да изглежда неземно красиво, а на клепачи да е едно голямо нищо и никакво, защото кожата и текстурата и са различни, по дяволите! Точно си харесах едни течни сенки (чистя и си намирам разни забравени съкровища)

PS Много се харесвам с червено червило, за съжаление нося рядко! Ния ми подари голяма класика в жанра - MAC Russian Red, сложих го точно 2 пъти от мин. год. насам Sad

Последна редакция: ср, 29 юли 2020, 05:57 от Agent Provocateur

# 421
Аз обичам червени червила и пробвам всякакви подтонове, макар че наистина тези със син подтон може би ми стоят по-добре, нищо, че уж съм "мека есен".
Това на Шисейдо поне на моя екран  ми изглежда неутрален цвят - нито топъл, нито студен подтон.

# 422
Аз обичам червени червила,но.. на другите Smiley Себе си така и не мога възприема Pensive

# 423
Преди години много ме беше страх от червено червило, докато не ми подариха по случайност Lancome 132 Caprice
https://www.lancome-usa.com/makeup/lips-and-nails/lipstick/labso … pstick/LAN61.html
Следващото, с което много се харесах, купих наскоро, Dior Sophisticated Matte 861:
https://www.dior.com/en_int/products/beauty-Y0027830-rouge-dior- … atte-comfort-wear

Имах преди време и едно любимо на Sephora, но след като свърши го изхвърлих и не знам кой цвят беше, но е от матовата серия.

# 424
  • някъде под слънцето...
Аз обичам червени червила,но.. на другите Smiley Себе си така и не мога възприема Pensive
Пълно съвпадение.
Купувам, стоят си, после ги изхвърлям....
А сега със задължителната маска, не съм слагала червило от преди извънаредното положение.

# 425
Здравейте момичета, влизам да похваля новите червила на Голден роуз - Satin lipstik и по специално номер 21. Както се вижда от името, червилото не е матово, а сатенено - плътно, ярко и наситено. По скоро би било по подходящо за по хладни и студени дни, когато матовите червила не са много ок, поради изсушаването на устните. Харесвам червилата на марката, бюджетни, плътни цветове и издържливост. Тоци цвят е доматено червено, клонящо към наситен оранж.

# 426
  • Варна
Здравейте, мацки!

Аз вчера и днес съм с червено червило, хайлайтър, бронзиращи перли, "очна линия" и спирала. Днес не сложих много от спиралата, но явно с времето на ползване и като наплъстя стават много добре миглите, а в началото като почнах да я ползвам беше зле.

# 427
Днес е Национален Ден на Червилото!
Който още не си е купил да побърза! Grinning
https://www.thecut.com/2014/04/50-best-cult-and-classic-lip-shades-ever.html

Последна редакция: чт, 30 юли 2020, 00:46 от Agent Provocateur

# 428
Момичета, търся си бюджетен крем за лице и фон дьо тен. Може едното да е по-скъпо Simple Smile Може ли да препоръчате марки?
Кожата е смесена към мазна, а аз станах на 27 и не знам въобще каква консистенция ми трябва, как да си избера цвят и т.н.
shorturl.at/djyGX

Само в Т зоната ми лъщи малко лицето, акне нямам, други особености също не.
Намирам се във Варна, ако има значение.

Последна редакция: чт, 30 юли 2020, 01:26 от bethefirst

# 429
Пф, аз не знаех, че Худа може да не е китайско производство. Даже не я погледнах като я купувах и като видях, че е made in China, не се зарадвах хич. Но точно light nude е толкова красива, лесна за работа и go to, че мн би ми било тъпо, ако трябва да я оставя.

# 430
Момичета, търся си бюджетен крем за лице и фон дьо тен. Може едното да е по-скъпо Simple Smile Може ли да препоръчате марки?
Кожата е смесена към мазна, а аз станах на 27 и не знам въобще каква консистенция ми трябва, как да си избера цвят и т.н.
shorturl.at/djyGX

Само в Т зоната ми лъщи малко лицето, акне нямам, други особености също не.
Намирам се във Варна, ако има значение.

Би ли споделила някакъв определен бюджет? Също така хидратиращ крем за лице ли търсиш? За вечер или сутрин искаш да го ползваш? Досега какво си ползвала и от какво си доволна?

# 431
Момичета, търся си бюджетен крем за лице и фон дьо тен.

Харесвам този нощен крем на Лореал. Хидратира добре и не омазнява много.

За фдт дрогерийните ми любимци за Мейбълин фит ми и Гарниер ББ за мазна кожа.
И аз съм с мазна кожа.

# 432
ФДТ Лореал Фреш Уеар

# 433
Пореден глас и от мен за него, със забележката, че в БГ не се предлагат всички цветове, които Провокаторката е показала и в Европа не са със същите имена и номера.
Снощи бях на гости на Petrova, ядох баница, пих вино, тръгнах си с торба палитри, ФДТ, пудра, грижа и каквото се сетите за проба и като се прибрах се омазах с пръстчета преди да се измия. Обичам да се гримирам с пръсти и много ме кефи да пробвам неща, които не нося по принцип преди да си махна грима вечер.

Последна редакция: чт, 30 юли 2020, 22:50 от Анонимен

# 434
Пробвах го Фреш Уеър, не е много оптимален за много суха кожа, но не е зле. Цветовете, обаче, са толкова оскъдни. От светлите имаше само true beige и rose vanilla, това в Лили и ДМ.
Продължавам с издирването на моя фдт. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт