Косопад - 18

• 74 724
  • 896
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Дамите, които обсъждате дивия ямс и подобни добавки на колко години сте (ако не е твърде личен въпросът)?
Тази пролет навърших 40, косопадът ми е от миналото лято. Според гинеколога ми (без да ми е пускал изследвания на хормони) ми е рано за перименупауза. Нямам промени в цикъла, редовен си е. Обаче, заради този продължителен косопад, съм в чуденка и мисля да си купя мака на прах и да пия. Четох подобни отзиви и за нея (а и аз обичам разни зелении на прах и да си правя смутита).

Имам постоянен косопад от 10 месеца вече. През този период спрях цигарите и пия див ямс през последните 4 месеца. На 47 години съм, цикъла ми се стабилизира като че ли от дивия ямс, но за косопада не помага. От месец си правя маска със сок от лук върху чиста коса веднъж седмично. Стоя около 3 часа и измива. Пет пъти съм се мазала до сега. Няма ефект за сега. По заинтересувах се за причината защо помага лука и четох в Интернет доста статии. Оказа се че органичната сяра е много важна за косата. Именно това съдържа Лука и чесъна. Взех си шампоан на милва с органична сяра, още е рано за резултати. Писна ми от маските с лук, много са трудоемки и миризливи, но не съм се отказала от органичната сяра. В медицината се казва МСМ /msm/ и изглежда е много полезна за съединителната тъкан, кожа, коса, кости, мускули и други. Сега съм решила да си взема хранителна добавка с мсм и да пробвам. Разгледах добавките и разбира се се оказаха доста скъпи 😁. Но открих че веществото мсм го има и на прах и излиза в пъти по евтино. Ще пробвам праха макар че май е много горчив, ама ще израя стига да видя положителен ефект. Мисля и локално да го ползвам в маски или шампоан, ще вида точно как. Та това е от мен момичета. Ако някой иска да пробва, или поне прочетете за веществото.
За MSM и аз бях чела, не знаех, че всъщност сяра. Simple Smile Има го в по-хубавите добавки за коса (но може би не много високи дози, не знам). В iherb има на прах и по спомен кутията беше за много дози.
https://uk.iherb.com/pr/Doctor-s-Best-MSM-Powder-with-OptiMSM-8-8-oz-250-g/5 - това например, за 83 дози. Все се каня да си взема и все нещо друго поръчвам от iherb, а и напоследък много вдигнаха цената за доставка. Sad

# 406
  • В полите на Пирин планина
Аня, на 46 съм. Нямам силен косопад, но виждам едно такова леко оредяване на пътя, което си е точно от намаление на прогестерона и процесите на премено. Аз (за радост) нямам почти никакви симтоми - освен леко скъсен цикъл, но натам вървя, все пак. Simple Smile

# 407
Буба, според мен е възможно ваденето на зъб да провокира косопад. Все пак е стрес за организма.
Предполагам, че последния "ужас" в банята се дължи точно на това. А и срам ме е да кажа, но ми извадиха два накуп, просто толкова беше зле въпросния, че засегнал и този до него и от костта се наложи да се чупи малко, таа си беше кофти. Като цяло може и болния зъб да е влошавал положението, надявам се сега да се нормализира. Аз по природа съм със ужасно лоши зъби, но до сега не са ми влиаели на косата,още с млечните имах ядове. Ясно ми е, че няма как изобщо да не пада коса, но ппне да е в по-умерени количества. Другото което забелязвам е, че забавя ли измиването също пада повече.
Аня на 34 съм. На 26 ми извадиха миомата. В днешно време май все по-често се случват такива неща преди да им е дошло времето. То и стреса....

# 408
Мият лекар е точно холистик.
Аз съм на 43г, косопадът е поме от 3-4г. Преди него беше акне.Сега пак имам по някоя и друга пъпка около цикъл и овулация.

# 409
Дамите, които обсъждате дивия ямс и подобни добавки на колко години сте (ако не е твърде личен въпросът)?
Тази пролет навърших 40, косопадът ми е от миналото лято. Според гинеколога ми (без да ми е пускал изследвания на хормони) ми е рано за перименупауза. Нямам промени в цикъла, редовен си е. Обаче, заради този продължителен косопад, съм в чуденка и мисля да си купя мака на прах и да пия. Четох подобни отзиви и за нея (а и аз обичам разни зелении на прах и да си правя смутита).

Имам постоянен косопад от 10 месеца вече. През този период спрях цигарите и пия див ямс през последните 4 месеца. На 47 години съм, цикъла ми се стабилизира като че ли от дивия ямс, но за косопада не помага. От месец си правя маска със сок от лук върху чиста коса веднъж седмично. Стоя около 3 часа и измива. Пет пъти съм се мазала до сега. Няма ефект за сега. По заинтересувах се за причината защо помага лука и четох в Интернет доста статии. Оказа се че органичната сяра е много важна за косата. Именно това съдържа Лука и чесъна. Взех си шампоан на милва с органична сяра, още е рано за резултати. Писна ми от маските с лук, много са трудоемки и миризливи, но не съм се отказала от органичната сяра. В медицината се казва МСМ /msm/ и изглежда е много полезна за съединителната тъкан, кожа, коса, кости, мускули и други. Сега съм решила да си взема хранителна добавка с мсм и да пробвам. Разгледах добавките и разбира се се оказаха доста скъпи 😁. Но открих че веществото мсм го има и на прах и излиза в пъти по евтино. Ще пробвам праха макар че май е много горчив, ама ще израя стига да видя положителен ефект. Мисля и локално да го ползвам в маски или шампоан, ще вида точно как. Та това е от мен момичета. Ако някой иска да пробва, или поне прочетете за веществото.
За MSM и аз бях чела, не знаех, че всъщност сяра. Simple Smile Има го в по-хубавите добавки за коса (но може би не много високи дози, не знам). В iherb има на прах и по спомен кутията беше за много дози.
https://uk.iherb.com/pr/Doctor-s-Best-MSM-Powder-with-OptiMSM-8-8-oz-250-g/5 - това например, за 83 дози. Все се каня да си взема и все нещо друго поръчвам от iherb, а и напоследък много вдигнаха цената за доставка. Sad
Аз съм на 39 г. И моят цикъл е редовен , не особено проблеми и усетих по-засилен косопад от около година, а може и преди това да съм имала, но определено не обръщах внимание. Може да е рано за предменопауза, но според мен организмът се подготвя и променя. Дерматорога, кого посетих каза, че за съжаление това се случва с възрастта. И аз си мисля, че е от този прогестерон и съм решила да го изследвам следващия месец. Но понеже покрай този COVID не ми се ходи по лекари бихте ли споделили какви са точно изследванията и в кой ден от МЦ?

# 410
Здравейте отново. Понеже обмислям маски за коса  искам да питам кое според вас е по- добре- маска от чесън,мед,жълтък,рициново масло или само от сок на лук/чесън със рициново/друго масло? Има ли проблем да са много съставки, дали няма да си пречат взаимно за проникването в скалпа? Реално най- важно ми е да се повлияе косопада, да започнат да растат нови косъмчета.

# 411
  • През девет планини в десета...
Здравейте отново. Понеже обмислям маски за коса  искам да питам кое според вас е по- добре- маска от чесън,мед,жълтък,рициново масло или само от сок на лук/чесън със рициново/друго масло? Има ли проблем да са много съставки, дали няма да си пречат взаимно за проникването в скалпа? Реално най- важно ми е да се повлияе косопада, да започнат да растат нови косъмчета.
мисля че сок от лук и кокосово масло е добре.

# 412
Дами, сега се зачитам в предходните ви постове в темата и сякаш при тези, при които косопада не се определя като особено силен са го установили около 40-тата си година, плюс, минус 2-3 години. Понеже ме терзае “причината” та си разсъждавам по темата. Дали наистина с възрастта започват постепенно изменения, вкл. и в тази посока? Доколко са нормални? При някои не се отразява в този аспект, но при други ...
Аз за сега се въздържам от изследвания и прегледи предвид обстановка, иначе да докладвам: на половината съм от втората опаковка Приорин без допълнително маски, миене 2 пъти седмично с Милва, редувам видовете й. Пия от известно време магнезий с В6 и рибено масло с витамин Д, Като цяло косата ми живна, но все още си капе повече отколкото си мисля, че е нормално Simple Smile Имам разстежи, но не мога да преценя достатъчни ли са? Държа я къса, до ниво брадичка и боядисвам  на около 2 месеца с къна.
С дивя ямс ще пробвам след месец или два, когато се престраша да отида на АГ.

И пак вече притесняват толкова количествата при къпане, ресане и сушене, колкото това, че при най-малко подръпване, докосване или дори без причина си ръся всеки ден? Защо толкова лесно се откъсват? При вас така ли е?

# 413
И при мен е така..пада от нищото

# 414
В шишенце с пипетка смесвам черно ямайско рициново масло+нийм-+десетина капки цитросепт+ х десетина капки от 2-3 етерични масла/имам доста видове   и всеки път  слагам ,каквото ми е кеф Simple Smile / + десетина капки течен вит.А.  Слагам х 2 пипетки на скалпа 1час преди  миене ,хубаво масажирам,не завивам главата .По дължините не смятам за необходимо да мажа. Това го правя през ден,когато усетя ,че почва да капе повече/по принцип през ден си мия косата от мноооого години насам/. Определено помага за спиране на косопада,почват нови растежи,косъмът ми става по-твърд,а аз това целя/мека коса не ми трябва/. За блясъка -да не говорим - на слънце,особено, е впечатляващ.

# 415
В шишенце с пипетка смесвам черно ямайско рициново масло+нийм-+десетина капки цитросепт+ х десетина капки от 2-3 етерични масла/имам доста видове   и всеки път  слагам ,каквото ми е кеф Simple Smile / + десетина капки течен вит.А.  Слагам х 2 пипетки на скалпа 1час преди  миене ,хубаво масажирам,не завивам главата .По дължините не смятам за необходимо да мажа. Това го правя през ден,когато усетя ,че почва да капе повече/по принцип през ден си мия косата от мноооого години насам/. Определено помага за спиране на косопада,почват нови растежи,косъмът ми става по-твърд,а аз това целя/мека коса не ми трябва/. За блясъка -да не говорим - на слънце,особено, е впечатляващ.

Не пада ли много при масажирането, пък и през ден , нова си е маслена  маска? А това нийм, какво е?

# 416
Пада,разбира се,писала съм за това. Но падат космите,които така или иначе са мъртви и ще опадат.Маслените маски ускоряват опадването им и създават илюзия за засилване на косопада.През ден я правя ,но за две седмици,примерно,когато усетя ,че почва косопад.
Масло от нийм- потърсете в интернет ,има доста информация. Аз го купувам от индийския магазин Сокони. Мирише доста силно на чесън. Може да ви е неприятно,лично на мен не ми пречи.

# 417
  • София
Дами, сега се зачитам в предходните ви постове в темата и сякаш при тези, при които косопада не се определя като особено силен са го установили около 40-тата си година, плюс, минус 2-3 години. Понеже ме терзае “причината” та си разсъждавам по темата. Дали наистина с възрастта започват постепенно изменения, вкл. и в тази посока? Доколко са нормални? При някои не се отразява в този аспект, но при други ...
Driada, при мен косопадът започна малко преди да навърша 41. Имаше период, в който беше много силен- изследванията ми бяха в норма, стресът на минимум- нямаше очевидна причина. Пробвах какво ли не- от натурални продукти до професионална козметика и успях да го овладея...донякъде. Косата ми пада и в момента, макар и на пръв поглед да не личи, че имам проблем. Аз си знам, че е намаляла наполовина и много изтъняла, но страничен човек не би могъл да види драма (особено ако ме познава сравнително отскоро). За мен е нормално да се променя И косата с годините- доста по-комфортно се чувствам, откакто го осъзнах. Полагам грижите, които установих че са с най-добър ефект при мен и гледам да не се фиксирам в косопада. Не очаквам чудеса и не се престаравам- човек трябва да бъде в мир с възрастта си, това прави живота много по-лесен  Hands V

# 418
Така е, трябва да приемем някои промени.

# 419
Не знам, някак не мога да се съглася с това, че около 40 годишна възраст започва по засилен косопад. Има и много по млади оплешивяващи и къде по възрастни с гъсти коси. Но ето факт,че и аз доста коса изгубих последните години сега съм на 38, но някак не си давах сметка за това, защото винаги съм била с доста гъста и здрава коса. Но вече започнах да се усещам пътят ми стана по изразен, опашката ми е на половина и ред други признаци.
Започвам домашните маски и аз последният път жълтък с една лъжица ракия, кисело мляко и течен витамин А сигурно си въобразявам но сега след измиването не ми пада. Ще пробвам с подобни маски, но се замислям за някакви ампули зачетох се от тези на Лореал има доволни.

Общи условия

Активация на акаунт