СЕДМИ клас 2019/2020 - Втора изпитна седмична тема - (22.06 - 28.06)

• 116 251
  • 2 581
  •   1
Отговори
# 255
Нашите за рд на учителката по бел й подариха видеоклип. Снимали видеопожелания, после ги монтирали (чудесно упражнение по ИТ Simple Smile). Мисля, че е приятна изненада и не е задължаваща или притесняваща учителя.

# 256
Същия математически часовник взехме и ние Simple Smile Е, не само него.

Последна редакция: вт, 23 юни 2020, 09:44 от moni-m

# 257
Нашата класна не е хич ОК. Нищо не сме и подарявали досега. Моята мин.година подари на бившата си учителка по БЕЛ книга за рождения ѝ ден. В детската и до 4 клас бях сред организаторите, но сега за тази класна нямам желание. Но се учудих, че никой дори не повдигна темата, макар тя да си има фен-група. Само една майка спомена бегло. На мен преди 2 години абитуриентите ми подариха уникално бижу и 1 голяма саксия с красиво екзотично цвете, което успях да уморя успешно. Та това със саксията е според човека.
Моля се да не завали в 13 часа за фотосесията, че да не отнеса коментари за времето. Но "разни хора, разни идеали"  - чакам ви тезата.Satisfied

# 258
  • София
При нас родителите са страхотни. Дават пари, не критикуват после. А и обикновено се редуваме 3-4 по-инициативни майка с организацията. Но тази година нещо нямам енергия да се занимавам - покрай кандидатстването за детска градина на малчо и след това 7 клас на баткото, се поизчерпах нещо и сега си мечтая само за мързелуване, релакс, море и чуруликащи птички.
Но пък учителите ни са толкова страхотни, че си заслужават уважението. И ако скоро някой не предложи нещо, сигурно ще се активизирам Stuck Out Tongue Winking Eye .

# 259
И при нас е пълно затишие относно подарък за класната.  Общ подарък след 5ти клас не сме купували, аз купувам хубави бонбони обикновено и букет. Сега се чудя сама какво да купя, другите се съмнявам, че ще се организират.

# 260
  • Пловдив
При нас не се знае дали ще има събиране в училището, камоли някой да се сети за подарък...
На колежка децата ще ходят по отделно с родител за диплом и да върнат учебниците.

# 261
  • Отвъд алеята зад шкафа
Моята госпожица се контузи през уикенда, не исках да пиша тук, докато не разберем какво й има. В неделя си изкълчи коляното на плажен волейбол, тя имаше стари болки там, още докато тренираше редовно. Вчера прави ядреномагнитен резонанс, има оток, разкъсани мускулни влакна и кръстна връзка. Сега трябва да носи шина и да прави рехабилитация. Към момента не може да ходи и подскача на един крак. Надявам се да се възстанови бързо и да не остане хроничен проблем.

Вече я оформиха по някои предмети. По ИИУЧ английски има 5 за годината, въпреки че оценките й са 5,6,6,6,6,6,6. Така че определено не е средно аритметично.

# 262
  • у дома...
Бързо възстановяване на Ема!

# 263
При нас даже подарък е даден вече, подарихме на класната (по МАТ) и на госпожата по БЕЛ.
По някои предмети има оценките за годината в ЕД, по други - още не. Вчера рисува три картини, че имаше непредадени, леле, такава мъка и пъшкане беше... каза, че предпочита да реши 10 теста по МАТ, даже и по БЕЛ би правил, само да не рисува Simple Smile Толкова пък да си е мое това дете, аз бях същата Simple Smile

# 264
При нас не се знае дали ще има събиране в училището, камоли някой да се сети за подарък...
На колежка децата ще ходят по отделно с родител за диплом и да върнат учебниците.

И при нас е така. Не се знае дали децата изобщо ще ходят в училището. За сега се обсъжда идеята да се съберат учебниците по домовете /той ми сподели, че я е чул/ или родителите да ги занесем. Най-вероятно аз ще си наглася цветя за учители и това ще бъде. Контакти с повечето родители нямам никакви.

gadamer, бързо възстановяване.
Моят е с Шлатер вече 2 години, с болки под коленете при клякане и бягане. Подновява си фитнеса и ще си тренира останалото, но ще си щади коленете и занапред, защото още не е минало.

Както писах - ние сме оформени още в петък. Пълно 6 има в Школо оформено за втори срок и годишни. Но, въпреки това, съм  го инструктирала да си пише и да си отговаря на учителите, защото учебната година си тече, хората си пускат заданията и той си кара седмицата редовно. Вчерашната ни липса от дома я навакса  вече и днес си прави занятията за деня. Има си задачи за преговор по мат., по БЕЛ - упражнение по "По жицата", по география имал нещо да гледа и да отговаря на въпроси, по химия, по ИТ задание /там са най-редовни,по учебник/ - пълна програма. Снощи прави по английски 2-3 неща, че нали липсвахме няколко дни. Даже тест прави.

ТришаР,три картини искат доста време, та не се изненадвам.

Последна редакция: вт, 23 юни 2020, 12:54 от Judy

# 265
  • София
Gadamer, бързо възстановяване на девойката!

# 266
Gadamer, дано бързо да мине и без последствия!

Judy, ама то мрънкането започна още докато беше на първата Simple Smile Просто и като малко дете не обичаше да рисува Simple Smile

# 267
  • sofia

Вече я оформиха по някои предмети. По ИИУЧ английски има 5 за годината, въпреки че оценките й са 5,6,6,6,6,6,6. Така че определено не е средно аритметично.
  При такива оценки определено нещата не изглеждат обосновани, бих  направила разговор не защо има 5, а кои са пропуските й , които "неутрализират" шест 6-ци за да ги коригира😉
   Здрава да е девойката и по- бързо във форма!

# 268

Judy, ама то мрънкането започна още докато беше на първата Simple Smile Просто и като малко дете не обичаше да рисува Simple Smile

Нормално, като видиш, че те чакат още две, а ти си на първата, незавършена...
Една картина отнема поне около 3-4 часа, най-вероятно и то на лист А4. Ако не си специалист в дейността - може и повече. Говоря за картина, не просто нещо да се намаже там.
Моят рисува, стига да няма хора и животни по картините. Тях ги избягва, защото си знае, че не му се получават добре. Особено човешките фигури.
Противно на често срещаното схващане по въпроса  - аз познавам много хора, които не могат и/или не обичат да рисуват още от деца. При нас е по-скоро в зависимост от това, какво ще се рисува.  Ако е предмети, пейзаж и особено - бойна техника - О.К. От хората - само ако са военни. Laughing

Последна редакция: вт, 23 юни 2020, 13:19 от Judy

# 269
  • София
На моето дете, което обича да рисува, една завършена картина му отнема между 4 и 5 часа.

Общи условия

Активация на акаунт