СЕДМИ клас 2019/2020 - Втора изпитна седмична тема - (22.06 - 28.06)

• 114 965
  • 2 581
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте момичета! Извинявам се, че се намесвам в темата. Направи ми впечатление, че в София масово е намален броя на езиковите паралелки в училищата от т.н. "втори ешалон". Можете ли да ми кажете каква е причината или да ми дадете линк към тема, в която е коментирано. Благодаря предварително.

# 511
  • София
За 73то разбрах, че нямало вече да редуват паралелките 4, 5, 4, 5, а ще останат 4. ganis би могла да каже дали е вярно.

# 512
18то от 8 на 7; 22ро, 31во и 32ро от 6 на 5; 35то от 5 на 4. Предполагам има и други.

# 513
И това при по-голям брой дечица в набора Sad

# 514
Вероятно нямат учители. Ще е тегаво всичко тази година.

# 515
  • София
Дидева многократно беше подавала инфо и е коментирано, че езиковите паралелки в СУ ще се намаляват за сметка на СТЕМ паралелките. Те са увеличени, предполагам....

# 516
  • В светлината на слънцето
В 31-о езиковите са си толкова: 2 английски и по 1 испанска и немска. Намалени са математическите/ИТ, които бяха 2 - сега е 1. Вижте дали и в останалите училища не е подобно.

# 517
  • София
Странно, явно при тези, които сме набелязали няма промяна, зцащото не бях забелязала. Но това не променя факта, че ще се усложнат нещата в такъв случай. Интерсно защо го правят като набора е по-голям?

# 518
Целта е и да се насочат деца към Професионалните Гимназии.

# 519
Аз малко страдам за паралелка с английски в 18то, но явно така са решили, има пък две с немски.

# 520
  • София
В 18то са две с френски и 1 с немски.

# 521
Извинявам се, две с френски Simple Smile

# 522
Здравейте момичета! Извинявам се, че се намесвам в темата. Направи ми впечатление, че в София масово е намален броя на езиковите паралелки в училищата от т.н. "втори ешалон". Можете ли да ми кажете каква е причината или да ми дадете линк към тема, в която е коментирано. Благодаря предварително.

Обсъждахме миналата година. Трендът е акцент на професионалните паралелки. Бях пуснала линк към една програма, според която професионалното образование следва да се развива по-добре.
Ти видя ли там, където отпада езикова паралелка, с каква е заменена тя?

# 523
Лично аз си спомням, че съм минала през същата задължителна литература точно в 8-ми клас. Още си спомням, че правихме преразказ на описанието на щита на Ахил в 18-та песен /май та беше/. Големият син също мина от там и оцеля. Smile

И аз го изучавах в 8-ми клас. даже симпатизирах на Ахил, а Елена и Парис за мен бяха долна пачавра и прелюбодеец.

# 524
  • Отвъд алеята зад шкафа
Забравих да кажа, че ми беше много интересно да прочета за В.Петров и преводите на Шекспир. Наистина уникален преводач. Ако знаете още такива истории, ги споделете.

Общи условия

Активация на акаунт