СЕДМИ клас 2019/2020 - Втора изпитна седмична тема - (22.06 - 28.06)

• 114 885
  • 2 581
  •   1
Отговори
# 525
  • София
73.СУ вече ще приема само по 4 паралелки, но не защото няма учители.
Причините за две:
1) Училищата в един момент трябва да минат на една смяна.
2) С въвеждането на профили в 11 и 12 клас започва да се усеща недостиг на класни стаи.

# 526
Древногръцка литература + Шекспир съм учила в 9-и клас. В 8-и бяха "Шестоднев", Черноризец Храбър, Паисий.
За мой срам "Дон Кихот" така и не съм я чела. Или съм пробвала малко навремето и като не ми е допаднала съм я зарязала.
Моят син гледа "Сън в лятна нощ" и учудващо му хареса. Предполагам ще се спогоди с Шекспир. Много зависи обаче каква учителка ще има по БЕЛ. Моята в гимназията беше просто разкошна. За нея беше важно да прочетем произведенията и спокойно да си дискутираме по тях, кой както ги е възприел и усетил, а не да повтаряме чужда критика и "авторитети". Младежът имаше хубава учителка по БЕЛ в прогимназията, която по същия начин искаше да ги запали за литературата, водеше ги често на театър. Дано има късмет догодина.

# 527
Лично аз си спомням, че съм минала през същата задължителна литература точно в 8-ми клас. Още си спомням, че правихме преразказ на описанието на щита на Ахил в 18-та песен /май та беше/. Големият син също мина от там и оцеля. Smile

И аз го изучавах в 8-ми клас. даже симпатизирах на Ахил, а Елена и Парис за мен бяха долна пачавра и прелюбодеец.

А аз - на Хектор -  отиде зян човечецът за едното нищо и за чуждия интерес. Tired Face Ахил ми беше като връзкар с тая единствено досегаема пета. То тъй е лесно да се биеш, ами.

# 528
На мен и за Едип ми е жал Simple Smile ама то затова ги учат де Simple Smile Да си размърдат малко мозъците Simple Smile

# 529
Ganis, включването ти по средата на деня ни дава лъч надежда, че от утре може да започне разсекретяването Simple Smile. Дано не е просто обедна почивка Simple Smile

# 530
  • Някъде в Европа...
Моето още не е оформено...От една Химия ми зависи дали ще е над 5.50...Вчера като ви се оплаках от музиката, гледам в Школо, хоп 6 и 5 за срока и годината. Каза ми, че го били изпитвали. В изчисляване на успех включват ли се трите оценки по предмети ИУЧ (при нас са МАТ, БЕЛ и ИЕ)? Ако се включват минава със сигурност 5.50, но ако не се включват зависим от Химия-та (първи срок 6, втори 5, искаме 6 годишна 😁)
Книги не чете - последно съм го виждала Дръндьо...
Смело казвам, че няма и да погледне "летните" книги (като се сетя колко отегчителни ми бяха на мен 🤣)

# 531
  • София
Ganis, включването ти по средата на деня ни дава лъч надежда, че от утре може да започне разсекретяването Simple Smile. Дано не е просто обедна почивка Simple Smile
Хаха, дано!
И аз за Хектор бях навремето....помня как си говорехми в стил Омир със съучениците.

# 532
Не знам, аз преди Хамлет ще връча началото на Макбет с "Плам пламти, котел бълбукай" на трите вещици.
Ужасно е смешно и яко - дано запали някакъв интерес към Шекспир по принцип.
Това го обожавам. Joy
Скрит текст:
По повод излизането на първо класиране през 2018.
Плам, пламти! Котел, бълбукай!
Адска смес, мехури пукай!
Рибица от блатен смок,
остро жило на слепок,
мъх от прилеп, клюн на сова,
от усойница отрова,
кълка на дъждовник гаден,
пух от бухал кръвожаден,
рог на охлюв, кост на пес,
в общото вариво влез!
Ти, КЛАСИРАНЕ, излез!!!

# 533
  • София
Работите по БЕЛ и Математика са готови.

# 534
  • София
Ето, виждате ли, заклинанието работи Simple Smile

# 535
Какви са ти общите впечатления?

# 536
Работите по БЕЛ и Математика са готови.

Сега остава да ни ги разсекретиш. Laughing
Иначе браво - бързо са свършили хората.
Сподели нещо от кухнята, ако ти е възможно, разбира се. Тази година как е положението най-общо?

# 537
Привет на всички! Имам един въпрос относно кандидтстването, извинявам се, ако е дискутирано вече, но не намрам нищо по въпроса.
Ако в дадено училище не е кандидатствано за участие в първо класиране, то може ли в същото училище да се кандидатсва направо за второ класиране?

# 538
  • София
Не.

# 539
Не. Списъкът със желания остава непроменен.

Общи условия

Активация на акаунт