СЕДМИ клас 2019/2020 - Втора изпитна седмична тема - (22.06 - 28.06)

• 114 787
  • 2 581
  •   1
Отговори
# 915
  • София
Вероятно ще се включат казуси, за решаването на които се изисква комбинация от умения по различни предмети.
Например: Къде се намира Бяла Черква от "Под игото"? Joy Мечтата на Ежко...

По наше време не се ли наричаше също "Родинознание"?
Да, беше Родинознание и Природознание.
Аз пък разбрах, че ДЗИ променят.Hushed Ама загледах със закъснение.

# 916
За ДЗИ се променя само прагът за тройка. Обобщила съм накратко малко по-горе.

# 917
Пак слагат каруцата пред коня. Вместо да започнат с промяна на съдържанието и начина на представяне на материала, те ще въвеждат интегрален изпит. В момента, децата са залети от сухи факти и дати без взаимовръзки. Ако сега учех история щях да я намразя. Всеки урок изобилства от безсмислени картинки, огромно количество имена, дати и събития. Няма причини, няма до какво води.
Не завиждам на децата и родителите им.
А идеята е чудесна.

И съвсем реално изпълнима.
Хората от години го правят. Големият син ми разказа за холандците и германците - те готвят общи изпити за заключителен етап и това им помага да са точно в ежедневните проблеми и решаването им по-добре. Холандците, например, са доста запознати с основите на икономиката още в първи курс в университета, със социология, с проучвания, с презентиране и т.н. - комплекс и от знания, и от умения, с практически приложения.
Защото роден език и математика - бива, но това е крайно недостатъчно за нуждите, които има един човек днес. Ако ще и да ги е развил точно тия, двете, до степен "вишУ у България".
Иначе от това, което преразказа накратко Дидева личи, че част от идеята е именно преработването на материала, като начало. От което нуждата седи от десетилетия вече.

За ДЗИ се променя само прагът за тройка.
Така полека може да се приближим към световния стандарт. На места за взет изпит се считат дори не 30%, а 50%+.Ще го гоним още доста този. Но май не щем много-много.

Последна редакция: чт, 25 юни 2020, 12:49 от Judy

# 918
...Притеснявам се след време да не ми каже набора "Заради теб избрах испански..." Постоянно му повтарям,че живота е негов и трябва той да си избере това,което учи...
[/quote]
Не се притеснявайте да кажете вашето мнение, вие най-добре си познавате децата и техните заложби!
Преди 8 години, с голямото дете, избора беше към базови неща, /за нас, средното образование трябва да даде добра обща подготовка/. Разговаряхме с него, за плюсове и минуси на различните училища, дисциплини, професии и беше съгласен с предложената подредба на паралелките.
Резултат - приет на първо класиране, първо желание - НПМГ - М + НЕ. И настана драма, сети се, че той повече искал химия, не искал Немски ... трагедия...(Добре, че си бях запазила копие от молбата с изброените желания, с подписа му Simple Smile )
След три месеца, вече беше убеден, че това е неговата комбинация. И избора е бил много правилен и "...как щях да сбъркам, вече не искам химия, а и в английската паралелка щеше да ми е тъпо"
Имайте вяра и в себе си и в децата!

# 919
Дидева, вчера мярнах нещо и че искат да свиват виШУТУ на 3г, за бакалавър идеше реч...

Относно пътуването - всичките 5 училища, които е маркирал, се намират на по 2-3 спирки от дома, обаче ГТ, който е удобен,  е на 20 мин  .. , така че вероятно ще ходи с колело или пеша

# 920
  • София
Вчера получих мейл от Междучасие, в който във връзка с предстоящото излизане на резултатите, дават насоки как да редим желанията и ще са на линия за съдействие.

# 921
  • софия
Бакалавър и сега е 3 години или бъркам?
Не всички специалности имат де.

# 922
Дидева, вчера мярнах нещо и че искат да свиват виШУТУ на 3г, за бакалавър идеше реч...

...

Те за вишУту от бройките за прием и свиването им трябва да почнат, ама няма да я бъде.
Все ще си учим неграмотните и ще ги произвеждаме висшисти.

# 923
В училището където са надявам да ме приемат в 8клас ще се учи по 18часа английски език на седмица.

# 924
  • София
Сега бакалавър е 4 години и за магистър вече учиш различно.

# 925
didita4u,  има два списъка със заболявания, с които децата биват приемани с предимство. Първият е сведен до 4-ри много сериозни заболявания и могат да кандидатстват във всички гимназии
Вторият е по-дълъг, но пък важи само за професионалните гимназии (или и за професионалните паралелки) .. Ако е за паралелки си представям какъв цирк ще е в двете професионални паралелки в МГ

Къде мога да намеря тези списъци?

# 926
  • София
В училището където са надявам да ме приемат в 8клас ще се учи по 18часа английски език на седмица.
Кое е то?

# 927
  • София
Грийнче, браво на младежа!

# 928
# 929
  • софия
zvаnchе, вероятно не си го прочела цялото. Точно с отпадане на излишна фактология и понятия ще се започне.
Четох аз, но може би не съм се изразила добре. Дори и да отпадне част от материала, начинът на представяне също не е много ок. Липсва взаимовръзка. Историята, която харесвам и ми е интересна, нямало да бъде променена. Тя е представена по безумен начин - дати, личности, събития. И точка. Нищо друго, всеки урок за себе си. Може би разчитат на учителя в час. Нямам идея, но съдържанието е безумно и според мен промяната не може да е само въпрос на отпадане на фактология.
Ще поживеем и ще видим, но се радвам, че няма да се налага детето да минава през това.

Последна редакция: чт, 25 юни 2020, 13:01 от zvаnchе

Общи условия

Активация на акаунт