СЕДМИ клас 2019/2020 - Втора изпитна седмична тема - (22.06 - 28.06)

• 116 592
  • 2 581
  •   1
Отговори
# 1 245
Е, вижда се колко деца са над 90т. и колко под. 90т., както и колко по 100 има, но няма междинна разбивка между 100 и 90т.

Разликата - тази година е доста нагоре по МАТ:
- миналата година 58% имат над 90
- тази година 55% имат над 96

# 1 246
Горе долу колко излиза 1-годишна подготовка по БЕЛ и математика в школа?
4*450 за двата предмета

# 1 247
Между другото имате ли бегла представа дали децата от СС (и ПЧМГ) ходят на допълнителни уроци за НВО и АК, или това са си чисто и просто постижения на училищата?
За повечето ДУ с претенции (нашето е от тях) относително приличните резултати се дължат най-вече на събрани по-амбициозни родители, а не на самото училище.
               Лично аз смятам,че резултатите са по-скоро постижение на школите и частните уроци,а не на у-щата.Не изключвам,че има и добре подготвени ученици от учителите им,но .....са доста по-малък %.Като наблюдавам преподаването на учителите на нашите деца - ами ,колкото и грозно да звучи,нямат никакъв принос при нито един от 3-мата,които минаха през НВО.За 4-я от сега сме се загрижили за учители.

Подкрепям! Минимум 90% от отличните резулати на НВО са заслуга на частните школи и учители, респ. финансовите възможности на родителите. Така че, въобще не знам доколко релеантни са НВО за тестване на нивото на преподаване и обучение в училищата. На мнение съм, че НВО отразяват резултатите от обученяита и подготовките в школите и приноса на частните учители. От статистиката на резулатите от години наред, може единствено обсоновано да се предположи, кои училища се посещават от деца на семейства, които имат финансови възможности. За мен, НВО показват основно това.

# 1 248
  • София
Не, не е толкова просто и не опира само до финансови възможности.
В трите най-добри училища в София (СМГ, СС, ПЧМГ) децата са предварително селектирани, най-вече по математически способности. Което напълно логично води до по-добри резултати на изпитите след 7-ми клас.
Тоест това не е представителна извадка. Има доста платежоспособни родители, чиито деца не се представят толкова успешно.

# 1 249
A къде прочетохте, че 21 деца от ПЧМГ имат 100 точки по математика?

# 1 250
  • гр.София
Сега ще се добавят и частни уроци по останалите науки,  освен по БЕЛ и МАТ.

Ох,Дидева,и аз преди време идиотски питах за точките за  петица от училище, а после видях,колко ни е прегледен 1-вия пост.  Минутка за благодарност- благодаря на  момичетата,които пускат темите!

# 1 251
В трите най-добри училища в София (СМГ, СС, ПЧМГ) децата са предварително селектирани, най-вече по математически способности.

Да, така е. Затова казах - мин. 90% от високите резултати. Останалите 10% са на училища като СМГ, СС, ПЧМГ.........

# 1 252
  • София
Да, в този смисъл е точно така.

# 1 253
  • София
Влизам тази вечер в "приема", за да видя има ли нещо и каква беше изненадата ми - синът ми бил роден на 14.09.2016...Сега то че терминът ми беше на 14ти септември - беше и че той е с държание на 4годишен ок...Но към кой да се обърна, за да поправят грешката. Роден е на 07.09

# 1 254
  • sofia
107 СУ и 125 СУ също имат математическа селекция за периода 5-7 клас.

# 1 255
Да, в този смисъл е точно така.

Именно. И всъщност резултатите от НВО, утвърждават необходимостта от съществуването на школите за подготовка на НВО и частните учители, което респ. води до въпроса - защо въобще съществуват общинските/държавни училища, щом паралелните такива вършат основната работа...

# 1 256
Влизам тази вечер в "приема", за да видя има ли нещо и каква беше изненадата ми - синът ми бил роден на 14.09.2016...Сега то че терминът ми беше на 14ти септември - беше и че той е с държание на 4годишен ок...Но към кой да се обърна, за да поправят грешката. Роден е на 07.09
към класната и училището ви!

# 1 257
  • София
107 СУ и 125 СУ също имат математическа селекция за периода 5-7 клас.
Да, пропуснах ги.
Предполагам нововъведеният ранен прием в НГДЕК ще доведе до контрапункт с блестящо представили се по бъдещия хуманитарен модул.
И какво става с редовите ДУ вече не знам. Но така или иначе ще продължат да представляват огромно мнозинство, особено в национален мащаб.

# 1 258
В трите най-добри училища в София (СМГ, СС, ПЧМГ) децата са предварително селектирани, най-вече по математически способности.

Да, така е. Затова казах - мин. 90% от високите резултати. Останалите 10% са на училища като СМГ, СС, ПЧМГ.........
Две от посочените училища са частни, т. е. родителите са с фин. възможности 🙂
145-то - Шилер също традиционно се представят много добре.

# 1 259
  • София
В трите най-добри училища в София (СМГ, СС, ПЧМГ) децата са предварително селектирани, най-вече по математически способности. Което напълно логично води до по-добри резултати на изпитите след 7-ми клас.
Тоест това не е представителна извадка. Има доста платежоспособни родители, чиито деца не се представят толкова успешно.
Е, в СС ги селектират на 5-6 години, та там няма как да е много по математически способности, но ги селектират, да. А и училището поставя еднакъв акцент върху БЕЛ и МАТ. В ПЧМГ и СМГ селекцията е след 4-ти клас и там вече може да се говори за математически способности.
За уроците и СС: по-голямата част от тези, които ще кандидатстват в АК ходят на школите, които подготвят специално за АК /по БЕЛ е само за есе и няма общо с НВО, а и по МАТ май не помага особено, или поне учителката на голямата ми дъщеря - Котиркова - твърдеше, че по-скоро й пречи на подготовката за НВО/. За НВО ходенето е по-скоро изключение. От випуска на голямата ми дъщеря /набор 1999/ само две деца ходиха на допълнителна подготовка в 7-ми клас. От випуска на малката бяха повече, но пак бяха малко. Според мен беше безсмислено, защото накрая ходещите пак се позиционираха сред съучениците си така, като са се позиционирали на училищните тестове през годините. Моите не са ходили.

Общи условия

Активация на акаунт