СЕДМИ клас 2019/2020 - Втора изпитна седмична тема - (22.06 - 28.06)

• 116 592
  • 2 581
  •   1
Отговори
# 1 260
Между другото имате ли бегла представа дали децата от СС (и ПЧМГ) ходят на допълнителни уроци за НВО и АК, или това са си чисто и просто постижения на училищата?
За повечето ДУ с претенции (нашето е от тях) относително приличните резултати се дължат най-вече на събрани по-амбициозни родители, а не на самото училище.

В СС децата масово ходят на подготовка за АК. За НВО и да има такива са единици. Подготовката за НВО в училище е стабилна, целия втори срок това правят. Всяка седмица имат по една пробна матур по БЕЛ и Мат. Сега бяха в Zoom с включени камери.
Но бих казала, че подготовката за АК помага и за НВО, най-вече по математика.

# 1 261
  • София
Всички училища, които споменахте дотук са с преселекция...

# 1 262
A къде прочетохте, че 21 деца от ПЧМГ имат 100 точки по математика?
Писа ми родител от пчмг, казали са им го в час. Грешно ли е?

# 1 263
  • София
Санака, имаме познато дете, което кандидатства около 4 пъти в СС и най-накрая го приеха - мисля в четвърти клас.
И ако съм разбрала правилно, пак беше с изпит тип математически.

# 1 264
  • София
Не само селекцията, а по-големия брой часове по математика, а в Св. София -и по Бел, също играят съществена роля в добрата подготовка.

# 1 265
A къде прочетохте, че 21 деца от ПЧМГ имат 100 точки по математика?
Писа ми родител от пчмг, казали са им го в час. Грешно ли е?
Нямам идея, но се надявам моето дете да е едно от тях Innocent

# 1 266
Не, не е толкова просто и не опира само до финансови възможности.
В трите най-добри училища в София (СМГ, СС, ПЧМГ) децата са предварително селектирани, най-вече по математически способности. Което напълно логично води до по-добри резултати на изпитите след 7-ми клас.
Тоест това не е представителна извадка. Има доста платежоспособни родители, чиито деца не се представят толкова успешно.

Абсолютно подкрепям. В СС дори и да си плащаме, за четворка за годината по основен предмет, изключват детето.
И това е залегнало като клауза в договора. Миналата година изхвърчаха от училището деца на доста влиятелни родители, независимо от финансовите възможности.

# 1 267
  • Отвъд алеята зад шкафа
Често се питам защо изобщо авторът на темата си прави труда да събира ценна информация в първото мнение. Ако го погледнете, ще видите това:
Отличен (6) - 50 т.
Много добър (5) - 39 т.
Добър (4) - 26 т.
Среден (3) - 15 т.

Това ми е ясно, има ги на 1 страница!
Обаче в ДПП пише оценката по ИнТ х 3, ако е 3х 50, става 150 и 100 т да кажем от НВО Мат, стават 250 общо, + още 2х50.00 от Бел и Мат от дипломата...не ми излиза сметката за бал от 500.

# 1 268
Да, в този смисъл е точно така.

Именно. И всъщност резултатите от НВО, утвърждават необходимостта от съществуването на школите за подготовка на НВО и частните учители, което респ. води до въпроса - защо въобще съществуват общинските/държавни училища, щом паралелните такива вършат основната работа...
Съществуват, защото не всички имат възможност да плащат 7г такси в ЧУ от порядъка на 5000 Евро годишно и предпочитат да платят в 7клас едни 1000 евра за подготовка за НВО. Ако тази подготовка им помогне да влязат в същата добра ДГ, в която ще влезе и детето от ЧУ, какъв е проблемът?

# 1 269
  • София
Между другото пак хвърлих едно око на класацията на училищата в София и си отговорих на въпроса защо споменавам само тези три училища като най-добри. Помежду си са с разлика от около 4 точки; 145-то е на четвърто място, но отлепено с почти десет точки от третия в класацията.

# 1 270
  • София
Санака, имаме познато дете, което кандидатства около 4 пъти в СС и най-накрая го приеха - мисля в четвърти клас.
И ако съм разбрала правилно, пак беше с изпит тип математически.
Приемните изпити в СС /след 1-ви клас/ са по БЕЛ, МАТ и английски.

Абсолютно подкрепям. В СС дори и да си плащаме, за четворка за годината по основен предмет, изключват детето.
И това е залегнало като клауза в договора. Миналата година изхвърчаха от училището деца на доста влиятелни родители, независимо от финансовите възможности.
Всъщност клаузата е за 4-ка по ДВА от трите основни предмета и тя е такава поне от 2005г. насам. За една 4-ка не се изключва.

# 1 271
Често се питам защо изобщо авторът на темата си прави труда да събира ценна информация в първото мнение. Ако го погледнете, ще видите това:
Отличен (6) - 50 т.
Много добър (5) - 39 т.
Добър (4) - 26 т.
Среден (3) - 15 т.

Обаче в ДПП пише оценката по ИнТ х 3, ако е 3х 50, става 150 и 100 т да кажем от НВО Мат, стават 250 общо, + още 2х50.00 от Бел и Мат от дипломата...не ми излиза сметката за бал от 500.

3хНВОмат +1хНВО Бел + 1хИТ + 1хМат би следвало да е балообразуването.

# 1 272
  • София
Отличен (6) - 50 т.
Много добър (5) - 39 т.
Добър (4) - 26 т.
Среден (3) - 15 т.

Къде четеш?
Няма такова нещо.
Взима се мат и ИТ, от свидетелството. Само по веднъж.
От НВО бел+3*мат.

# 1 273
  • София
Ясно, Санака. Или не съм разбрала, или те са се борили основно с математиката, та това ги е терзало като са ми обяснявали.

# 1 274
  • Отвъд алеята зад шкафа

Според тази таблица, се вземат Мат х 1 и ИнТ х 3 от Свидетелството за основно образование. Не си личи на 2-те снимки, но МАТ е в колона 7, ИнТ в колона 8.

Общи условия

Активация на акаунт