СЕДМИ клас 2019/2020 - Втора изпитна седмична тема - (22.06 - 28.06)

• 115 100
  • 2 581
  •   1
Отговори
# 1 920
Слънчевата, ако може на мен числата от следващия тираж (разбира се на лични Stuck Out Tongue Winking Eye) Joy

# 1 921
  • Sofia
според мен имаш, Криста

# 1 922
Здравейте! При бал 414 за момче има ли шанс за Туес, 1 Аег и 2  Аег?

# 1 923
Как се изчислява балът за ТУЕС? Като за ЕГ ли?

# 1 924
Момче с 100 по МАТ и 81 Бел София.
Колко има преди него? Целим се в СМГ, 2 немска и туес.
Изпих една бутилка вино . Не мога да се оправя с таблицата. Имам рокля на точки.

# 1 925
Всъщност за Туес бала е 404. 3× мат 1× бел.

# 1 926
Как се изчислява балът за ТУЕС? Като за ЕГ ли?
Не, не е като за ЕГ , дано не бъркам
Скрит текст:

# 1 927
  • София
442 бал няма да стигне за нито една гимназия от елитните , така ли е? 🙁

Какво беше момче, момиче? Joy
Абе, къде са Санака и Дидева, и всички които знаят как се прави? Joy
На море! 😂 Ако до утре не си сметнала всичко, ще се включа.

Здравейте! Може ли малко помощ - 91.25 по МАТ и 88 по БЕЛ, момче, ще стигнат ли за СМГ и евентуално Испанската? Благодаря!
Тази математика и за най-нискобаловите години не стига за СМГ. За Испанската не мога да кажа.
Е, това не е вярно! 2018-та с 86т. МАТ и 91т. БЕЛ се влизаше в СМГ на второ класиране. И с по-малко се влизаше. За тази година може би не, не съм смятала още.

Последна редакция: сб, 27 юни 2020, 01:20 от sanaka

# 1 928
Побърках се да търся инфо за мин и макс балове за 2018 и 2019 за Благоевград, на страницата но РИО Благоевград тези таблици не са налични, вече се бях отчаяла, и изведнъж попадам тук на страничкаката на Дидева. Много ви благодаря! Невероятно полезна работа! Hug

# 1 929
  • Варна
Скрит текст:
Статистика за ВАРНА

Може да изчислите относителна позиция по въведени точки БЕЛ и МАТ за 2018-2020. Ако въведете мин.бал от 2019 може да се ориентирате дали имате шанс за прием тази година. Във Варна чуствително ще се вдигнат баловете.

Таблицата съдържа и мин.балове за 2019, успеваемост по БЕЛ, МАТ, БЕЛ и МАТ за 2018-2020. Може да въвеждате данни само в оцветените в жълто клетки.

Позициите са сравнително точни при езикови гимназии, поради начина на формиране на бала. Приема се, че оценките от балообразуващите предмети са 6. Предполага се и че децата ще подреждат по сходен начин желанията си.

Благодаря за труда, Ясмина! Беше ми много полезно!
И по твоята таблица пак стигнах до извода, че при 130 т. по БЕЛ +Мат тази година ще са с 243-245 назад в класирането. Дали съм права?

Не бях мислила досега за руското у-ще, защото се надявах на по-висок резултат, но при това положение май се ориентирам натам. Дали някой има отзиви от първа ръка за нивото на обуч. по английски, средата и т.н.?

# 1 930
И още един, може би, тъп въпрос, гледам:
2019г. Благоевград, ЕГ, испанска паралелка
1 класиране: мин. 378 - макс. 459

Момчето ми е с 396.

Значи ли, че има вероятност да го приемат на първо класиране? Чудя се, защото по-нагоре споменахте, че в статистика за 1 класиране трябва да се гледа макс. бал и да се ориентира по 2 класиране, и това не го разбрах.

# 1 931
За София обобщено:

- момчета и момичета с бал "над определена стойност, включително" - посочена е отдолу, а отляво е броят им

А тези просто за информация, защото не дават нещо полезно, просто сравнение момчета/момичета:

- тъй като момчетата са 5502, а момичетата - 5185, същата картинка, но нормализирана (т.е. как би изглеждала, ако и момчетата бяха 5185)

- това са конкретни бройки (отляво) за всеки бал (отдолу)

# 1 932
  • София
Ето моята прогноза за баловете за момичета - 2-ро класиране - за няколко столични училища:

Скрит текст:
НЕГ                                       474
164 - ИЕ/АЕ                        472       
164 - ИЕ/Ит                         464
164 - ИЕ/ФЕ                         464
164 - ИЕ/Пр                         462
ФЕГ -                                     438         
1АЕГ-                                     442
2АЕГ                                      440
73-то                                     454
22-ро ИЕ                              390 
22-ро АЕ                               394
35-то НЕ                               424
35-то ФЕ                               402
31-во ИЕ                               400
31-во АЕ                               392
31-во НЕ                               398

За училищата, които са без квоти, прогнозата важи и за момчетата.

Последна редакция: сб, 27 юни 2020, 02:44 от sanaka

# 1 933
Момче с 100 по МАТ и 81 Бел София.
Колко има преди него? Целим се в СМГ, 2 немска и туес.

За СМГ няма как да се определи, защото не се знае кой с даден бал по математика, какъв има по бел, даден е само брой за сумата мат+бел, но не и 3*мат+1*бел.

За другото - като отвориш таблицата, отиваш в края (ред 200) на колона "Мъже БЕЛ+МАТ" (ако е момче) и с мишката маркираш от ред 200 нагоре до сумарния бал на детето ти (в случая 181) и в програмата долу отдясно трябва да ти изписва сумата на числата, в конкретния пример е 297, т.е. "297 момчета имат бал 181 или повече".

Същото може да се направи и в колоната "общо БЕЛ+МАТ" (за момчета + момичета) и в този случай за бал 181 числото е 732.

Между другото гледането на статистиките сега освен от нетърпеливост, дава ли някакви насоки за подреждането на желанията? Не е ли най-правилният подход - да се подреди списъкът наистина по предпочитания и след това да се участва и на второ класиране.

Аз виждам една единствена причина - чуденката с Американски колеж, тъй като там срокът за записване е 14.07 и се пада между двете класирания. Тук който предпочита СМГ пред АК, но сега чрез статистиките ориентировъчно вижда (сравнявайки с 2019), че за малко не стига бал, но има шанс от второ класиране - да се реши да не се записва в АК и да рискува с второ класиране за СМГ, ако се изчислява, че с голяма доза достоверност има такъв шанс.
Има ли и друг казус, за който помага ровенето в статистиките в този момент?

Мен лично ме интересува има ли статистика на % деца, слушащи чалга, по училища. Аз ако давам съвет на детето си, точно тези данни биха били определящи кое да бъде на първо място, а не толкова средните балове.  Simple Smile

# 1 934
Малко анализи от любител на темата Simple Smile И вече минал по тоз път миналата година Simple Smile Ама си мятам по едно очо и на наборчетата Purple Heart

За Пловдив малко сметки.
За 1 шалон (хаха ако и ние имаме такъв) - тук смятам МГ, АГ, РГ + още няколко деца с високи балове, разхвърляни по паралелки разни и разнообразни - това прави по 370 места за девойки и още толкоз за младежи (прблизително, че в МГ са малко повече момците Simple Smile )
За 2019 г. около 370 места за момичета се покрива бал 154 БЕЛ+ МАТ или 408 с две 6ци от дипломата. Абсолютно на същото положение са 370 места тази година - точно бал 154 ... Миналата година минималните балове са били точно около 402-415 за РГ и АГ (с различните езици) не очаквам тази година да има огромна разлика.
За младежите има минимална разлика - тази година 146 БЕЛ+МАТ, или общ бал 392 / миналата година е 143 или общ бал 386. И пак миналата година 2ро класиране минималните балове за АГ и РГ са били около 360-70.
С 2018 да сравнявам разликите пак са в рамиките на 2-3-5 точки от общия бал.
Което ме кара да смятам, че в горните резултати няма особена промяна.
Поне за първите 3 гимназии.

Ако се борите за Хуманитарната, Търговската - около 370 бал ще свърши работа - там са главно девойки...

Надолу са ФЕГ, Лиляната и Архитектура в строителния - там 330-340

и под 300 вече ми е трудно да смятам... ТЕТа, строителния и кварталните гимназии...  и става сложно, че се взимат разни и разнообразни точки от дипломата.

Очаквам да се вдигне бала за МГто и най-вече програмистите и дизайна - вместо около 440-450 да бъде около 460. За мат+АЕ / НЕ - ок. 420.

Това от мен засега Simple Smile Успех на всички Simple Smile

Не сравнявай хуманитарната с другите гимназии, камо ли пък търговска. За хуманитарната балът се формира 3 бълг и 1 път математика. За търговската беше 3 пъти Математика и 1 български. Реално повечето деца изкарват повече на български и затова не могат да се сравняват само цифри.
Тази година търговската формира бал 2 Математика и 2 пъти български, балът ще скочи с около 20 предполагам. И ще надмине доста езиковите, особено за момчета, където приемат и с 340-360 за някои езици.
За хуманитарната балът за момичета е близо 380 - 400. Но гледайте и максималния бал, ще видите, че много деца с висок бал пишат училища, извън тези посочени три. Не си мислете, че всички искат да учат в тези три училища,  напротив все повече хора избягват тези две езикови особено. МГ определено се откроява.

Общи условия

Активация на акаунт