СЕДМИ клас 2019/2020 - Втора изпитна седмична тема - (22.06 - 28.06)

• 115 141
  • 2 581
  •   1
Отговори
# 1 935
Здравейте,
Искам да попитам за начина на кандидатстване, защото нещо се обърква вече.
Всичко е онлайн това е ясно, но освен удостоверението за завършен 7 клас трябва ли да взема служебна бележка с резултатите от изпитите от училището.
Освен желанията и евентуално медицинско което да се прикачил, нещо друго трябва ли.
Притеснявам се да не трябват и други документи, при положение, че ще се кандидатства в училище в друга област.
Успех в класирането на всички деца, и да ги приемат където искат.

# 1 936
Ужас, чак сега осъзнавам, че борбата наистина е за едната точка. Трябваше да го натисна повече по по-силния предмет - да учи тези наизуст, да няма никакви пропуски в граматиката.
Мислех си, че напрежението е минало, а то тепърва почва.
Изобщо не искам да му минават по два часа на ден в път, но май ще се наложи....

Последна редакция: сб, 27 юни 2020, 06:23 от Amanda.D

# 1 937
Някой дали може да сподели квотата за момичета в АК?

# 1 938
Не ти разбрах точно въпроса. АК приемат 180 деца, но канят първите 110 момчета и 110 момичета с ясното съзнание, че няма всички да се запишат. Ако на 14.07 са се записали под 180 деца (независимо от пола им), канят следващите по резултат без значение от пол.

# 1 939
Не ти разбрах точно въпроса. АК приемат 180 деца, но канят първите 110 момчета и 110 момичета с ясното съзнание, че няма всички да се запишат. Ако на 14.07 са се записали под 180 деца (независимо от пола им), канят следващите по резултат без значение от пол.

Опитвам се да изчисля по училища евентуалното разпределение на деца, които са с по-висок или равен на нас (410 според таблицата) бал. Като така да оценя шанса ни за НЕГ. Бала ни е 464 /момиче

# 1 940
  • София
Вчера, след доста сметки, вече дишаме една идея по-спокойно - би трябвало още на първо класиране да е приет в японската на 18то.
Тъкмо ги изпратих с баща му към Боровец да се тръшляви из разни писти за DH - да отпусне малко преди физиката утре, където ще е ходене за спорта.
Надявам се ентусиазма му за учене на японски, който показа вчера, да е истински и да се запази.

# 1 941
  • Пловдив
Влизам само да благодаря на момичетата за обясненията и насоките. За съжаление, нашия резултат хич не ме удовлетворява, докато за математика на фона на останалите от класа и децата със същите възможности си е добре и достатъчен за желанията, то по български е тотален провал на фона на средните резултати. 10 точки по ниско от средната маса, или поне на всички, които питах, а българския му е силния предмет и там беше длъжен да има поне 10т. повече от мат. И сега тези точки ще му изядат главата, защото точно където искаше да учи, се взима 3хБеЛ. А където се взима 2х2 пък и би влезнал в миналите години, сега няма, заради 5 по балообразуващите. Супер тъпа комбинация. За него специално е трагедия, защото хич не е за техникум, но какво да се прави... Ако изпита за английската беше Английски, ехеее 🙂🙂🙂. И сега ми е трудно да реша къде да го запиша - в обикновена гимназия със засилен желания език, ама не знам как въобще го преподават, или в софтуерна паралелка (ТЕТа в Пловдив, гимназия... ) Има афинитет към това, но беше добре да учи езици, защото просто това може. И явно ще го записвам на език допълнително, за да може да научи още един език все пак. На английски ходеше в Британика и сме много доволни, нивото му е много високо. Не знам. Дано пък му е за късмет, макар че, казвала съм, преживяла съм го да съм с 10т. под четата заради петица по балообразуващ, и не е приятно 🙂. Късмет на всички!

# 1 942
  • София
Вчера, след доста сметки, вече дишаме една идея по-спокойно - би трябвало още на първо класиране да е приет в японската на 18то.
Тъкмо ги изпратих с баща му към Боровец да се тръшляви из разни писти за DH - да отпусне малко преди физиката утре, където ще е ходене за спорта.
Надявам се ентусиазма му за учене на японски, който показа вчера, да е истински и да се запази.

Да попитам каква реализация може да има човек с този японски (освен филология). Дъщеря ми също иска да го учи, насочила се е към 138-мо, но аз се чудя какви са възможностите за практикуване на езика след завършване на училище.

# 1 943
Източните езици много се търсят, заради търговски отношения с Азия и липса на кадри. Това знам от проучване за дъщеря ми преди 5 години.
В момента се ориентирам в съвсем други направления с младежа, и не мога да помогна повече.
И аз благодаря на всички за насоките! Положението е на кантар, ще е напрегнат месец.
Няма спане...

# 1 944
Любче, аз бих избрала училище, с което съм сигурна, че няма да се наложи да го записвам на два езика допълнително. Но става въпрос за дете, което няма никакво влечение към  математика, ИТ ,  икономически паралелки и т.н Не знам твоето как е.

# 1 945
  • София
Източните езици много се търсят, заради търговски отношения с Азия и липса на кадри. Това знам от проучване за дъщеря ми преди 5 години.
В момента се ориентирам в съвсем други направления с младежа, и не мога да помогна повече.
И аз благодаря на всички за насоките! Положението е на кантар, ще е напрегнат месец.
Няма спане...

Интересно, да. Мислех, че повече се търси китайски, а гледам баловете за японски са по-високи.

# 1 946
Защото на децата им е по- интересна японската култура.

# 1 947
  • София
Като сложност при изучаването, източните езици се подреждат китайски, японски, корейски.
Ако намеря спедитор с китайски веднага бих го оферирала, защото имаме голям транспортен стокобмен с Китай. При японския, извън японистика или следване в Япония, с добро ниво от училище, в туристическия бизнес има много хляб.

# 1 948
  • Отвъд алеята зад шкафа
Може ли помощ - в НПМГ и НТБГ какво е изучаването на ЧУ - интензивно или разширено? Намерих хорариума на НТБГ, по брой часове отговаря на РИЧЕ, но май имат отделни часове за специализирана терминология по език, които, ако се добавят, става бройката на ИИЧЕ. За НПМГ не намирам инфо.

# 1 949
  • София
НПМГ е РИЧЕ.

Общи условия

Активация на акаунт