СЕДМИ клас 2019/2020 - Втора изпитна седмична тема - (22.06 - 28.06)

• 115 078
  • 2 581
  •   1
Отговори
# 1 965
  • гр.София
Съвсем субективно имам много добро мнение за НПМГ и вярвам,че са ги приели прозрачно./четиримата ги помня/. Да кажат запознатите с какви балове са били .
Опасността идва от това,какво място ще напуснеш  за да рискуваш на 3-то и четвърто.  Ако няма какво да губиш-т.е абсолютно не си харесваш настоящото място-какво пък-играеш.

# 1 966
  • Отвъд алеята зад шкафа
В сайта на НПМГ стоят видни новините с 3-то и 4-то класиране, не изглежда да има нещо нередно, но за другите училища не знам. Не мога да преценя това, че няма квоти там, ако се рискува с 3-то класиране, дали ще е в наша полза.
Ще изчакам 2 класиране и ще преценя.

Ново пет при нас - Ема вчера каза, че всъщност освен езици, й е интересно "нещо с бизнес", затова сега взех да проучвам и НТБГ, която до вчера не стоеше като желание изобщо.

# 1 967
Здравейте, не мога да намеря статистика за Добрич, малко помощ. Благодаря.

# 1 968
  • гр.Пловдив
Люба по мое мнение в обикновените гимназии, език се учи качествено само в 8 клас. От познати чувам, че в Лиляната е сравнително по-добро нивото на изучаване на езика и през останалите години. В Търговската, нивото на езика също е добро имам познати с деца в 8 и 10 клас и са доволни. ТЕТа не мисля, че е добър избор. Но всичко това са си мои мнения. Не знам какви са ви резултатите, но се борете и за по-добрите училища, ако трябва и до трето-четвърто класиране.
Аз да попитам тази статистика за Пловдив, само за Пловдив-град ли е или и за областта?

# 1 969
  • Пловдив
Аз да попитам тази статистика за Пловдив, само за Пловдив-град ли е или и за областта?
Ох, дано е за областта 🤞

# 1 970
  • София
Някой наема ли се да прогнозира с какъв бал ще приемат в НПМГ, биология?
Това няма как да стане, тъй като основен балообразуващ е изпит по биология, който не фигурира в таблицата.
И да допълня, че правилата са различни. Дете с 55 т. (преизчислени) не може да ги ползва, ако ще и 200 т. да има от НВО. То пак може да кандидатства но ще е 300 т. максимум.
Преди 2 г. балът на Химията бе +30т. спрямо предходната.
Състезанието е шанс за покачване на точки от олимпиадата. Взимат по-високия резултат.

Поздравления за високите резултати!
.. а в същото време това ми увеличава топката в стомаха за догодина

# 1 971
  • София
Имаше и някакви предприемачески паралелки, но бяха с профилиращ предмет география по спомен и ги изтрих в нашия вариант на таблицата Stuck Out Tongue Winking Eye .

# 1 972
Ох, дано е за областта 🤞
Щом дават план-приема за областта - с училища в Асеновград, Карлово и т.н, предполагам и статистиката е.

# 1 973
  • в джунглата
Браво на всички доволни деца и родители. Като чета за тези високи балове , много се радвам за всички, но и едновременно  сърцето ми се къса. Моето дете тотално се изложи на матурите. Явно не може да се справя със стреса на важни изпити. Не знам как ще го преодолее в бъдеще... От пълна отличничка /най-ниския и годишен успех е 5,70/  в момента седи и реве че няма къде да кандидатства, с този нисък бал  никъде няма да я приемат. Тя реве и аз с нея, защото детето е много отговорно и има потенциал. От три години говори за тези матури и на частни уроци ходи за допълнителна подготовка , уж беше много добре подготвена и накрая НИЩО.  Плановете и тотално се объркаха, никога не си е представяла че ще се получи така, целеше се във високобалови паралелки. Направо не знам  как да успокоявам и къде да кандидатстваме. Имам чувството че се срамува от себе си, много е подтисната защото другите деца ще ги приемат на където са се носочили, а тя дори избор няма. ЕГ в която иска да  кандидатства е с минимум 400 бал, даже и не можем да го сънуваме.

# 1 974
Санака, може ли прогноза за минимални балове за момчета, МОЛЯ!!! Ама за повечко училища! Grin

# 1 975
За нпмг нямам съмнение в прозрачност Hug
Нтбг според мен е много добър избор и е сред нашите желания. Предстои да уточним колко напред.
Не знам дали ще имам смелост за 3 и 4 класиране, защото има доста постижими желани училища.

# 1 976
  • София
Добро утро 😊 Виждам, че се е завъртя разговор за Пловдив. Имам поглед върху някои от училищата там и искам да споделя мнение. За френската гимназия, очаквам да имам актуално мнение днес, затова моля, който се интересува, нека ме пингне на ЛС.
За Хуманитарната гимназия - искам да дам и една друга отправна точка - базово училище в среден курс на ПУ. Колко да е нивото на езиците според вас?! Знам, че училището е сред титулуваните в Пловдив, но за мен и до сега остава мистерия защо. Макар да съм филолог, категорично не съм съгласна студенти да се изреждат на детето ми в преподаването на който и да е предмет. Същото важи и за Арменското училище, лично в 7 клас водех часове там.
ТЕТ - далеч от истината за научаване на езици.
Подчертавам, че това са само и единствено мои мисли.

Понеже от вчера се начетох на вайкания колко били високи баловете, искам да кажа, че и още 1 млн. пъти да го повторим, това няма да се промени и се превръща в излишен спан, който не е нужен на никой. Дайте по същество да видим как от настоящата ситуация всеки да извлече максимума,останалото не можем да променим.

И на последно място - чудя се защо при толкова желани училища в София, миналата година имаше свободни места на 3 и 4 класиране?

Усмихната събота от мен! 😊

# 1 977
Ужас, чак сега осъзнавам, че борбата наистина е за едната точка. Трябваше да го натисна повече по по-силния предмет - да учи тези наизуст, да няма никакви пропуски в граматиката.
Мислех си, че напрежението е минало, а то тепърва почва.
Изобщо не искам да му минават по два часа на ден в път, но май ще се наложи....
                    Ха,добро утро! Споменах аз някъде ,че истинският гърч започва едва след като видиш резултатите!И става дума не за 1 точка,а даже за няколко десети.За най-голямото ни желание не стигаха няколко точки /под 10 - не помня 3-4 ли бяха/ и не посмяхме да кандидатстваме на 3-то класиране за 1 бройка и като излезе класирането щях да се гръмна - 32 т по-нисък бал от неговия.Оказа ,че страхливците сме били много! Smiling Imp Никой не предполагаше спадане на бал с толкова много точки.

На мен 4то ми изглежда...рисковано от гледна точка на прозрачност

Ние кандидатствахме на 4-то само за една паралелка и си беше много прозрачно.Излезе списък на кандидатите с час на подаване на заявлението,желание и т.н. Всичко подробно. Ние бяхме предпоследни в кандидатстването по време и.....дъщерята до сега споменава,че дала химикал на един баща след нея и неговото дете беше последно по час на кандидатстване.Точно това дете се класира за едното място ,за което кандидатствахме.То беше писало трите свободни паралелки / нашата на последно място/ и се ядосвахме,че не му е стигнал бал за по-желана паралелка.Езиците бяха същите ,такива каквито изучава сега,но 3 и 4 профил ИЦ - любимото му и БЕЛ.

# 1 978
  • София
Някой наема ли се да прогнозира с какъв бал ще приемат в НПМГ, биология?
Това няма как да стане, тъй като основен балообразуващ е изпит по биология, който не фигурира в таблицата.
И даже още не се е провел Wink

# 1 979
  • София
Разгледах подробно седмичната програма на НПМГ и ми прави впечетление, че там и в 11 и в 12 клас учат общообразувателни предмети. Никакви специализирани не видях примерно за паралелките хардуерно и софт.развитие и икономическо развитие.

Общи условия

Активация на акаунт