СЕДМИ клас 2019/2020 - Втора изпитна седмична тема - (22.06 - 28.06)

• 116 283
  • 2 581
  •   1
Отговори
# 2 010
  • София
Това за немските няма как да стане. Има общо 29 деца с такъв бал за цяла София и 52 места в немските паралелки. За едното дете със сигурност знаем, че не иска да е в СМГ Stuck Out Tongue Winking Eye . Някои от децата с такъв бал предпочитат английските паралелки.

Пропускате, че има деца от провинцията, които идват да учат в СМГ. Миналата година местата бяха 51, а не 52. Въобще има толкова много случаи, че не може да се знае със сигурност само и единствено от статистиката.

# 2 011
Моят син ще си остане лузър.. Кофти, поне от сега да си знае:stuck_out_tongue_winking_eye:

Да не забравяме, че истинският тест за успех е реализацията в живота. И често се случва на младежи с много добро образование да не случат в живота си. Защото знанието и усилията не винаги са достатъчни. Личните качества и мотивацията често са решаващи, късметът даже.  Да не говорим, че не на всички им се получава с образованието в чужбина, което не знам защо за повечето хора е манната небесна и спасението. Така че не се отчайвайте. Животът не е само работа и добро образование. В някакъв етап дори загубват смисъл. Като се създаде семейство, родят се деца и парите станат фактор, всичко се променя, особено за мъж. Отличниците в училище не винаги са отличници в живота.

# 2 012
  • София
Пропускате, че има деца от провинцията, които идват да учат в СМГ. Миналата година местата бяха 51, а не 52. Въобще има толкова много случаи, че не може да се знае със сигурност само и единствено от статистиката.
Така е. Просто ми се стори нереалистично крайно изказването.

# 2 013
  • където и да е,само да не съм сама
[quote author=Ники и Кати link=topic=1228148.msg40973651#msg40973651 date=1593234096
Аз да споделя нещо, което ме изненада. Имам познати в 107 училище, което се води математическо и където се влиза след 4 клас с огромен зор. На НВОто изкарват по-ниски резултати от други деца от всевъзможни училища. Просто се впечатлих, някак очаквах да са на по-високо ниво по математика. Казвам го, защото готвих малкия ми син за там, ама нещо се разколебавам...

При нас от вчера голям обрат. Както младежът искаше само и единствено НПМГ с биология (има висок резултат от олимпиадата и в момента 100% влиза, та е спокоен), вчера учителката му по немски му каза, че в 1 НЕГ има профил биология и той неочаквано се насочи натам.
Незнам откъде ти е информацията и на база какво е основана.
Дъщеря ми завършва именно 107 ОУ.
От 105 деца випуск има само една мат. паралелка, т. е. в нея се изучават 2 часа допълнително МАТ и преобладаваща част от децата посещават мат. школа/някои не желаят/.
Резултатите точно на този клас са бих казала доста високи, но няма как да бъдат сравнени например с тези на СМГ, където целият випуск са математици.
Не отричам, че децата посещават частни школи/уроци и много зависи и кой ще ти преподава МАТ/БЕЛ.
От 26 деца клас има 7 приети в АК и 6 със 100т.по МАТ на НВО.

# 2 014
Дара Н, аз го казах по повод чалгата.. много си ми е добро детето Simple Smile, обаче с чалгата не се понасят
А за един мъж най-важното е да случи на жена Simple Smile

# 2 015
Това за немските няма как да стане. Има общо 29 деца с такъв бал за цяла София и 52 места в немските паралелки. За едното дете със сигурност знаем, че не иска да е в СМГ Stuck Out Tongue Winking Eye . Някои от децата с такъв бал предпочитат английските паралелки.
Няколко много високи бала ще се запишат в АК вероятно.

# 2 016
  • където и да е,само да не съм сама
Ха ха.
Не е лъжа за СМГ.
Ние у дома не слушаме. Само Слави Трифонов от дъжд на вятър.
А младежът се оказа, че ги знае доста детайлно много от песните. Хем класът им е много добър - със свестни учещи деца.
В тази връзка: деца, стига сте чели темата на майките Stuck Out Tongue Winking Eye .
Zazu, много точно казано.
Не е лъжа и за НЕГ.
В 8 кл. и час от 9кл.девойката не вдяваше и се дразнеше, а сега сигурно всички ги знае.
Мода е и мисля, че с времето ще мине/поне при нея/.

# 2 017
  • София
Ако на някой му се стори, че има отклонения в числата, извинявам се, но за нощес в 12 -1 ч, толкова... Joy
Момчета, второ ккасиране:
1АЕГ- 416
2АЕГ-414
ФЕГ-400
164 ...- 430
НЕГ-458
73 СУ - 440

# 2 018
  • София
И аз да дам моите 20 ст по темата с НВО като принципен начин за определяне на ниво.

Ужасно се притеснявам на изпити. До физиологични проблеми чак. Наследствено е, баща ми, баба ми. Сънувам и кошмари, че трябва да ме изпитват, че ме изпитват и не знам и т.н.
Завърших с 6.00 на трите държавни изпита по право, но от днешна гледна точка, да ви кажа, хич не си струваше времето, нервите, тормоза! Изобщо! Нито за реализацията помогна (никой не ми погледна оценките никога), нито някой ми каза едно"Браво" (с изключение на мама, тате, баба, то май само за тяхна гордост беше от полза). Обаче отслабнах ужасно и други проблеми ми се явиха.

Искрено съчувствам на децата, които под напрежение не показват пълния си потенциал. Да не говорим за случаите, в които детето е болно в конкретния ден. Супер нечестно е!
Може би е вариант да има две дати и всички да се явяват по желание на едната или двете, а после да си избират кой резултат да ползват при балообразуването. Или пък периодично да се правят подобни централизирани тестове и да се взима осреднен резултат.
Не знам кое би било най-правилно, но смятам, че сегашната система е предпоставка за възникване на здравословни проблеми, което е плашещо.
Изобщо не искам пък да отварям темата на какви точно знания учат децата ни и защо безропотно се съгласяваме, че те са именно важните в живота. Да ви кажа, прекрасен живот имам без да си спомням "жизненоважната" информация за разликата между словообразуващи и формообразуващи морфеми и между сложно съставно и сложно смесено изречение. Същевременно куп зрелостници ми пишат как ги ОЦЕНЯТ, политиците ВАКАНЦУВАТ, а вкъщи стаЙте се боядисват с боЙ.

Не знам къде е истината. Просто детето е на ръба за желаното училище и гледам да си го изкарам някъде. Smiling Imp Weary Beers

# 2 019
Да си дам моите прогнози за баловете второ класиране на първите 80 паралелки от м.г. Естествено, изобщо не претендирам, че не съм сгрешила някъде!
розовко за момиче, синьо за момче, бяло - без квоти:

# 2 020
  • Бургас
Момичета, а как ви се струва, че ще мръднат баловете в Бургас? Доколкото успях да сравня броя на паралелките в езиковите гимназии си остава същия, както до сега. Не мога да преценя обаче с колко горе-долу ще скочи бала. Моя син май ще е на ръба на за желаните паралелки. 🙄

# 2 021
Ако до 10на точки се вдигнат за момчета, ще правя купон Hug

# 2 022
Прогнозата е точно такава, с по 10 точки нагоре за всички паралелки!

# 2 023
Въпроса е да не е повече Sad
Но ще видим

# 2 024
Peve, аз много се ядосвам на тези с 20 точки на НВО и 5 за годината.  Синът ми е с по 80 точки и на двете  и също е с 5 за годината. Смятам, че и така е редно да бъде
Добре че в МОН поне тази глупост не са направили, цяла година да те изпитват и накрая да ти напишат оценката на база 2 часа от тази година, в които може да станат един куп неща.....
При нас постижимо, даже на кантар остава едно желание. Сега умувам езикова гимназия или професионална.

Общи условия

Активация на акаунт