СЕДМИ клас 2019/2020 - Втора изпитна седмична тема - (22.06 - 28.06)

• 115 083
  • 2 581
  •   1
Отговори
# 1 995
  • София
Момче с 100 по МАТ и 81 Бел София.
Колко има преди него? Целим се в СМГ, 2 немска и туес.

Мен лично ме интересува има ли статистика на % деца, слушащи чалга, по училища. Аз ако давам съвет на детето си, точно тези данни биха били определящи кое да бъде на първо място, а не толкова средните балове.  Simple Smile
В СМГ се слуша чалга-фаворити са Галин и Преслава /мога да питам и за други като се събуди сина ми, ако ви е важно/ така че тези, на които това им е критерий да го имат предвид и по-добре да не кандидатстват в нея. Wink
NerdNerdNerdBowtieBowtieBowtie

# 1 996
  • Пловдив
А мойта девойка си държи на Руската, защото започвали в 8, а не в 7.30 като АГ, щяла да спи половин час повече. Flushed Плюс това били само първа смяна. Ааааа и защото всички, които учели там били кифли.
Ние се чудим как да ги подредим езиците НЕ или АЕ. НЕ ще е абсолютно нов, а ниво ѝ на АЕ е много незадоволително, да не кажа никакво. Тя е с МАТ+БЕЛ 160, което по мои сметки би трябвало да стигне и за двата езика и в двете гимназии още на първо класиране.
Гледам в статистиката за мин. и макс. балове от второ класиране 2019 Английската с Немски не фигурира, това означава ли, че местата са заети още на първо.
Наистина е гадно, че няма особен избор в училищата в Пловдив. Понякога завиждам на софиянци, но като се сетя за силната конкуренция, май не е много за завиждане.
И моя младеж е с 160 точки и се е насочил към Руската с АЕ 😉

# 1 997
  • София
Ако критерият е  недолюбването  на чалга, за жалост човек следва да не учи никъде... Едва ли има училище,  в което ученици (не всички, разбира се) да не са фенове на тези ритми и празни откъм съдържание текстове..

# 1 998
Здравейте.
Моля за малко помощ онези, които са повече в час и по-добре се ориентират в баловете. Според вас какви са шансовете на момче, с бал 389,500, за НТБГ-София, първо класиране?
Предварително благодаря за отговорите и успех на всички!

# 1 999
  • София, Лагера

А въпросът ви за биологията няма логика. Все едно някой да каже, че иска да учи НЕ, но няма да отиде в НЕГ, а в НПМГ, защото и там има немски паралелки, ако ме разбрахте....
Не съм сигурна, че Ви разбирам. Просто детето иска да учи биология, а в НПМГ този предмет е на много по-високо ниво отколкото в 1 НЕГ. От друга страна иска да учи и немски.
В момента колебанието е дали да учи биологоя в НПМГ + частни уроци по немски, или да учи немски + да ходи на часни уроци по биология.
Като съзнаваме, че научения немски в ЕГ ще е на по-високо ниво от Гьоте институт.

А въпросът ми беше дали 470,5 биха му стигнали за 1 НЕГ.Smiley

# 2 000
  • София
Ха ха.
Не е лъжа за СМГ.
Ние у дома не слушаме. Само Слави Трифонов от дъжд на вятър.
А младежът се оказа, че ги знае доста детайлно много от песните. Хем класът им е много добър - със свестни учещи деца.
В тази връзка: деца, стига сте чели темата на майките Stuck Out Tongue Winking Eye .

# 2 001
Браво на всички доволни деца и родители. Като чета за тези високи балове , много се радвам за всички, но и едновременно  сърцето ми се къса. Моето дете тотално се изложи на матурите. Явно не може да се справя със стреса на важни изпити. Не знам как ще го преодолее в бъдеще... От пълна отличничка /най-ниския и годишен успех е 5,70/  в момента седи и реве че няма къде да кандидатства, с този нисък бал  никъде няма да я приемат. Тя реве и аз с нея, защото детето е много отговорно и има потенциал. От три години говори за тези матури и на частни уроци ходи за допълнителна подготовка , уж беше много добре подготвена и накрая НИЩО.  Плановете и тотално се объркаха, никога не си е представяла че ще се получи така, целеше се във високобалови паралелки. Направо не знам  как да успокоявам и къде да кандидатстваме. Имам чувството че се срамува от себе си, много е подтисната защото другите деца ще ги приемат на където са се носочили, а тя дори избор няма. ЕГ в която иска да  кандидатства е с минимум 400 бал, даже и не можем да го сънуваме.
Много ми е мъчно за това, на което подлагаме децата в 7 клас. Имам едно момче на 21 и едно на 11 г. Преди години подходих напълно спокойно към изпитите 7 клас. Записах сина ми на уроци по български, защото беше зле, а по математика, където нямаше проблеми- не. Резултатът - по висока оценка по български, където винаги е бил трагичен (5.030) от математика - където уж беше перфектен(4.697). Нещо не е наред. Моя близка има син, който кандидатства тази година. Има успех от училище 4.75 и петици по български и математика, а едва е минал 20 точки на изпитите. При това е правил пробни матури на уроците и не е имал под 59 точки. Тотален срив на изпита. Представям си как се чувства и той, и вашето дете. Още от малки им се създава чувство, че са неудачници в сравнение с другите. Но това не е истината. Те са просто деца, които са се сринали на изпита. Всичко е пред тях. Животът съществува и извън най-елитните гимназии и е не по-малко пъстър и интересен. Успокойте детето, че всичко предстои. Изберете най-доброто според резултатите, които е постигнало. Ще видите, че всичко ще бъде наред.
Изтръпвам пред мисълта, че трябва да мина още веднъж през това след две години и да подложа на този натиск малкия. А той е доста по- лабилен от брат си.

Последна редакция: сб, 27 юни 2020, 10:12 от peve

# 2 002
  • София
По мнението на детето (164 ГПИИЕ) навсякъде в "елитните" гимназии поне 3/4 от учениците слушат чалга.
Да допълня, че в кварталното ни училище бяха единици тези, които слушаха чалга, но в испанската прослуша.

Последна редакция: сб, 27 юни 2020, 10:09 от StelaP

# 2 003
  • София
Искам да отговаря на един преден пост, относно 107.ОУ. Познавам Юлиян Ковачев, това е колегата по математика, който изведе сегашните седмокласници. Невероятен професионалист и учител. Тази година имах двама частни ученици от 107, с които само надграждахме. Децата нямаха никакви пропуски от училище. Директорът на 107, Данко Калапиш също е много мотивиран млад човек.

# 2 004
Моят син ще си остане лузър.. Кофти, поне от сега да си знае:stuck_out_tongue_winking_eye:

# 2 005
Здравейте, и аз се включвам в темата за 107 ОУ. Синът ми тази година завърши математическата паралелка . Целият клас има бал над 465 и освен седемте деца с по 100 т останалите са с над 93 точки по математика. Синът ми е с 99,25 по мат без уроци и школи. Нивото на математическата паралелка е много, много високо.

# 2 006
  • София, Лагера
Благодаря за мненията за 107! Smiley Доста успокояващо! Просто очевидно моите познати, учещи там са от по-слабите ученици (с под 90т). Ще го борим малкия за там, значи! Smiley

# 2 007
  • София
Момче с 100 по МАТ и 81 Бел София.
Колко има преди него? Целим се в СМГ, 2 немска и туес.

Според мен нямате никакъв шанс за СМГ, така че се ориентирайте към другите училища. Съжалявам, може да изглежда грубо, но затова са виновни единствено и само МОН, които с всяка изминала година се стремят да уеднаквят децата давайки все по-лесни задачи. При такива високи резултати, предполагам в немската паралелка ще се влиза с бал от 500 до 498 т., а в английската до около 490 т.

Колкото до чалгага, това са абсолютни глупости. В класа на моето дете има слушащи чалга, но това са и същите тези, които се носят по молове, снимат се нон-стоп за инстаграм и други подобни. Децата са различни, така че слагането им под един знаменател е напълно некоректно.

Последна редакция: сб, 27 юни 2020, 10:33 от veka

# 2 008
  • Пловдив
Peve, аз много се ядосвам на тези с 20 точки на НВО и 5 за годината.  Синът ми е с по 80 точки и на двете  и също е с 5 за годината. Смятам, че и така е редно да бъде

# 2 009
  • София
Това за немските няма как да стане. Има общо 29 деца с такъв бал за цяла София и 52 места в немските паралелки. За едното дете със сигурност знаем, че не иска да е в СМГ Stuck Out Tongue Winking Eye . Някои от децата с такъв бал предпочитат английските паралелки.

Общи условия

Активация на акаунт