СЕДМИ клас 2019/2020 - Втора изпитна седмична тема - (22.06 - 28.06)

• 115 074
  • 2 581
  •   1
Отговори
# 1 980
Съвет към софийските майки. За да не се лутате, ще ви стигнат или не точките, просто погледнете пост#1934 на Санака. Миналогодишната и прогноза беше точна +- 1,2 точки. Ако бъде така добра да ви пусне и за момчета, софийската чуденка е решена.
И друго нещо, ако се колебаете между двете перални и двете немски, изберете училището, което е по-близо до вас. Във времена, когато времето е най- ценния ресурс- 1,2 часа прекарани в път е истинска загуба.
Успех на децата и спокойствие на вас. И знайте, съдбата си знае работата!

# 1 981
Добро утро 😊 Виждам, че се е завъртя разговор за Пловдив. Имам поглед върху някои от училищата там и искам да споделя мнение. За френската гимназия, очаквам да имам актуално мнение днес, затова моля, който се интересува, нека ме пингне на ЛС.
За Хуманитарната гимназия - искам да дам и една друга отправна точка - базово училище в среден курс на ПУ. Колко да е нивото на езиците според вас?! Знам, че училището е сред титулуваните в Пловдив, но за мен и до сега остава мистерия защо. Макар да съм филолог, категорично не съм съгласна студенти да се изреждат на детето ми в преподаването на който и да е предмет. Същото важи и за Арменското училище, лично в 7 клас водех часове там.
ТЕТ - далеч от истината за научаване на езици.
Подчертавам, че това са само и единствено мои мисли.

Понеже от вчера се начетох на вайкания колко били високи баловете, искам да кажа, че и още 1 млн. пъти да го повторим, това няма да се промени и се превръща в излишен спан, който не е нужен на никой. Дайте по същество да видим как от настоящата ситуация всеки да извлече максимума,останалото не можем да променим.

И на последно място - чудя се защо при толкова желани училища в София, миналата година имаше свободни места на 3 и 4 класиране?

Усмихната събота от мен! 😊
Helene S според теб РГ с АЕ ли е по-добре или АГ с АЕ

# 1 982
  • София, "Младост 3"
Дами, добро утро! Идвам да кажа на всички в покруса и сълзи, да имат вяра в децата си. Защото едни от най-добрите ни състезатели по математика, физика, дори програмиране идват от различни от първите 3 училища. Последния младеж за който четох, че бе отличен от голям софтуерен гигант бе от някакво село или малко градче. Където вероятно имат компютърна зала с компютри за игри на карти. Средата е хубаво нещо, но мотивацията е още по-важна. Аз самата много страдах когато синът ми не попадна в ТУЕС, но сега 2г по-късно той си е намерил мястото с прекрасни деца, и не бих сменила у-щето защото той се чувства добре. Както Джон Ленън бе казал, искам като порасне да стане щастлив. И искам и докато расте да бъде щастлив. И аз като дете винаги учило в едни от най-елитните у-ща и университети, знам какво казвам. Да има разлика в модела на обучение и вероятно и в хъса на част от обучаващите се в първите 5 у-ща в страната и останалите 10 след тях.... но средата сама по себе си нее най-определящото. Единствения важен фактор е детето и неговото желание и борбеност. В професионалния си живот видях хора на 20г да почват и за 4-5г да съграждат неща, които аз и за 10 не успях... Та добро утро, пийте спокойно кафето, вярвайте в себе си, в децата си и знайте, че света не свършва с немската и не започва със СМГ... Wink Надявам се не звуча поучително, моля да ме извините ако ви се стори или не съм се изразила добре, просто искам да звуча оптимистично! 

# 1 983
Helene, ХГ и ФЕГ за мен лично са компромис. Но то няма особен избор за девойки, като махнеш мъжките ПГта. Остават кварталните гимназии...
Та не е като да има много варианти..
За мен ХГ и Лиляната в гимназиален етап нямат разлика, само на ХГ рекламата й голяма Simple Smile + че са главно девойки, което не ме кефи за нормална среда нито за момче, нито за момиче...
А пък за АГ и РГ - винаги АГ ще е преди РГ...
Но там си има последователи и на двете теории 😁

# 1 984
  • София
И още едно питане - доста се обсъждаше Света София по-рано в темата. Може ли мнение за това училище?

# 1 985
В Хуманитарната гимназия в повечето случаи влизат деца, които не са приети в английска, руска и търговска. Аз също не мисля, че училището блести, но е някакъв заместител. Много рядко има деца, които го пишат на първо място, обикновено са такива в района на училището, но почти не е първи избор. Неприетите момчета в МГ отиват в ТЕТ с приложна информатика обикновено, много рядко в езикови. Но разбира се, има всякакви случаи.

# 1 986
  • Бургас/Варна
Здравейте, интересувам се каква би била втората матура, на която ще трябва да се яви дете, завършващо Софтуерни и хардуерни науки с ИИЧЕ немски език и  профилиращи предмети Информатика и Информацонни технологии?

# 1 987
  • sofia
Разгледах подробно седмичната програма на НПМГ и ми прави впечетление, че там и в 11 и в 12 клас учат общообразувателни предмети. Никакви специализирани не видях примерно за паралелките хардуерно и софт.развитие и икономическо развитие.
Те са по старата програма. Бъдещят 11 клас са първия випуск по новата. Тяхната програма може да е ориентир.

# 1 988
  • гр.Пловдив
Helene, ХГ и ФЕГ за мен лично са компромис. Но то няма особен избор за девойки, като махнеш мъжките ПГта. Остават кварталните гимназии...
За мен ХГ и Лиляната в гимназиален етап нямат разлика, само на ХГ рекламата й голяма Simple Smile + че са главно девойки, което не ме кефи за нормална среда нито за момче, нито за момиче...

А мойта девойка си държи на Руската, защото започвали в 8, а не в 7.30 като АГ, щяла да спи половин час повече. Flushed Плюс това били само първа смяна. Ааааа и защото всички, които учели там били кифли.
Ние се чудим как да ги подредим езиците НЕ или АЕ. НЕ ще е абсолютно нов, а ниво ѝ на АЕ е много незадоволително, да не кажа никакво. Тя е с МАТ+БЕЛ 160, което по мои сметки би трябвало да стигне и за двата езика и в двете гимназии още на първо класиране.
Гледам в статистиката за мин. и макс. балове от второ класиране 2019 Английската с Немски не фигурира, това означава ли, че местата са заети още на първо.
Наистина е гадно, че няма особен избор в училищата в Пловдив. Понякога завиждам на софиянци, но като се сетя за силната конкуренция, май не е много за завиждане.

# 1 989
Съвет към софийските майки. За да не се лутате, ще ви стигнат или не точките, просто погледнете пост#1934 на Санака. Миналогодишната и прогноза беше точна +- 1,2 точки. Ако бъде така добра да ви пусне и за момчета, софийската чуденка е решена.
И друго нещо, ако се колебаете между двете перални и двете немски, изберете училището, което е по-близо до вас. Във времена, когато времето е най- ценния ресурс- 1,2 часа прекарани в път е истинска загуба.
Успех на децата и спокойствие на вас. И знайте, съдбата си знае работата!

Мислиш ли че няма особена разлика между НЕГ и 73то?

# 1 990
  • София, Лагера
Някой наема ли се да прогнозира с какъв бал ще приемат в НПМГ, биология?
Аз дискретно да попитам ходи ли детето на курсове? Защото тогава има добър шанс да влезе, дори и с по-ниски резултати он НВО. Не казвам, че иначе няма!
Важното е как ще мине състезанието в неделя! Стискам ви палци!

Аз да споделя нещо, което ме изненада. Имам познати в 107 училище, което се води математическо и където се влиза след 4 клас с огромен зор. На НВОто изкарват по-ниски резултати от други деца от всевъзможни училища. Просто се впечатлих, някак очаквах да са на по-високо ниво по математика. Казвам го, защото готвих малкия ми син за там, ама нещо се разколебавам...

При нас от вчера голям обрат. Както младежът искаше само и единствено НПМГ с биология (има висок резултат от олимпиадата и в момента 100% влиза, та е спокоен), вчера учителката му по немски му каза, че в 1 НЕГ има профил биология и той неочаквано се насочи натам.

Много моля за съвет, дали 470,5 биха му стигнали за 1 НЕГ?

Последна редакция: сб, 27 юни 2020, 09:46 от Ноеми

# 1 991
  • София
С оглед на фактът, че тази година паралелките в някои училища са намалени, смятате ли, че момиче с бал 311 има шанс за 32ро, 22ро или 18то училище на второ или трето класиране?
Не ме свърта на едно място, а нашата е толкова спокойна...

# 1 992
Ето моята прогноза за баловете за момичета - 2-ро класиране - за няколко столични училища:

Скрит текст:
НЕГ                                       474
164 - ИЕ/АЕ                        472       
164 - ИЕ/Ит                         464
164 - ИЕ/ФЕ                         464
164 - ИЕ/Пр                         462
ФЕГ -                                     438         
1АЕГ-                                     442
2АЕГ                                      440
73-то                                     454
22-ро ИЕ                              390 
22-ро АЕ                               394
35-то НЕ                               424
35-то ФЕ                               402
31-во ИЕ                               400
31-во АЕ                               392
31-во НЕ                               398

За училищата, които са без квоти, прогнозата важи и за момчетата.
ще се радвам на прогноза за момчета Hug

# 1 993

А мойта девойка си държи на Руската, защото започвали в 8, а не в 7.30 като АГ, щяла да спи половин час повече. Flushed Плюс това били само първа смяна. Ааааа и защото всички, които учели там били кифли.
Ние се чудим как да ги подредим езиците НЕ или АЕ. НЕ ще е абсолютно нов, а ниво ѝ на АЕ е много незадоволително, да не кажа никакво. Тя е с МАТ+БЕЛ 160, което по мои сметки би трябвало да стигне и за двата езика и в двете гимназии още на първо класиране.
Гледам в статистиката за мин. и макс. балове от второ класиране 2019 Английската с Немски не фигурира, това означава ли, че местата са заети още на първо.
Наистина е гадно, че няма особен избор в училищата в Пловдив. Понякога завиждам на софиянци, но като се сетя за силната конкуренция, май не е много за завиждане.

Миналата година мин.бал за немски в АГ е бил 440 за момиче на първо класиране.

# 1 994
  • София
Скрит текст:
Някой наема ли се да прогнозира с какъв бал ще приемат в НПМГ, биология?
Аз дискретно да попитам ходи ли детето на курсове? Защото тогава има добър шанс да влезе, дори и с по-ниски резултати он НВО. Не казвам, че иначе няма!
Важното е как ще мине състезанието в неделя! Стискам ви палци!

Аз да споделя нещо, което ме изненада. Имам познати в 107 училище, което се води математическо и където се влиза след 4 клас с огромен зор. На НВОто изкарват по-ниски резултати от други деца от всевъзможни училища. Просто се впечатлих, някак очаквах да са на по-високо ниво по математика. Казвам го, защото готвих малкия ми син за там, ама нещо се разколебавам...

При нас от вчера голям обрат. Както младежът искаше само и единствено НПМГ с биология (в момента 100% влиза и е спокоен), понеже вчера учителката му по немски му каза, че в 1 НЕГ има профил биология и се насочи натам.

Много моля за съвет, дали 185.25 биха му стигнали за там?
Това не е вярно!
Скрит текст:
А въпросът ви за биологията няма логика. Все едно някой да каже, че иска да учи НЕ, но няма да отиде в НЕГ, а в НПМГ, защото и там има немски паралелки, ако ме разбрахте....

Общи условия

Активация на акаунт