СЕДМИ клас 2019/2020 - Втора изпитна седмична тема - (22.06 - 28.06)

• 116 248
  • 2 581
  •   1
Отговори
# 2 025
  • Бургас
Ох, ако е само с 10 точки ще му стигне бала на моя син. Страх ме е да не скочат с повече от 20-30 т.

# 2 026
Браво на всички доволни деца и родители. Като чета за тези високи балове , много се радвам за всички, но и едновременно  сърцето ми се къса. Моето дете тотално се изложи на матурите. Явно не може да се справя със стреса на важни изпити. Не знам как ще го преодолее в бъдеще... От пълна отличничка /най-ниския и годишен успех е 5,70/  в момента седи и реве че няма къде да кандидатства, с този нисък бал  никъде няма да я приемат. Тя реве и аз с нея, защото детето е много отговорно и има потенциал. От три години говори за тези матури и на частни уроци ходи за допълнителна подготовка , уж беше много добре подготвена и накрая НИЩО.  Плановете и тотално се объркаха, никога не си е представяла че ще се получи така, целеше се във високобалови паралелки. Направо не знам  как да успокоявам и къде да кандидатстваме. Имам чувството че се срамува от себе си, много е подтисната защото другите деца ще ги приемат на където са се носочили, а тя дори избор няма. ЕГ в която иска да  кандидатства е с минимум 400 бал, даже и не можем да го сънуваме.

Горе главата! Обяснете й, че това, че не се е справила в този момент не означава, че е глупава. Означава само, че точно в тези два дни нещо е станало, притеснила се е и нещата не са се получили. Случва се! И това как се е справила на някакви изпити, когато е била на 13, по никакъв начин не я определя.

"Елитната" гимназия не прави човека - има страхотни деца в абсолютно всички училища. Животът е пред нея, най-важното е да не губи самочувствието си!

# 2 027
  • София
Супер, Мария е сметнала и за момчетата! Няма да се мъча. Simple Smile

# 2 028
Я виж засичаме ли се с момичетата, да не съм оплескала работата.

# 2 029
  • Отвъд алеята зад шкафа
Благодаря за мненията за 107! Smiley Доста успокояващо! Просто очевидно моите познати, учещи там са от по-слабите ученици (с под 90т). Ще го борим малкия за там, значи! Smiley

В 107 има математическа паралелка, която е с високо ниво и селекция, и стандартни паралелки, които са като на средно училище. Има значение в коя паралелка ще е детето.

# 2 030
Със сигурност въпроса ми е наивен, но крие ли някакви рискове подаването на документи през електронната система? Хем не ми се чака на опашки в училището-гнездо, хем някак си не съм сигурна, че ще се справя успешно със системата.
Има реален шанс да приемат детето по първото му желание, но ме е страх да не прецакам нещо с кандидатстването и подаването на документи без да разбера навреме.

# 2 031
  • София
Я виж засичаме ли се с момичетата, да не съм оплескала работата.

За момичетата и докъдето съм стигнала с момчетата, имаме някакво разминаване с около 2т., което вероятно се дължи на това, че ти смяташ с програма, а аз смятам с елката. Joy Не че някой се е оплескал.

# 2 032
  • София

При нас от вчера голям обрат. Както младежът искаше само и единствено НПМГ с биология (има висок резултат от олимпиадата и в момента 100% влиза, та е спокоен), вчера учителката му по немски му каза, че в 1 НЕГ има профил биология и той неочаквано се насочи натам.

Много моля за съвет, дали 470,5 биха му стигнали за 1 НЕГ?
Големия имаше подобни терзания преди 5 години. Накрая реши, че в училище е по-важно да научи език, а биологията ще си я учи в университета. Не съжалява. Наистина учи и в НЕГ, доста биология , но по немската система  и държа и писмена и устна матура на нея. Имаше страхотен учител и му беше доста интересно, но и не особено лесно. Балът би трябвало да му е достатъчен, но само да реши какво наистина иска, защото са доста различни училища и не са напълно съпоставими.

# 2 033
Мария77, санака, Слънчева (Дидева по дифолт) толкова ви благодаря!
От 6 съм на крак и мисля и аналитичното ми мислене капитулира пред емоцията. Добре, че детето е cool , щото майка й е на черешата 🤓

# 2 034
Със сигурност въпроса ми е наивен, но крие ли някакви рискове подаването на документи през електронната система? Хем не ми се чака на опашки в училището-гнездо, хем някак си не съм сигурна, че ще се справя успешно със системата.
Има реален шанс да приемат детето по първото му желание, но ме е страх да не прецакам нещо с кандидатстването и подаването на документи без да разбера навреме.
Миналата година подаването на документи го направихме през електронната система в къщи. Не е сложно ,удобно е и можеш да си огледаш нещата. Така с набора при подаването ,пренаредихме някои желания в движение,след първите три желания разбира се. Системата те подсеща и за медицинското,ако си избрал проф. паралелка.Успех!

Последна редакция: сб, 27 юни 2020, 12:20 от NSt

# 2 035
Здравейте, имам въпрос за план приема в 1 АГ София. Миналата година е имало 1 паралелка АЕ- НЕ/МАТ и 1 АЕ- НЕ/БЕЛ . Тази година не виждам това профилиране. Това означава ли, че приема ще е общ за двете обявени паралелки или нещо съм пропуснала като информация?

# 2 036
                  И в училището - гнездо документите пак се подават електронно.Само,че не го правиш ти,а го въвежда учител и......той също може да сгреши,та е по -удобно сама да го направиш.

# 2 037
  • София
Повече ми харесва на Санака прогнозата 😀. Не знам дали двете точки разлика ще ни оправят, но надеждата умира последна.

Благодаря Мария, Санака!

# 2 038
Момичета, а как ви се струва, че ще мръднат баловете в Бургас? Доколкото успях да сравня броя на паралелките в езиковите гимназии си остава същия, както до сега. Не мога да преценя обаче с колко горе-долу ще скочи бала. Моя син май ще е на ръба на за желаните паралелки. 🙄
Прогнозирам 20-тина, като за испански и за ИТ училището може и повече, защото се очертава тенденция за нарастващ интерес там.
В София работят с цифри, аз хвърлих боб, след мъдрото решение на РУО да спести статистиката МАТ+БЕЛ.

# 2 039
Здравейте, искам само да благодаря за това, че споделяте полезни неща в темата Hug Поздравления за умните деца и търпеливите родители Hug
Чета без да се включвам, нямам и какво да кажа. Като гледам баловете се радвам, че не сме в София Grin Имам един много умен и супер мързелив кандидат гимназист Blush надеждите са за МГ
Успех на всички Hug

Последна редакция: сб, 27 юни 2020, 12:44 от JLo

Общи условия

Активация на акаунт