СЕДМИ клас 2019/2020 - Втора изпитна седмична тема - (22.06 - 28.06)

• 114 895
  • 2 581
  •   1
Отговори
# 2 205
Профилите са минимум 3 и максимум 4. Ако сега са обявени само 2, то в края на 10-ти клас ще дадат избор но още 1 или 2 профила. Задължително ДЗИ има по бел и един от трите/четирите профила, по избор на детето.

# 2 206
  • Варна
Ясмина, благодаря за таблицата, проверих още като я постна. За математическа гимназия разбирам, е по-сложно пресмятането.

# 2 207
Люба.. Бих предпочела квартална гимназия или дори по-приемлив техникум.
Езиковата в ПЗ... Ми не.

# 2 208
О, забравих да напиша: Успех на децата, които и днес са на изпит! Идват дни на весела ваканция Simple Smile
Аз ужким днес щях да спя до късно, но пак не ми се получи.

# 2 209
  • Пловдив
Люба.. Бих предпочела квартална гимназия или дори по-приемлив техникум.
Езиковата в ПЗ... Ми не.
Благодаря, Духи, ще те послушам 💓
Благодаря и за профилиращите, изясни ми се.
Успех на децата днес!

# 2 210
Момиче- София, бал 426. Доколкото схващам няма шанс нито на 2-ро, нито на 3-то  за най- желаните от нея 1АЕГ,  9 ФЕГ. Въпросът ми е - пиша ли ги тия училища изобщо, и ако да-защо? Или пиша тези в които реално има шанс?

# 2 211
Моля за коментар относно втория чужд език. Споед учебните планове започва да се изучава от IX клас, по 2 часа седмично и за целия период на обучение до XII клас се "навъртат" 278 учебни часа.  Не мога да си представя дали може да се разчита за толкова време да се научи на средно ниво абсолютно нов и непознат език. С 278 часа кое ниво се постига?
П.П.Гледах в таблицата в началото на темата, но не се ориентирах...

Последна редакция: нд, 28 юни 2020, 07:30 от Queen L

# 2 212
Що за въпрос да пиша ли паралелка, в която детето най-много иска да учи? Естествено, че ДА! Защо - защото нищо не губите. Какво ще стане ако ги напишете? Какво значи няма смисъл да пробвам?
Ще стана да пия кафе, че станах остра.

# 2 213
Успех и от мен!
Аз също не мога да спя,  защото тъкмо решавам, че вече съм наясно как да подредя училищата и отзиви от хора, на които се доверявам, променят изцяло плановете ми. А и това, че детето отказва активно да се ангажира с подредбата, също е доста неприятно. Той си е останал с впечатление, че ще успее за едно конкретно училище и изобщо не му се занимава с резервни варианти.

Последна редакция: нд, 28 юни 2020, 08:09 от Amanda.D

# 2 214
  • Някъде в Европа...
Добро утро!
Аз искам да попитам момичетата, разбиращи и изготвили статистиките и разбира се, само ако им се занимава и отделя време - във Велико Търново как би се движил бала за паралелките в ПМГ спрямо миналогодишния (формира се от 3 МАТ + 1 БЕЛ, без квоти). С бал 388, 75 т. шансовете за СХН са реални, нали? (2019 - бал на първо класиране между 334, 5 - 466,75, а на второ 334,25 - 383,75)
Благодаря предварително!

Последна редакция: нд, 28 юни 2020, 07:59 от AIR

# 2 215
Идея за малко out of the box за компютърно-ориентираните със склонност към експерименти майки - на нас миналата година това но беше план Б, ако много омота точките за МГто.. http://www.codingburgas.bg/
Но със забележката, че свеки е там и бих го пуснала не точно в чужд град.
Много ми харесва самото училище (на живо съм го обикаляла също, познавам и учителки) и ме е яд, че няма в Пловдив подобно Sad(

# 2 216
  • софия
Добро утро, момичета☕
Успех, спокойствие и късмет на последния изпит днес 🦉

# 2 217
Добро утро!
Успех днес на бъдещите НПМГ-ейци.
При нас беше трудно ученето тези дни. Хубаво време, приключваща учебна година, приятелите зоват. Последен напън и да се приключва вече.
Момиче- София, бал 426. Доколкото схващам няма шанс нито на 2-ро, нито на 3-то  за най- желаните от нея 1АЕГ,  9 ФЕГ. Въпросът ми е - пиша ли ги тия училища изобщо, и ако да-защо? Или пиша тези в които реално има шанс?
Задайте си следния въпрос: искате детето да има (макар и малък) шанс да влезе в желано от него училище или искате да влезе просто някъде (компромисно) по първо желание, за да сте спокойни.
Убедена съм, че е първото. Ако изберете второто (за където ви стига балът), ще го лишите напълно от всякакъв шанс за исканите училища. Аз не бих го направила.
В по-малко исканите накрая ще влезете, така или иначе.

# 2 218
  • Отвъд алеята зад шкафа
Добро утро. Успех на децата, които са на изпит днес в НПМГ...а по какво е изпитът?

Аз да попитам за 3 класиране - излиза списъкът със свободни места по училища и аз какво трябва да направя - да отида до училището, в което е записана, да й изтегля документите, после да се разделим с баща й, баба й и дядо й и да хукнем към 4 различни училища с копия на документите? И там има ли значение редът на пристигане или ще класират желаещите само по бал?

# 2 219
  • София
Кандидат-биолозите са стартирали преди малко. След тях за физиците, после химия и география.

Общи условия

Активация на акаунт