СЕДМИ клас 2019/2020 - Втора изпитна седмична тема - (22.06 - 28.06)

• 114 989
  • 2 581
  •   1
Отговори
# 2 295
Бях попитала по-назад в темата, но въпроса ми увисна...Знае ли някой дали тази година в паралелките в 1АГ София АЕ-НЕ има разделение на профил БЕЛ и МАТ или приема е общ 2 паралелки и после ще ги делят?

# 2 296
Да използваш чувството си за хумор на място и с финес е изкуство, което не всеки владее
Умението да се впишеш безконфликтно в тема с дългогодишни участници - също.

Бях попитала по-назад в темата, но въпроса ми увисна...Знае ли някой дали тази година в паралелките в 1АГ София АЕ-НЕ има разделение на профил БЕЛ и МАТ или приема е общ 2 паралелки и после ще ги делят?
В план-приема са дадени с два профилиращи предмета. Явно изборът на трети и/или четвърти, ще се осъществи на по-късен етап.

# 2 297
  • София
За успокоение на тона, да вметна само - най-ненадейно вчера разбрах, че има училище с датски и норвежки - 19то, профил предприемачески са и двете паралелки. Simple Smile
Иначе, моят обърна и той на 100 % вижданията си. Явно за ТУЕС няма да му стигнат точките, и ако днес на химията не успее, отиваме и ние към ФЕГ. Имаме приятелско дете там, от където получихме много добри отзиви и някак той може би се нави за него. Дано и балът му стигне, де.
Успех желая на всички деца, които са на изпит днес!

# 2 298
Мисля, че назад се споделиха тези мнения по друг повод
Не се нервирайте
За баба ми и мнението й за 9фег нали знаете Joy( за нея е като 9 глуха). Joy и толкова години не можа да се убеди друго Joy

# 2 299
  • София
Само немската и СМГ ли са пожалени?

Последна редакция: нд, 28 юни 2020, 15:06 от бъръльо-бъръльо

# 2 300
  • София
Beauty, защото на децата така им харесва!
Едни искат да учат испански, други френски, трети китайски, корейски, японски....
Това с кандидатстването и езиците е малко вятър и мъгла. Има много деца, учащи немски, които го учат заради плановете на родителите си, за по-евтино европейско образование, но на финала изобщо не го използват. Или отиват в Нидерландия с АЕ, или остават да учат в БГ... Имам няколко такива примера около мен.
Желанието на детето трябва да бъде водещият мотив. Каквото и да учи, трябва да е със сърце, само тогава се получава!

# 2 301
Според мен испанската е желана толкова много от деца, които вече са на високо ниво с АЕ и/или НЕ и искат трети, ако нямат интерес към МАТ, а са с висок бал.

Последна редакция: нд, 28 юни 2020, 13:00 от gre4ko

# 2 302
gadamer,  говори ми, говори...
Както водещо беше Х и Б, сега каза ако не е немски - забрави..
сега ровя за всички прилични немски паралелки.. Въпреки че балът вероятно няма да стигне само за немските паралелки в МГ трябва да се подсигуря.. Пришка ми излезе на езика от вчера да обяснявам, че по-добре АЕ+НЕ в ЕГ, отколкото НЕ в някое посредствено училище..

Завършила съм Немската с втори английски - английският изобщо не го учихме, сменяха по три учителки на уч. година, обикновено карахме свободни часове. Повечето учеха английски странично и се явяваха на приравнителни изпити.
С немския като втори език нещата бяха една идея по-добре, поне имаха читава учителка, но пак не се научава кой знае какво.
Разбира се, говоря за преди. Сега дали са се подобрили нещата в посока да се набляга и на втория език, не знам.

Ако моята щерка не беше отказала категорично да учи в езикова, бих я записала в Пета - там нивото на подготовка е много добро,
Скрит текст:
Пета успя от училище с разширено изучаване на ЧУ да се развие през годините до езикова с отлична подготовка
в Първа добрите учители отдавна са пенсионирани и останаха само традициите и славата от едно време. (Говоря само и единствено за немски език, за другите нямам поглед.)

Хорариумът на втория език е символичен, докато в паралелките с разширено изучаване е 12 часа на седмица първата година, за сравнение в езиковите е 17.

Последна редакция: нд, 28 юни 2020, 13:30 от SamoDiva

# 2 303
Може ли едно сравнение на 1 и 2 аег, ако някой има впечатления за сериозни предимства на едната или другата?

# 2 304
Не разбирам защо трябва да се лепят етикети на хората? Сега пък "титулярките". 20-30 души пишем тук от поне 4 години, познаваме се виртуално, с някои и на живо. Подкрепяли сме се в различни моменти, спорили сме, минавали сме граници, извинявали сме се и всичко си върви. Изведнъж някой влиза и започва да категоризира деца и родители (апосиопеза)

# 2 305
Аз съм учител и нищо не вдявам от тия статистики, за да ориентирам някого. Добре, че тук има супер мами, та нещо ми просветна, та чак и съвети давам.
Аз се поуспокоих. Нищо , че ИСпанската с втори английски ни е първо желание, за където мисля, че няма шанс и на второ класиране. Второ желание 31-во пак исп+англ. За там ще стигне( дано). Въпросът е решен.

Здравей, как мога да разбера защо нямам точки на преразказа по бел възможно ли е да е анулиран и какво да направя?

Вики, не можеш да си сигурна дали преразказът е анулиран, докато не видиш това с очите си.
Отиди да си видиш работата и на място ще ти обяснят, какво се е случило.

Благодаря! Ще отида не вярвам да е анулиран няма причина. Казах на класната и госпожата по бел те нищо не казаха все едно не са чули.

# 2 306
"Явто тук не се толерира инакомислещия и този, който дръзне да наруши комфорта на титулярките...Успех на децата, за майките им не се притеснянам...."

Не съм съгласна, без тях сме загубени...Нормално е да се дразнят на тъпи въпроси и квалификации...Вложили са доста труд и време в изчисления, проучвания и четене-отговаряне. Някой влиза и започва да омаловажава труда и мненията, които дават.

# 2 307
  • София
Според мен испанската е желана толкова много от деца, които вече са на високо ниво с АЕ и/или НЕ и искат трети, ако нямат интерес към МАТ, а са с висок бал.
Да, това е добър вариант. И за мен испанския, заедно с руския е хубав "трети" език, но тяхното поколение сякаш обича повече испанския пред руския.
А 73-то? Там защо са толкова високи?

# 2 308
Вики е от Варна или някъде наоколо?
Как се процедира, ако си от отдалечено от областния град място?  

Вики, имаш ли с кого да отидеш да си видиш работата?
Ето ти линк към РУО Варна, в който пише къде могат да се гледат работите.
http://ruo-varna.bg/images/files/2020/Zapoved_26062020.pdf

Джина, разликата е в девойки и младежи.

Благодаря за линка! Не съм от град Варна, в един град близо до Варна.

# 2 309
  • София
Добро утро 😊 от рано стискам палци на децата в НПМГ днес!
Успех и само успех!

Общи условия

Активация на акаунт