Нашите цветя - обща тема

• 34 249
  • 754
  •   1
Отговори
# 75
Страхотни красоти си имате всички у домовете!

Завиждам и искам и аз такива....
Другата година ще се местим с ММ в къща с двор и тогава ще се развихря.
Да питам за китайска роза. Имам клонче потопено във вода.
Преди време питах, дадоха ми съвети, но забравих най-важното да питам. Отскоро забелязвам че пуска власинки- коренчета (за моя радост). Въпросът ми е кога да го посадя в саксия? Да изчакам ли да ги пусне по-дълги?

# 76
Леле този Зефирантес е уникално красив, никога не съм  виждала на живо.
Много ми хареса и лилията на Анмари, много е нежна. Момичета, благородно ви завиждам за градинките и за цветята в тях, мечтая си и аз някога да имам своя Simple Smile.

# 77
Toва в цикламено не са цветчета, а листа.
Ето белите са цветчета:
Скрит текст:
Така е, да. И моята ме зарадва с цветчета, но за кратко. Въпросът ми е като опадаха цветните листа, кога новите, които излизат ще се оцветят?
Скрит текст:

# 78
Офф ми те цветчетата много смотанки Simple Smile, цикламените листа са много по красиви .

# 79
И аз много харесвам зефирантеса, нищо, че го забравям понякога. Розовия го бях забравила 3 години и пак намерих оцелели луковички, от които тръгна. Белият е по-дребен и нещо все ми се опъва с цъфтенето. А жълт не съм виждала още.
Забелязала съм, че като го разсаждам, не иска да цъфти. А съм виждала снимки, една жена всяка година го разсажда в градина, есента прибира луковиците, засипан от цвят.

Добре, че ме подсетихте днес. Успях да открия къде съм набутала саксиите, почистих го, полях го и сега чакам. Simple Smile

# 80
Офф ми те цветчетата много смотанки Simple Smile, цикламените листа са много по красиви .
Ами те всъщност не се виждат в общата картинка. Говоря за големите храстовидни и дръвчета. На моята мини, бях много сладурски. Идеята е да я отгледам до по-големи размери. И да попитам ако някоя от вас е отглеждала рудбекия. Най-първият ми цвят прецъфтя. Семенца как да си взема? Още не съм го отрязала

# 81
Много ми харесаха сукулентите като част от интериора - чудни неща може да направи човек, стига да има въображение. Доскоро гледах с пренебрежение на тези растения, даже изхвърлих една дебела мара, защото ми приличаше на прическа на вещица, но усещам, че си променям мнението. Имам един сукулент, който не знам как се казва, сега опитвам да го размножа, и едно алое, което беше изхвърлено в доста окаян вид, но като го полях, си върна и цвета, и листата му станаха сочни.

# 82
  • София
МОето каменно цвете се оказа с изгнило стебло. То верно, че го преполях, ама може ли толкова бързо да изгние, от няколко дни е при мен. Още като го купувах се клатушкаше доста и реших, че не посадено хубаво. Много се ядосах, значи. Мога ли нещо да спася, има нагоре все още свежи клонки, че и пъпки,

# 83
  • Варна
Можеш да откъснеш листа и да ги натопиш във вода, то се размножава като сентполиите.

# 84
Магнито, мооооооляяяяяя за семенца от рудбекия!!! Точно такава търся!!! Моля Blush

# 85
  • Бургас
Дидка,каменното цвете можеш да го сложиш във вода за да пусне коренчета.Можеш да му накършиш листата и тях да сложиш. По-принцип бързо пуска коренчета. И аз имам едни листа топнати във вода и ги чакам.

# 86
Здравейте!

И аз ще помоля за съвет как да спася прекрасните ми петунии
Скрит текст:

които преди 5 дни изглеждаха така....
Скрит текст:

Не откривам нищо по тях...освен, че последните дни доста валя и духа , а те са изнесени ...

# 87
kativita,
много са се сгъстили и се самозадушават, орежи ги, а някои разклонения направо отрежи от корена.
Моите живнаха, когато ги офъках.
Но твоите може и да са прекършени в коренакато гледам как са полегнали. Отчупи полегналите и виж има ли нещо здраво останало.
Ето го растението ми, което не знам как се нарича. Цъфти в жълто през април, а после и през ноември. И алоето, което прибрах от боклука:
Скрит текст:

Желая слънчев ден на всички.

# 88
Може и корените да са поизгнили от водата.

Някой ползвал ли е тези почвени смески - Тара Микс Универсал, да сподели мнение?https://grass-teramix.com/index.php?p=17&l=1

Почвам да си мисля, че цветята ми спират да се развиват и цъфтят заради почвата.

ПС Днес е Еньовден, честит празник !

# 89
От вятъра са клюмнали така петуниите. Красиви са докато цъфтят, но след това бързо стават на парцали. Подрязвай смело, скоро пак ще се надигнат и ще направят цвят.

Общи условия

Активация на акаунт