Нашите цветя - обща тема

• 35 102
  • 754
  •   1
Отговори
# 375
 St.Добри, какъв цвят е?

# 376
  • Видин
И моите мушката и сакъзи не цъфтят непрекъснато.
Но наистина не обичат слънце, когато са на перваза, а там е пек през цялото време, листата изгарят и са трагична гледка.
За много слънце само винка при мен.

st. Dobri, чакам с нетърпение. И аз си мечтая за един клематис, но дали ще му е добре...?!

# 377
Месечинка, и при мен пожълтяват и падат пъпки, мисля си че е от горещините и жегите, при нас тази седмица температурите бяха 34-36 градуса. Гледам ги на южна тераса и виждам, че вечер са клюмнали и на тях им е горещо Simple Smile.
И при мен има пожълтяване на пъпки. И забелязвам, че доста бързо прецъфтяват цветовете. Пожълтяването на пъпките на моите сакъзчета  си мисля, че не е от липса на влага, а е болест. А тази сутрин видях пълзящи гадини по сандъчетата на калдаръмчетата, много дребни, бързи почти прозрачни, сигурно са някакви ларви. Още не съм пръскала.

# 378
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
мастилено лилав.
намален от ЛИДЛ, бяха два в саксийката, но единия замина. Sad
засадени са в пластмасова кофа от сирене и са на западен балкон, но кофата е в сянката.
клематисът се катери по строителна мрежа. Simple Smile
милото ми направи арт-инсталацията и чакаме клематиса да направи сянката.

# 379
Еха, заинтригува ме!
Ще чакам снимка с нетърпение Simple Smile

# 380
Еййй, Добри, случила си на клематис и на арт инсталации Joy  Да са ти живи и здрави!
А боба как е? Береш ли реколта вече?

# 381
Ако мушкатата не обичат много слънце, значи аз съм голяма късметлийка или тук са открили сорт издържащ на силно такова. На моята тераса, която е част от покрива слънцето грее от 7 сутринта до 8 вечерта. Няма да казвам колко пъти редих и пренареждах саксиите поне следобед да са под сянката от стената.

# 382
Мушкатата обичат слънце, търпят засушаване.  Сакъзите не обичат, те са за шарена сянка.
Но може би не им понасят тези големи летни горещини, които са в последните години.

# 383
някой изяде боба още на цвят.
заподозрях бързолетите, но не съм видяла точно кой е гладникът.
смятам да оскубя боба и да освободя място за нещо друго.
Simple Smile физалис например.

и едно прекрасно цвете Simple Smile Simple Smile
купена една саксийка, уж с един цвят вътре - лилав.

зад него е едното оцеляло мушкато, а в саксията пораснаха петунии саморасляци. Simple Smile първата и втората година бяха бебешко розови с бяло центърче, сега са бабешко лилави.

Последна редакция: пн, 06 юли 2020, 07:49 от st. Dobri

# 384
  • София
Biserka_a, розата може и да вирее на североизточната тераса,но няма да е в дългосрочен план.Розите  да се чувстват добре трябва им около 5 ч . слънце да ги огрява.

Morphea,тези слънчеви калдаръмчета от семе ли са или готов разсад купува?Сподели откъде се сдоби с тях.

Къдрокоска,писаната да не е модел?Smiley.Все гледа да е пред обектива.

По назад някой беше споменал за лепнещи листа на петуниите.От цветарски форум знам,че трябва да се пръскат профилактично с моспилан и топсин през 10дни.

# 385
Прекрасните ви тераси ме зареждат с настроение, няма по-добра терапия срещу нервността на ежедневието от градинарството.
Искам да благодаря на съфорумката, която писа, че се справя с нуреле срещу гъсениците - днес намерих неприятеля, паднал в несвяст в чинийката на босилека, от който преди това добре си е похапнал.
От мен - любимата ми хризантема:
Скрит текст:

# 386

Още веднъж клематиса и домата, който му пази краката студени. Simple Smile

Бебета мушката, които не само се хванаха, А и за три седмици цъфнаха.

# 387
St, Дабри, наистина е арт инсталация❤
Представям си гледката, когато цъфне клематисът💜

# 388
st. Dobri, гледма, че тоя домат е на висок етаж... За първи път ли имате домат на балкона, а ако вече го отглеждате с традиции, то има ли кой да го опрашва, за да се пръкнат доматчета? За първи път тази година си посях бели семчици, станаха прекрасни стройни зелени растения, цъфнаха с много сладки жълти цветчета и сега се чудя ще се сдобия ли и  с червен плод? Simple Smile

# 389
  • София
Вчера ходихме за боя в Практикер. Естествено минах и през "градината". Щерката ще се сдобие със секуленти.
Товарим покупките и едното цвете (сакъзче) сме го забравили на касата (за това разбрахме, чак като се прибрах).
После ходих и до Бриколаж, щот боята в Практикер се беше свършила. И от там се прибрах с торба китки. Явно съм компенсирала за сакъзчето.

Общи условия

Активация на акаунт