Нашите цветя - обща тема

• 35 077
  • 754
  •   1
Отговори
# 420
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
диорела, в нормални условия - двор и поливане, става над два метра висока и с доста разклонения. в саксия ще е изтезание за цветето.
иначе съ виждала в циментена саксия на тротоара. ако пак минем от там мога да снимам.

# 421
ваня, страхотна  е лобелията ти. Simple Smile и е един цвят, не като моята - пачуърк.
и зокумите ти.... татко ги обичаше. беше си завъдил от чепки 4-5 цвята. големи, цъфтящи... отидоха си в зимата, в която и той си отиде. SadSad

венета, Simple Smile хортензиите ти спират дъха. Simple Smile

а при нас заваля Sad много. със силен вятър и с градушка

Моите са завещание от баба ми , цъфтят яко но всекидневно ги поливам.
На всички цветенцата са чудесни(ако някой иска мога да му подаря да си захване лянчета Wink )

# 422
Добро утро момичета Simple Smile
Прегледах пораженията след снощната буря - е, и по-лошо съм виждала това лято Grinning. Цял час събирах сили да излезна на балкона
И аз всеки ден си "пощя" цветята. И сутрин и вечер се навирам в тях. Така се разтоварвам и си почивам емоционално и психически. ММ ми казва, че не съм добре Grinning. Обаче и той ходи и дебне какво става с "неговото цвете". От всички разновидности си хареса баш газанията. Много го забавлявала колко грозни са вечер, като се свият и колко красиви стават през деня Grinning
Гъсеница ми нападна сакъзчето от мама. Че и доволно си е похапнала. Ако я набарам, направо не я мисля. Вчера обиколих 3 агроаптеки за Нуреле - няма. Взех някакъв друг инсектицид, който ми препоръча агроном от 25 години, както сам се определи, обиден, че упорствам за нещо, което той не продава, защото не се произвеждал вече. Пфффф, дано е ефикасно. Напръсках, но после пороя сигурно е отмил всичко. Сега се чудя да пръскам ли пак довечера, какво ще кажете?
И мастербленд търсих - и той не се произвеждал. А уж в Сф имало всичко

# 423
  • Пловдив
ваня, прекрасни са зокумите, много ги харесвам и аз. имам 3, но трудно ги опазвам от гадинки. То не са щитоносни въшки, памуклийки... Ако не е нахално бих искала от твоите Innocent

# 424
Натиск, благодаря!
Явно няма да стане с розата на терасата...

Какви са красавици лобелиите ви!
Моите заприличаха на слама. Едни опърпани, никакви станаха. Имат пъпки, но не са както бяха преди две седмици.
Явно горещината ги мори.

# 425
ваня, прекрасни са зокумите, много ги харесвам и аз. имам 3, но трудно ги опазвам от гадинки. То не са щитоносни въшки, памуклийки... Ако не е нахално бих искала от твоите Innocent
Да разбира се пиши ми на лични от къде си да се разберем.  Simple Smile

# 426
Отдавна не бях писала в темата и тъкмо вчера мислех да се завърна със снимки. Всичко, което се оплаквах, че не цъфти, беше цъфнало. Обаче, след снощи всичко е на салата... От циганчетата бяха останали само пръчки. Орязах малко мушки и съкъзи и цял час изкарах да чистя терасата и листата... Погром Sad

# 427
  • Варна
Как не се произвеждал мастърбленд, тъкмо мислех тази седмица да търся, защото универсалният ми тор свърши...

Magnito
нямам опит с хризантеми, цъфнали по това време, те не са ли есенни цветя по принцип... Така или иначе изрежи прецъфтелите, дори по-нисичко, има вероятност още това лято да пусне нови издънки. Ако не - поливаш и обгрижваш, в ранна пролет пресади в по-голяма саксия. Ще цъфне пак най-късно догодина.

Диорела,
представих си как майка ти и японците се кланят едни на други, много сладко Simple Smile

Кактусът ми ще цъфти Grinning Миналата година го изтървах, защото цветът се разтваря през деня и надвечер се затваря, а аз бях на работа. Този път бях решила, че ще си го нося с мен, ако реши пак да цъфти в работен ден Laughing За късмет съм в отпуска, та сега ще го дебна.

# 428
  • София
При мен лобелиите не виреят,все умират,но аз упорито опитвам се да ги гледам.
Преди вчерашния дъжд огледах небето и реших,че няма да вали,нищо,че по прогнозата обещаха. Полях хубавичко цветята и след няколко часа заваля Frowning1. Добре,че мушкатата стоят на макара с колелца та ги преместих под навес.
А ето обещаните снимки
Скрит текст:

# 429
# 430
  • Пловдив
Здравейте,

Нещо е нападнало цветенцата ми.
Скрит текст:

Това е по латинките. Мащерката и лавандулата имат подобни гадинки. С какво да ги моря?

# 431
# 432
Здравейте, дами. Минавам да се похваля с моята цъфнала алоказия.
Diorela, благодаря ти.

# 433
Цитат
И мастербленд търсих - и той не се произвеждал. А уж в Сф имало всичко
Специално си направих труда да проверя за мастербленд. Като не зареждат нещо, лъжат, че не се произвежда, не се внася. Я кажи коя е агроаптеката, да не пазаруваме там. Той щом лъже така безоглено за едни неща, сигурно лъже за всичко.
Сортови семена ТинаСтас имат, при това всякакви видове и разфасовки. Те са едната фирма, която разфасова мастербленда на любителски малки разфасовки - по 50 гр., 100гр., 1 кг., щото мастербленда е на големи чували - ползва се много в селското стопанство. Флориан е другата, която го расфасова на малки, затова и кътийките могат да изглеждат малко различно.Това е американски тор, един от най-добрите, подходящ както за поливане ( кореново торене), така и за листно торене и за хидропонно отглеждане. Добре балансиран, с лесно усвоими елементи, изгодна цена  и няма да спрат да го произвеждат.
На  този мобилен телефон  може да се поръчва, изпращат по Еконт и Спиди. Имат магазин и на Женския пазар в София, но в момента е затворен временно, но този на Сточна гара работи и в него има мастербленд.
http://semenatinastas.com/category.php?action=search
Агроцентър
Гр.София
Сточна гара
Бул.Данаил Николаев 1А
Моб:0889 077 077

Флора, пак заповядай Simple Smile  Много е красива алоказията.

Добри, зная, че ще е изтезание, те и бонсаите ги изтезават, ама какви красоти има... Наясно съм. че ще е по-дребно, но не зная дали би цъфтяло в саксия. Има някои , не искат да цъфтят в саксия, а има други, не им пречи изтезанието.
Ох, днес каква смокиня видях в саксия, имаше повече плодове, отколкото листа. Simple Smile
--------------------------
А дали някой ще разпознае това цвете - до здравеца? Многогодишно е, с розови и бели цветове от един корен. Много е нежно. За съжаление това е най-добрата снимка от няколко, не беше удобно да наджапаме в градинката за по-подходяща светлина.

Последна редакция: вт, 07 юли 2020, 15:12 от Diorela

# 434
Диорела, на телефона не се вижда добре снимката, но ми се стори, че е от едни цветенце, които беряхме като деца и  правехме букети сухи цветя. Хелихризум, или ксерантемум може би.

Общи условия

Активация на акаунт