Нашите цветя - обща тема

• 34 257
  • 754
  •   1
Отговори
# 690
Месечинке, мога да те уредя с Мастърбленд, ако си от Варна.
Натуся, да изчакам корени? Дали ще пусне?

# 691
  • Варна
От Варна съм, да Simple Smile. Засичала ли си го някъде?
Честно казано не ми е хрумвало да издирвам дистрибутори по телефона за някакъв тор, не е нещо чак толкова жизнено необходимо, че да претърсвам града. Но бих го пробвала ако някъде го намеря. Чудех се за "реалността му" защото някой беше писал, че в магазин му е отговорено, че тоя тор не се произвежда.

# 692
Но си пропуснала коментарите за тоя, дето го е твърдял. Че като не го зарежда, не го знае, говори глупости.

На мен ми изглежда по-лесно за 5 мин. да звънна и да разбера къде да го намеря, отколкото да обикалям по агроапрети. Но нали  хората сме различни, затоваживотът е интересен. Simple Smile

# 693
С ново попълнение съм.
И на мен на аптения ми прилича. Но моята е по-тъмно зелена.

# 694
Мастърбленд си е съвсем реален. Аз си купих пет опаковки наведнъж от Интернет, за да си го имам, но и заради доставката. Картонената кутия с картинки, описание и др. съдържа най-обикновено пликче със закопчаваща се лента в горния край. Най-логичното предположение е, че някой дистрибутор го разфасова специално за продажбите в Интернет.
Но пък петуниите и калибрахоето ми се скъсахаа да цъфтят в магазинската си почва. Няма от какво друго да е. Поливам и мушкатите. Сега заложиха по 4-5 стръка цвят наведнъж. Като цъфнат ще ги покажа.
А това ми е петунията.

Куриерска та услуга е 5 - 7 лв. Сигурно толкова ще излезе обиколката на няколко агроаптеки във Варна. Или като загубено време, или като цена на гориво. Хубавото на Мастърбленд е, че става за всички цветя. Аз полива дори в малката си градинка. Така, че си заслужава, според мен.

# 695

Тази пълзяща хортензия я чаках 3 месеца да ми я доставят, докараха ми я изпочупена със две живи клончета .... А сега пък това... Много вода? Малко вода? Малко слънце?
Каква съм я свършила според вас? Вървеше си нормално до преде две седмици.

Последна редакция: нд, 19 юли 2020, 23:10 от Desislava Rangelova

# 696
  • Варна
Аз нали точно това казвам, че не бих се юрнала из града да го издирвам. Имах път до пазара и обиколих три различни агроаптеки, и в трите ме гледаха като изкопаемо. Ако от тая фирма ми отговорят по телефона, че го зареждат във Владиславово например със сигурност няма да хукна натам. Проверявам на места, които са ми удобни като локация, затова и не виждам смисъл да въртя телефони. Не държа на всяка цена да го купя тоя тор, че да го издирвам по телефона, зачудих се просто.
Както и да е, голям дебат стана. Взех си кристалон, приключих въпроса.

# 697
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
вчера в ЛИДЛ видях разсад на сладки картофи, намалени на 3,99 Simple Smile

не е точно цвете, но би могло да мине за такова Simple Smile много хубаво цъфтят

# 698
  • In transit
Тези Hortigrow не са ли същото като мастърбленд-а?
https://www.agrofen.bg/produkti/torove/%D0%BA%D1%80%D0%B8%D1%81% … D0%B5-detail.html

# 699
  • София
Натуся, да изчакам корени? Дали ще пусне?
Изчакай.При мен пусна.

# 700
Малко дъждовни снимки от днес:
Скрит текст:

Магнолията цъфти за втори път:

Смокинята стана огромна! Вече похапваме узрели смокини. 😍

Одеве обаче се изваля порой и мушкатата в градинката не изглеждат вече така,опада всичкия цвят. 🥺 Дано не ми изгният и розите като при предишните дъждове.

# 701
Rayna13,петуниите от твоите семена или са купувани?

Тези са от самонасяти от миналогодишните петунии, затова са толкова бледи - наследниците не запазват характеристиките на майчините растения. Миналата година купих семена многоцветна каскадна петуния и бяха много ярки при първия цъфтеж, а с всеки следващ избледняваха. Сега са такива като на снимката и мисля да си събера семена за догодина.

# 702
При мен пък от събрани семена от миналата година от червени и тъмно розови калдъръмчета сега имам светло розово и бледо жълто Stuck Out Tongue Winking Eye

# 703
Здравейте,дами с огромни цветарски красоти...Да се похваля с моя спатифилум,най-накрая го "убедих " да цъфне,чакане си беше Blush
Една кала,аи взех преди две седмици от Кауфланд,(беше си оклюмала),сложих на североизточна тераса, добре се чувства за момента,мечта ми е отдавна
А тази бромелия е в застой,има няколко издънки,четох,че след като има бебета,майката залинява и умира,какво да я правя?

# 704
И аз имам нови красотички.
Последното ми е любимо ешиверия черен принц(много драматично  Simple Smile )

Общи условия

Активация на акаунт