Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

GP=педиатър. Сега разбирам, че задачката е грешна.

  • 576
  • 3
  •   1
Отговори
  • Мнения: 2 051
Преди време заради големите деца избрах за джипи една педиатърка. Млада, отворена за новости, не набляга на антибиотиците и т.н. При здрави деца, които рядко ще я посещават - много удачна комбинация.
Някак от самосебе си бебетата отново ги записах при нея. И разбрах, че не е трябвало. Джипито ми е доста заето, търчи насам-натам, често е някъде на път или при пациент и не може да говорим. Когато е идвала у дома винаги е било от къща на грипозен. Пред кабинета и е нормално - винаги по 3-4 кихащи, кашлящи, дрискащи, всякакви. Да не говорим за бумащините, които е длъжна да попълва. С други думи не може да е слънце, че да огрее навсякъде и не и остава много време да е педиатър. Поради което напоследък неизбежно общувам повече със сестрата и. Тя пък е от тези дето си търсят публика за да ги хвали колко са велики, колко са прави и как знаят всичко. Колко и какво знае не ми се коментира, но я издържам вече много трудно.
А не ми се сменя педиатър сега. И без друго ще сме тук още само няколко месеца. Чудя се какво да правя.
Май ще ги изтърпя заради предстоящите доста на брой имунизации и ще ходя чат пат на частно в случай на нещо по-специално.
Кажете какво мислите?

# 1
  • Мнения: 652
Гледай по-малко да се тормозиш. Щом ще сте няколко месеца там, не се занимавай. При ваксините всичко наред ли е - в смисъл на време ли стават?
Ако се налага да търсиш лекар, не бъди толкова тактична, не се съобразявай с ангажиментите и - вие също сте и пациенти. Личния ми опит ме е научил, че за да получа това, което искам, трябва по-настойчива да бъда.
Успех!
Къде ще се местите?

# 2
Аз нещо не можах да разбера какъв е проблемът. Нали е важно личният лекар за бебето да е педиатър, а пък той може да е регистриран като общопрактикуващ лекар. Ако работи като специалист-педиатър към някое ДКЦ, може ли директно да запише бебето при себе си, или при него се ходи само с направление от личния лекар
Добре си беше едно време, когато имаше детска консултация като хората. А сега да ходим да им се молим за домашни посещения, като че ли това не влиза в задълженията им Crazy

# 3
  • Мнения: 1 581
И ние имахме подобен проблем - опитен педиатър, станал GP, много заета и опашки и т.н.
В една малка клиника във Варна са го измислили много хитро. Има едно GP, има и лекари специалисти - гинеколог, педиатър и т.н. Та ти се записваш при GP-то, водиш се по документи при него, обаче ако си бременна си ходиш на консултации и на всичко при гинеколога, ако си дете - при педиатъра. Аз ходех като бременна там и дори не съм виждала GP-то.
И записват пациенти по здравната каса.
Мисля, че е хитро това. А вероятно го има и другаде.

Общи условия

Активация на акаунт