Ех, КаНАДа - насТОЯщи и бъдЕЩИ маЙки - ЧАст 7

• 17 386
  • 284
  •   1
Отговори
# 75
Добро утро момичета!

Снощи правих баклава и днес реших да си почерпя виртуално, а ако някоя от вас ми дойде на гости ще я пробва и реално. Да ви е сладко!  chef

https://www.bg-mamma.com/assets/vessur/img/not_found.png

croco браво, много вкусно изглежда. Моли се да не показвам снимката на мъжа ми, 4е още утре сме ти на гости Wink мен хи4 не няма по правене на такива вкусотиики Grinning

# 76
Здравейте момичета, абе голям мьрзел ме е налегнал. Толкова неща си бях запланувала да направя и си останах само с плановете. Тук на този форум големи сладкарки сте се извьдили. Аз пак да похваля сьпруга ми, той направи кьопало. Стана много вкусно. Междодругото ми липсва миризмата на печени чушки през есента.
Да ви кажа Криси колко е смешен. Кото отидохме на почивка, той се научи да танцува, а преди седмица започна и да пляска с рьце. Като чуе музика и започва да се клати и да пляска, особено му харесват бьрзи песни. Наще ми бяха пратили две кьсетки с бг детски песни, от тези по известните и той така им се радва.
croco1 Много готина баклавичка, внимаваи с поканите, защото като нищо ще се появим голяма гладна банда и край на баклавата.
Ryan's Mom И аз сьм като теб, много не ме бива по сладкарски изделия. Намерих една много лесна рецепта за балкава, ако се интересуваш мога да ти я кажа. Така и ние с теб ще се фукаме какви сме колинарки. Исках само да ти кажа, че тази детска градина не ми изглежда много добра и хората там са доста немарливи. Ако имаш вьзможност премести Раян. Сьщо сьм чувала че може да се намери инфо за детските градини и да прочетеш ако е имало оплаквания, нали детските заведения са лицензирани и има контрол за нарушения. За сьжеление не знам точно кьдв може да се намери информация, но познавам някои майки с малки деца и ще ги попитам ако те знаят. Но ако открием, поне може да видиш дали е имало подобни случеи.
shemet_neveroiaten благодаря за инфо за имиграция. Аз още не сьм писала на моита приятелка за да видя какво повече мога да науча. Както ми казваш, изглежда по лесно от колкото на мен ми се струва. Те имат малка дьщеря и това май е добре за тях. Тя ми е една от най-добрите приятелки и ще сьм безумно щастлива ако те се преместят.
Каролина Как се чустваш, всичко наред ли е , като гледам от тикера ти малко време ти остава. Ако започнеш да раждаш, непремено да ни информираш за да ти стискам палци.
Diorella Благодаря за сайтовете, сигорна сьм че приятелката ми ще намери полезна информция ако се разрови.
Калида На всички ни липсваш     bye

# 77
Момичета,
да знаете, че мен от гости не ме е страх, така че - идвайте!
А ние определихме ли в колко часа ще се срещаме на 9ти в Хай Парк?

# 78
Здравейте момичета,

Някой знае ли какви писма или пълномощни трябват за дъщеря ми от мен че пътува без придружител и колко .Какво писмо трябва при влизане в БГ?същото ли?или и от другия родител също?
Много е напечено положението помагаите!
много благодаря!!!!
селувки на всички!!!!!

Трябва ти заверено от бг-консулство пълномощно (единствено от тях), ако и двамата родители няма да пътуват, подписано и от двамата. Едно фотокопие се оставя на бг Кпп при влизане и съответно при излизане от страната. Дамян пътува тази година без нас и това е процедурата, заверката струва 12$. Ние направихме по едно на двата езика (за по-сигурно). Бланки имат в консулството, можеш и ти да си напишеш свободен текст. Ако искаш пиши ЛС, ще ти пратя образец. Това за Бг, а за Канада ти трябва единствено резидентската карта,  или друг уточняващ статута документ.

Лека и успешна седмица на всички!!!

# 79
Здравейте моми4ета,

Надявам се въпреки лошото време сте имали прекрасен long weekend Hug

Крисимами с нетърпение 4акам лесни4ката ти рецепта, ако имаш и други лесни4ки не се колебай, а ми ги прати   bouquet  Grinning
А що се отнася до градината, твърдо съм решила да я сменям, но ще из4акам още малко и ще проверя пак в градината където нямаше места, защото не беше лоша.

croco хайде в събота на срещата ще се разберем за гостито Grinning Wink

Наистина, моми4ета в колко 4аса ще е срещата и ако може да ми кажете къде то4но, защото никога не съм ходила там и дано времето е с нас и не вали.

Лек ден на вси4ки  bouquet

# 80
Краси, ние може и по-рано да се разберем за гостито само кажи кога ще дойдете. Тя Гери нещо ми разправяше за Мохамед и планината, ама явно я е страх от Мая.   baby_neutral
Рецептата е доста лесна. Аз всъщност за първи път правя такова чудо и стана доста добре. А рецептата я откраднах от форума. Ето я:

Рошава баклава    
 1 пак. кори
За плънката:4 яйца1 ч. ч. захар1 ч. ч. брашно1 ч. ч. нарязани орехи1 бакпулвер ванилия, може и лимонова кора
За сиропа:2 ч. ч. захар3 ч. ч. вода1/2 ч. л. лимонтозу
Разделям пакета кори на две така, както са навити и започвам да режа с ножица на по 1 см в някаква купа. В тавичката, в която ще пека баклавата, стопявам 1/2 пак. масло от 125 гр. С ръце разрошвам лентите така, че да ги поразделя една от друга и ги прехвърлям в тавичката. Правя кексово тесто от продуктите за плънката и я изливам върху корите. Върху плънката -  останалите кори, по същия начин нарязани и разрошени и поставени равномерно. Отгоре върху тях се излива останалото 1/2 пак. масло разтопено.Пека на умерена фурна и след като изстине, сиропирам.

А за час на срещата аз предлагам 12ч. Аз обаче не мога да обясня нито къде се намира Хай Парк, нито къде е кафето. Досега съпругът ми ме е карал и аз съм като куфар  Wink. Нека момичетата да помогнат. А дори да е лошо времето кафето е голямо и ще седнем вътре.

Гери, вчера случайно попаднах на твой постинг, в който пишеш, че се интересуваш от народни танци. Аз знам, че в църквата в Иист Йорк се събират да играят, но не съм сигурна за деня - четвъртък или сряда. Ако искаш ще разпитам по-подробно и ще +докладвам+ Wink

Каролинка, къде изчезна? Да не би да се е родило бебчето? Аз вчера си мислех за теб и се чудих какво ли става. Приятна почивка от нас с Мая.

Приятен ден момичета и да слушкате бебоците! baby_neutral Joy Joy

# 81
Здравейте Канадски мами,
От днес се присъединявам към вас като бъдеща мама в Канада  newsm03
Тестът за бременност е положителен  EFP, и колкото да ме е шубе като първородна мама, толкова се и радвам.
Поздрави! bye

# 82
Здравейте Канадски мами,
От днес се присъединявам към вас като бъдеща мама в Канада  newsm03
Тестът за бременност е положителен  EFP, и колкото да ме е шубе като първородна мама, толкова се и радвам.
Поздрави! bye

Ей честито  Wink
Пожелавам ти лека и безпроблемна бременност  preggo и много усмивки Hug

# 83
denzul, честито и добре дошла в нашата групичка. Лека бременност ти пожелавам. Много се радвам, че се увеличаваме. Е, аз съм почти на края, но нали трябва да има и нови бъдещи майчета.
Chrisimommy и croco1, благодаря, че сте се сетили за мен. Напоследък само ви чета и не пиша. Иначе съм добре, още не съм родила.
Вчера ходихме с мъжа ми на традиционното авио шоуто. Много ни хареса, но днес цял ден ми е едно уморено. Наложи се да ходя около 5 км. пеша, защото един трамвая по линията, с който трябваше да отидем от Ontario place до метрото блъснал някакъв пешеходец и движението беше блокирано.

Ще има ли със сигурност среща на 09.09. (събота), 12 ч за да знам как да си планирам уикенда?

Ryan's Mom, някъде из първите ни теми има няколко описания как се стига до заведението в Хай Парк.
Това е описанието, което ми даде Писанка:

Каролина, като влезнеш в парка от към Bloor, пътя се разделя на два  ръкава, тъй-като са еднопосочни уличките за колите. Ако хванеш левият ръкав като че ли е по-кратко. Подминаваш от дясната страна плувен басейн и от лявата страна тенискорт, след това от лявата страна има голяма беседка и заведение тип капанче, което най-вероятно и да е затворено, но ти го казвам да не се объркаш, след това от лявата страна има оградена площ, специална за кучета, в която да ги пускат без каишка (оff leash place) и като продължиш ще излезеш точно на паркинга на кафето и самото кафе "Grenadier". Който и да питаш в парка, мисля че ще те упъти, защото кафето е само едно.

Приятна вечер на всички.

# 84
Здравейте мами и бьдещи такива. Как е есенето настроение.
denzul Най-сьрдечни поздравления, супер новина и няма да се плашиш. Питай като имаш проблеми и започвай да пиеш от витамините за бремени Materna. Мойта бременост беше абсолютно непланирана, а мина като по вода.
МамаМаша И ти се губиш от хоризонта. Сетих за теб онзи ден, защото видях в един магазин продуктите на Healthy Times. Взех една ечемичена каша и малки корабиики (finger food)с ябалка и канела. Как вьрви храненето на Филип и продьлжаваш ли да му приготвяш храна?
Ryan's Mom Ето я и рецептата:
Сироп ( прави се пьрво)
Смеси 2 чаши вода с 2 чаши захар и кора от един лимон. Да заври за около 20 минути и след това се оставя да истине.
Баклава
Продукти:
пакет кори - около 1 паунд ( това е около 420 гр )
масло разтопено - 1 паунд
3 чаши орехи- натрошени на едро
1/2 чаша захар
1 супена л. канела

Смеси орехите, захарта и кеналата.
В продалговата тава - намажи с малко масло. Сложи в тавата 5 пласта кори, като всяка една е намазана с масло.Порьси около 2 л. от ореховата смес. Сложи ощв 2 кори намазани с масло. След това отново повтори с 5 пласта и ореховата смес, докато сместа ти се свьрши.Когато сложиш последната орехова смес, покрии я само с 5 кори. Разрежи корите на 30 пьрчета (5 хоризонтално и 6 вертикално). Печи бклавата за около 45 мин на 350 градуса ( или докато позлатее) Изсипи изстиналият сиропа вьрху горещата баклава. 
.
Не сьм я правила още, но ми изглежда лесна и вкусна и се надявам да я пробвам до Нова година.
croco1 Тази рецепта сьщо не изглежда трудна, а снимката изгеждаше апетитна, определено ти се вьзхищавам че имаш енергия да се занимаваш. Аз си мечтая за частен готвач в кьщи
Каролина И ние слушахме самолетите вчера, дори сьпруга ми се качи с Криси  на покрива на нашия блок за да ги гледа от там. Една година бяхме на Онтарио плеис да гледаме шоуто и мен все ме беше страх че самолетите ще се сбльскат, толкова близко се разминаваха.

# 85
Здравейте момичета и от мен (най-накрая сколасах да стигна да пиша във форума) Laughing

Първо да не забравя, ние с мъжът ми ще бъдем в Събота- 9 септември в 12,00 часа в кафето на Хай парк и ще Ви чакаме. Ако е хубаво времето-вън, ако не-вътре.

Наде, ще се радвам ако дойдете със Су и Денис, че вече сигурно ако се разминем по улиците няма да се познаем.  Laughing
  Каролина, теб също те очакваме с нетърпение да видим колко голям е станал тумбака  Laughing . Да се включа набързо за помпите-мойта е на First years от Wal-Mart. Струва около 75-80 долара (не помня точно) но може с батерии,може и на ток. Може и двете гърди едновременно да изцежда, може и само едната. Абе въобще за тея пари, помпата е направо THE BEST. В болницата ползвах на Медела, помпата е хубава, солидна ми се видя, беше на стойка,( което пък е и недостатък,защото  не можеш да си я вземеш с теб ако отидеш някъде) ама и 400 долара не бих дала. Проверявахме цените под наем, но освен наемът трябва да си купиш и на Медела к-та за ползване, той си остава за теб вкл. шишета и още не си спомням какво, който струва 50 долара  . Та и за наем ще дадеш същите пари, ако не и повече.  Забравих да спомена по-горе, че към мойта помпа имаше шишета и чантичка за помпата.
  Ryan's Mom, ще се радвам да се запознаем в парка.  Wink
 Кроко, ще чакам и теб на раздумка.
 Chrisimommy, защо не дойдете и Вие с Крис и с Chrisidaddy  Party  Хай парк е много удобен. Прекачваш на Bloor/Younge или на  St. George (и на двете има асансьори, като на втората е малко по-удобно) и след това слизаш на High park на спирката, излизаш и от този изход (за целта е хубаво да си на последното вагонче на метрото) всички ескалатори са във възходяща посока, след това малко пеша из парка, но ти както пишеш, че се разхождаш из островите не би било проблем и сте в кафето на парка. Хайде размислете, ще ви чакаме  Laughing
 Момичета, извинявайте ако пропускам някого, но всички са добре дошли. Снежито например не я споменавам, ама с нея сме се разбрали, че те ще са там. Гаргамелчо май сега отпътуваха за Бг доколкото си спомням  newsm78 . Ако е така-весело изкарване им желая.

denzul, добре дошла сред нас  Hug. Поздравления и ти желая всичко да мине добре. Според термина, зодия близнаци ли ще е?
 Холи, искрено ви завидях за местата, които сте посетили и за красотите, на които сте се насладили. А пък за манекенската фигура, да не говорим. Много ми харесваш като външност и  излъчване.
  Дидка, ти на кои авиолинии последно се спря. Защото ако е на поляците, те сега са решили да се правят по-праведни и от папата и на връщане не ни разрешиха никакъв ръчен багаж. Само документи и за малката мляко, пюренца и дрешки в найлонови пликчета. Ръчният багаж  със все бутилките ракия Laughing , видеокамерата, фотоапарата, мойта дамската част и разни други ценни неща ги събраха в един найлон и ги чекираха допълнително. Не са ни искали пари за което, само неудобството. Даже книги, вестници и играчки на децата не даваха   Shocked Наши приятели пътуваха на 31 с Луфтханза-нямало е такова нещо.

Ей, ама аз както съм се разписала вече започнах да се прозявам затова Ви казвам лека нощ и до скоро.

# 86
Добре дошла Дензъл!
Честито и леко бременеене. Миналата година и аз горе-долу по това време си правих тест за бременност и той се оказа положителен. Ще чакаме твоето  =близначе= да се присъедини към нашата групичка.

Писанка, добре дошла на канадска земя. Ама на тези хора от авиокомпаниите не им ли е жал поне за играчките на дечицата? Ами ако някое не може да заспи без своето любимо мече?

Каролинке,
и на нас много ни се искаше да гледаме авио шоуто и дори се бяхме приготвили да ходим, но се отказахме, защото решихме, че ще е много шумно и Мая ще се стряска и ще плаче. Ние ходихме на разходка на Лейкшор и там видяхме една от фигурите, но само толкова.

Лека нощ от мен!

# 87
  • Canada
denzul, добре дошла при нас! Честито растящо коремче! Безпроблемна бременност и леко раждане ти желая!
GTA-ки, хайде да направим срещата малко по-рано, моля Praynig Да речем от 11 часа. Така ще можем да постоим към 2 часа и да се прибираме да спим, а и каката ни е на рожден ден след обяда.
Наде, Ели, надявам се да дойдете  на срещата:bouquet:
Калида, къде изчезна? Много е необичайна липсата ти. Дано да сте добре с Дана-сладурана Hug
Дивианка, много ми е мъчно за Велина. Дано, дано положението да е по-добро отколкото изглежда!

# 88
Благодаря ви момичета Hug
Засега всичко е наред и си го пожелавам за напред да е така Peace
Като имам въпроси ще питам   bouquet

Chrisimommy - Да, лекарката ми даде от тези, а като свършат ще си ги купя. Днес пих от тях Flutter
 Pisanka  - според термина трябва да е теле. Ще се съберат две рогати с баща си в къщи Joy
Води се Май месец Simple Smile

# 89
Писанка, с Луфханза ще летим Wink
А ти я покажи малко снимчици на малкото Писанче Hug

...нашата Монреалска група съвсем издаде багажа и не пише Tired

Общи условия

Активация на акаунт