Университети в Германия и други държави с немски език 14

• 42 874
  • 745
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Здравейте и от мен.

Макар и не по темата медицина, да се включа и аз с отчет. Документите на дъщеря ми към Уни асист са вече в Германия и ето, че успяхме да се вместим в срока, който и вие гонехте до 15.07. И сега доколкото разбирам започва голямото чакане Simple Smile Както удължиха срока за подаване на документи до 20.08 сигурно чак края на август, началото на септември ще има някаква яснота.
Отиваме на море Simple Smile

# 121
  • София
Здравейте, тъкмо щях да попитам имали мами със кандидат-студенти, които не кандидатстват медицина?
Темата определено минава само в постове с мнения относто медицината?!
mamanani документите на дъщеря ми също заминаха към Уни асист, и започва чакането....Simple Smile
Успех на децата!

# 122
  • София
Нормално е в последния месец медицината да е най- коментирана предвид сериозните промени  в процеса на кандидатстване.А иначе не знам някой да е задал тук във времето въпрос за друга специалност и да не е получил отговор от запознатите. Коментирани са какви ли не специалности- икономически, инженерни, архитектура, информатика, математика, медийна комуникация...Отделно някои хора не желаят явно да дават много гласност на това къде, какво, как иска да учи детето им, та питат на лични. Wink

# 123
  • София
В интерес на истината и аз останах учудена колко много приятели на дъщеря ми кандидатстват медицина, не само в Германия, а и в България. Особено предвид това, че не са били профил биология/химия или пък например нямат родители лекари, които да ги насочват към тази професия. Признавам си не се бях замисляла и сега си давам сметка, че интересът е голям, конкуренцията - сериозна, а за системата за кандидатстване в Германия и преди съм споделяла, че ми се вижда доста сложна.
Но с добра предварителна подготовка, трудолюбие и желание за развитие, вярвам, че всеки ще намери своето призвание.
Следя темата от миналата година и ми е много полезна не само със споделения опит по самото кандидатстване, а и с последващия живот на студентите.
Благодаря на всички ви още веднъж.
Успех на всички във всичко Simple Smile

# 124
Аз да се похваля с дипломиран Магистър-електроинженер. Предвид обстановката, отмяна на дати, нова работа и други стресиращи обстоятелства, не ни остана време да се порадваме на успеха.

# 125
  • Варна
vion Поздравления за магистъра и цялото семейство! Успешна професионална кариера, здраве и щастие!
Къде завърши?

# 126
RWTH Aachen
Благодаря!

# 127
Поздравления !! Успешна реализация желая!
Няма нищо по-хубаво от добрите новини.

# 128
  • София
Поздравления, Vion! Много успехи в житейския и професионален път на младежа.

# 129
Vion, не ми се случва често, но сега изпитвам завист Simple Smile
Поздравления !

# 130
Много труд и нерви отдаде, намери си работа още преди извънредното положение в една друга държава и вече чака първа заплата.
Аз си желая същата радост и за детенце номер две.

# 131
  • София
Vion поздравления и от мен!
Много успехи и попътен вятър в професионалната реализация на твоето момче!

Последна редакция: ср, 15 юли 2020, 22:43 от Ali97

# 132
Аз да се похваля с дипломиран Магистър-електроинженер. Предвид обстановката, отмяна на дати, нова работа и други стресиращи обстоятелства, не ни остана време да се порадваме на успеха.

Поздравления от сърце !

Голям успех е това, само който пряко е запознат със системата на обучение в Германия може да го разбере !

Браво на момчето , професионални успехи и удовлетворение му пожелавам !!!

# 133
  • София
Моят хубостник днес се накани да си подаде документите, то ни и нямаше близо 14 дена де. Направи  си регистрация и на сайта на университета( Аахен) и в хохшулстарт и му отчете успешна кандидатура, но...никъде не му поиска да прикачи документи, та сега съм в чуденка, дали нещо е пропуснал или на по-късен етап ще му поискат да ги прикачи?

# 134
Vion, поздравления за успеха на момчето ти, браво, все така успешен и занапред да е Simple Smile
liani,  не мога да ти бъда полезна, още не се е задействала моята дъщеря Sad

Общи условия

Активация на акаунт