Любители на кучета - 106

• 30 450
  • 727
  •   1
Отговори
# 405
  • София/Севлиево
Благодаря за пожеланията.Иланг от далече и без да те познавам много ми допадна,а то щото сме били от една порода Simple Smile Жива и здрава да си.
Килимче имам едно мъничко на Дормео,върху което спи Рекс в спалнята и се почиства лесно,но той не се скубе много(засега).
За бебето-ще опитам още малко и каквото-такова.

# 406
Здравейте момичета!
Извинявам се, че първият ми пост в темата няма да е положителен, но имам нужда от съвети и мнения на хора, които са минали през това.
В началото на седмицата взехме едно мъниче на 40 дни. Заведохме го за ваксина и обезпаразитяване. Първият ден всичко беше ОК, но на следващият отказа да яде и само лежеше и спеше. Вечерта започна да повръща и имаше и разтройство. Заведохме го на вет и той каза, че сигурно му се е разстроило коремчето. Инжектира му антибиотик и каза да го следим до вечерта, ако няма подобрение пак при него. Целият ден нищо не искаше да яде, само малко водичка пи. През нощта нещата станаха много зле, повръщане и диария, в която имаше кръв. Сутринта веднага при вет, който му постави ужасната диагноза парвовироза. Прие го веднага на системи и каза, че шансовете са 50/50. Можете да си представите, че място не мога да си намеря от притеснение. Изчетох всичко, което е писано по темата и хич не ми стана по-добре. Всичко зависи от имунната система на животинката, лечение за тази болест няма.
Вчера му беше първи ден на системи. Вечерта се чух с доктора и каза, че през деня не е повръщал и не е акал, което е добър признак. Тази сутрин пак се чухме и каза, че през нощта е имал кървава диария и е повръщал, но че няма влошаване. Днес пак е на системи и довечера ще отидем да го видим.
Знам, че тази болест е ужасна и шансовете на мъника никак не са големи, но не спирам да вярвам, че ще се оправи.
Молбата ми към вас е, ако има някой, който се е сблъсквал с този ужас да сподели как протича. Кога да очаквам подобрение? Кои са критичните дни? Въобще всичко, което се сетите.
Доктора не смее да дава прогнози и напразни надежди.
Остава само да чакам и да се моля животинката да се оправи.

# 407
  • София/Севлиево
Съжалявам много.Когато аз се включих тук преди около 2 месеца преживявах абсолютно същото.Моето кученце почина Sad А направихме всичко по силите си ,за да го спасим.Много ми беше мъчно.ММ ми взе ново кученце след три седмици с всички ваксини и антитела срещу парво и вече 7 седмици му се радвам.Но предишното изкара у дома по-малко от 24 часа.Имай на предвид,че този вирус е страшно упорит и трудно се убива.У дома всеки ден почти чистех с белина и други дезинфектанти,за да не се случи отново.И когато решихме да вземем друго куче задължително го търсихме ваксинирано и му правихме тест за антитела.Дано се оправи мъничето ❤️

# 408
Ще стискаме палци и лапи да се оправи мъника! CryHeart

# 409
Благодаря момичета!

Елислава, съжалявам за загубата. Колко време продължи лечението? Имаше ли подобрение и след това влошаване?
Дезинфекция с доместос започнах още вчера, след като го оставихме при доктора. Днес ще взема и дезинфектант. Знам, че е ужасно упорит вируса и лесно не се мори.
Радвам се ,че всичко е наред с новата животинка. Да ви е здравичка и палава!!!

# 410
  • о`майна лунна нощ е
Аделка, при това заболяване всичко е 50/50 и много зависи от организма на кучето. Елислава е писала как се е развило при тях, но аз ще дам и обратния пример на кутрето на познати, което се пребори. За съжаление развитието е непредвидимо и можем само да стиснем лапите да сте силни.

Елислава, Иланг, дойде ред и на кака ви да почерпи Wink
Още една година все още ще съм на тридесет и Simple Smile

# 411
ЧРД,Иланг!! Да си здрава,щастлива и много обичана! Желаем ти хубави емоции и сбъднати мечти! Heart

# 412
  • Bарна, морето, сините вълни
Честита да си, ТуиГ! Flowers Bouquet Birthday Бъди здрава, щастлив и успешна! ❤️

# 413
  • Пловдив
`ТуиГ, много здравичка да си, все така духовита, забавна, пълна с енергия! Да те слушат твоите домашни - двукраки и четирикраки, и Швепс-ът да шампанира живота ти с мехурчета и бабълчета. BirthdayBalloonChampagne
Ние в лабораторията сме 3 бр. рак-а от общо 6 кокошки. То толкоз доброта, скромност... Назначихме скорпиона за ПР на раците. Trollface
Търся къде да отседнем за 3 нощувки с родата - 6 човека и Шошкото, за да можем да ходим на Градина на плаж. Не искам изхранване, по-скоро търся апартамент или два.

# 414
  • София/Севлиево
Туиг,ч.р.д.Ами още дълго да си на трийсет и нещо Wink
Аделка,да първо имаше подобрение,после влошаване,но както са ти писали-шанса е 50-50 и пожелавам при вас щастливо приключване на нещата.

# 415
  • sofia
Иланг, Туиг, Честити да сте!!!
Много тъжно е това с болничкото бебе...От цялото си сърце искам да се пребори!
И ти, Елислава!  Дано мечтата ти се сбъдне!
При нас с Леон нищо ново...Отнова му се възпали едното оченце, сега е на капки...Отделно мажем обриви...Имам чувството, че с това куче съм ходила по-често при ветеринари, отколкото с Марто за целият му живот. Някаква кека страшна...Изтръпвам, като се сетя, че скоро ще сме ня море. Кой знае там какво чудо ще е...Някой с отзиви от ветеринар в Царево и околия?!?

# 416
Иланг, Туиг, честит рожден ден! Много щастие и успехи!
Аделка, стискам ви палци всичко да мине благополучно.

Аз вчера се карах с една бабиера. Ама така ми падна пердето, че чак съседът ме пита защо се разправям с тая лудата. Денис й излая кучето (сега, в никакъв случай не му оправдавам поведението, в момента, в който му дръпнах нашийника, млъкна, т.е. става дума за едно излайване), таз ми ти жена като гракна, защо съм била вървяла там. Това, на тротоара зад блока ми, от където все пак ми се налага да мина, за да мога да се прибера. Първоначално се извиних, тя продължи да вряка. Обясних й, че още не съм овладяла изкуството да летя. "Ти нарочно си си взела такова куче, да плашиш хората". Та, да знаете, това ми е висша цел в живота, да плаша ей такива ненормалници като нея.

# 417
  • Bарна, морето, сините вълни
Пф, навсякъде виреят лудите. Не само си го взела да плашиш хората, ами специално нея да плашиш си го взела!

А по темата с питбула, стафове и т.н. В квартала май това е най-многобройната порода след джакове и пинчери. Повечето са супер кротки, дори някои ги разхождат деца. Но веднъж се разминахме с един с намордник, супер корав и като видя, че Ерос му се дъха, тоя като набра, чак ме хвана страх. Grinning Имах чувството, че ще си скъса синджира. Просто се стреснах, но се разминахме с двете кучета и всичко приключи. Но бях със свеки и веднага като почна такива кучета не трябвало да бъдат разхождани(да, сигурно трябва да стоят в клетки по терасите Grinning), били опасни и т.н. Значи ѝ казах, че тя следва логиката на всички, които всеки ден се заяждат с мен за Ерос. Той също лае, ръмжи и посяга да хапе, тоест еднакво опасен с други породи, които правят същото. Мястото му не било в парка, нищо че в парка освен детски площадки, има и кучешки градинки. Ама не, Ерос не бил толкова страшен, нали е бабиния глезльо. Обяснявах ѝ, че питбулите са кучета като всички останали и това са грозни предразсъдъци. Каза, че явно имаме различни виждания и смени темата.
Просто някои хора като видят питбул, пък не дай си Боже с намордник Grinning все едно виждат дявола.

# 418
  • Бургас
Туиг, да си жива и здрава! Цял живот на 30 и...Simple Smile
Иланг, търси в Букинг апартаменти в Созопол, Черноморец. Има много, които приемат с кучета. В Бургас също можеш, но ще е далеч.

# 419
Туиг, жива и здрава бъди, все така духовита и да те слушат всички домашни любимци! Flowers Cherry Blossom

Аделка, имаш и нашите стиснати палци и лапи да се пребори душичката! Flowers Four Leaf Clover

Общи условия

Активация на акаунт