Изтъркаля се и ОСМИ клас, за ваканция настъпи час

• 29 353
  • 736
  •   1
Отговори
# 480
Има ли христоматия за 9 кл на различни издателства? Вие какво взимате?

# 481
  • София
За сега намерих само на БГ Учебник, иначе в сторе. бг видях и на Регалия.

# 482
  • София
И аз взех на БГ учебник Христоматията. Везните наклониха разбора и анализите в нея.
Izida, нека прочете поне оттам частите, които ще им трябват.
Аз не знам дали няма да остане аз да си чета христоматията, че нещо й запълних лятото, а и учителката по английски се постара да го дозапълни Simple Smile

Последна редакция: сб, 04 юли 2020, 14:40 от Fair Lady

# 483
  • Sofia
Миналогодишната христоматия повече аз си я четох май, та сега се двоумя, но щом има анализи, може и нея да я трупна на рафта.

И нашите ще ги зашием малко при баба им и дядо им да им се порадват. Наборът хем иска да ги уважи, хем хич не му се стои, че е голяма скука там.

# 484
Я да си признае кой уби купона тука.
Ние за сериозни теми си говорим, вие за христоматии и литературни анализи пишете... в събота... през лятото.
Какви хора...Sunglasses

# 485
  • София
Ох, бе, хора, хилих се с глас на последните страници Joy
Изида, късно е, злото с христоматията е сторено Grinning
Чудех се и аз тези дни дали да вземам и коя. Мерси за препоръката, Лейди. Често казано, не знам дали ще мога да го накарам да прочете целите произведения.
На гости сме при нашите и наборът също  ще остане малко при тях. Е, имаше известни пазарлъци колко ще е това малко.
Селена, и аз още не съм решила къде и точно на планина ми се иска. Малко е сложно без собствен превоз. Сподели кои книги са ви в списъка. На нашите препоръчаха Das Wunschhaus und andere Geschichten. Може да се изтегли от онзи линк с книгите, ниво B1.
И за ужас на сина го записах на курс по английски от есента.

# 486
  • София
И ние закарахме децата при баба. Който е в района на Видин да се обажда.
Смях се с глас на всички случки. Признавам, че най- якото, което ми се е случило е да се кача в чужда кола и да сляза от нея без особени угризения.
Но левите ботуши на Сесо 1 ми скриха шапката. Затвърждава максимата мъжа, колко малко знае за стайлинга на жената. Щом са черни, значи всичко е наред😀

# 487
  • София
Понеже ми е трудно да пиша с тая малка клавиатура ще ги копна в скрит текст. Аз утре ще ги карам моите в едно монтанско село по пътя за Видин.
Скрит текст:
Bücher zum Lesen und Filme zum Anschauen in den Sommerferien 2020
Тези две книги ги имате закупени вече. Прочели сте първата история, сега трябва да прочетете втората история
-   1. Das gelbe Buch  - „Frisch erwischt in Hamburg“ – жълтата книжка
-   2. Das weinrote Buch – „Die Gefahr am Strand“ – виненочервената книжка
Im Internet:
1.   Das Deutschlandlabor – 20 Folgen mit Übungen dazu.
2.   Ticket nach Berlin – Folgen und Übungen dazu.

www.hueber.de
-   Krimis mit Carsten Tsara – kostenlos zum lesen
Von Franz Speckt

1.   „Die schöne Frau Bär“- Falsches Spiel von Carsten Tsara - von Franz Specht – Niveaustufe B1
2.   „Der rote Hahn“ – Ein heißer Fall für Carsten Tsara
3.   „Die Angst und der Tod“ – Carsten Tsara macht sich Sorgen.
4.   „Sicher ist nur eins“ – Carsten Tsara blickt nicht durch.
5.   „Schöne Augen“ – Carsten Tsara ist verliebt.
Тези книги могат да се изтеглят безплатно в интернет. Могат да се купят също като книги за четене с аудио-диск към тях в книжарницата на издателство Hueber на ул.“Раковски“№140 /преди музея на Яворов/
-   Filme zum Anschauen:
. Frau Holle – ein Märchen
. Hänsel und Gretel – ein Märchen
. Der blaue Vogel (Schlüssel zum Glück) – ein Märchen
. „Das fliegende Klassenzimmer“ von Erich Kästner 1973
Филмите може да намерите безплатно в youtube.com като написвате заглавието и auf Deutsch den ganzen Film anschauen.

# 488
  • София
Ще изпозаразите северозапада с Корона бе хаймани Wink И какво само ще ги карате тия деца? Па останете малко! Аз сама ли да си вися на Дунава. Хората в Капри, на катамарани, а аз в Оряхово Joy
Ама не се оплаквам засега. Вчера пристигнахме, днес ще издирвам хамака и мохитото. На кой му пука за христоматия?

# 489

Хайде, разписахме се най-после!

# 490
  • Варна
Хахах,  Светкавица, ще се търсим наоколо

# 491
  • София
Светкавицата и Александра сърце нямат. 😭

Подсетихте ме да прегледам дали съм купувала христоматии за брат й. Нова програма - стара програма, произведенията би трябвало да съвпадат в по-голямата си част.

Четири книги чете едновременно и все е на Витошка. 😉 Аз така не мога.

# 492
Айде и от мен една Simple Smile

# 493
Жестоки хора с ледени сърца!

# 494
  • Plovdiv
Жестоки хора с ледени сърца!

Да бе, ужасни са.😁

Общи условия

Активация на акаунт