Изтъркаля се и ОСМИ клас, за ваканция настъпи час

• 29 114
  • 736
  •   1
Отговори
# 75
  • София
... не казвай, че е за следващата учебна година...
Ми за следващата учебна година е. Живот и здраве на 13-ти ще пристигнат договорите и ще искат да ги върнем до 28-ми. А на нас ни се налага да сме при свекър ми идния месец и реших да съм подготвена с документацията и снимките.

# 76
  • София
Ами от сутринта ми е тръгнало. ЛЛ ми заяви, че не можела да издаде здравно-профилактичната карта за наборката, ако не е в деня, който е определен за детска здравна профилактика (защото тя не е педиатър, а е ОПЛ). Това била някаква нова разпоредба. За целта утре ще се мъкнем пак. Но пък ваксина на дребен ще се спожи във вторник или сряда (ваксините не са ли към здравната профилактика) та ще имаме трета разходка. Щото в тези времена е най-хубаво да се разхождаш до поликлиниката Simple Smile И МОН с тази красива дума "креативност" ми дойдоха свръх креативни. Щото вече съм вътре с едни пари за школа по БЕЛ и Мат на бъдещия шестокласник, а те решили да сменят формата на изпита ама-ха.

Спокойно, твоя шестокласник няма да го хване новият формат. Виж, моят четвъртокласник ще го отнесе.

# 77
  • Там, където мечтите се сбъдват
... не казвай, че е за следващата учебна година...
Ми за следващата учебна година е. Живот и здраве на 13-ти ще пристигнат договорите и ще искат да ги върнем до 28-ми. А на нас ни се налага да сме при свекър ми идния месец и реших да съм подготвена с документацията и снимките.

Те нямаха ли своя бланка за профилактична карта или е стандартната?

# 78
Пропуснала съм ви.
Спунк, благодаря за темата.

# 79
  • София
Ради, прекрасни сте!
Дано абитуриентът да избере най-правилната посока за него.

Честити да се всички отминали рожденици! Flowers Rose

Спунк, благодаря за темата.

# 80
  • София
Те нямаха ли своя бланка за профилактична карта или е стандартната?
Стандартната бланка е, просто я слагат в пакета с документи. Аз си я купих от книжарницата за 50ст., за да не чакам да ми я изпратят. Отделно, че те лекарите разпечатват един лист, който просто го залепват на този картон, та можех и да не я купувам.
Сега, миналата година пратиха тяхна бланка за прословутите ваксини, дето ги искаха от не помня кое министерство. Тази година не знам дали ще искат. Питах джипката, тя вика: "Айде стига толкова, нали им ги давахме миналата година, тази година модата е друга"

# 81
Спунк, както винаги страхотна темичка, благодаря!! Gift Heart А за бъдещи седмокласници, направо ми се стъжни днес като видях какво мислят за набор 2009!! Отново "опитни зайчета" ще бъдат. Sad Опитвам се да се успокоявам, че може пък да е по-добре конкретно за моето момче, но силно се съмнявам, че на практика реализацията ще е успешна и по модел на чуждите системи!
Gorg0nzola, не ме питай аз къде се намирам след новините! Започва се.. и така 3 години! Sad Мога само да се надявам, че ще преминат в компанията на прекрасни, будни и забавни майки като вас! Някои познавам, но като цяло още е вяла активността! Разчитам и че обичайните феи ще влизат и помагат. Two Hearts Иначе, да знаеш, метнала си се на сладкодумния дядо адвокат! Sparkling Heart
sanaka, надявам са да отъпчем пътеките заедно и с твоята жизненоважна подкрепа - от всякакво естество! Yellow Heart Пък и ще се пие много - дълго и напоително този път! Цели три години! Smiley
N i y a, обикновено няма време за реакция! Sad А за лентичките - да, трябва да си цъкнеш в настройките и ще ги виждаш, преди време (по-скоро години) автоматично май изчезнаха при някои от промените. Виждам твоите "маймунки". Simple Smile Даже се впечатлих колко голям син имаш! Много си имат и снимки, Rady, паднах като видях на твоята лентичка какви са дребни и само два броя все още! Smile
silver pearl, аз също мисля, че децата ни много губят, че нямат детство като нашето по селата! Макар и мен като Bis да не са ме товарили много с работа..
Вилиан, направо осезаемо мога да усетя това, което описваш! Flowers Herb
Светкавица, точно за това си мислех и аз - аниматори ще им е супер! Хем упражняват езици, хем са на красота, хем не е толкова тежко.. Обаче и моята девойка е края на годината и няма да може другото лято..
звездица, доброволчеството е чудесна идея!

Благодаря ви за хубавите пожеланията за малкия! Two Hearts Бригадите накрая ги хванах, само една за билки - лайка и др. с едни специални уредчета..

# 82
Здравейте, успях да изпусна началото на тази тема, и не зная коментирано ли е: като завършат 8- и клас,децата ще получат ли документ някакъв,  нещо???  Засега инфото от класната е, че няма свидетелства в 8- и клас, и нищо няма да им дава .

# 83
  • София
Е, нали им дадоха след 7-ми клас? Joy Права е класната, няма какъв документ да им издават след 8-ми клас.

# 84
  • София
Слушах новините.Мончовците въвеждат промени и за зрелостноците от 2022/23 година.Вдига се летвата за среден 3 от 23 на 30 от 100 точки на матурите.

# 85
  • София
Така и трябва да бъде!

# 86
  • Plovdiv
О, да видях ги, Сиси, в настройките беше отмаркирано, ама че дума. Предполагам при повечето са останали, както и при мен, виждайки, че не се показват, съм решила, че няма вече. Не ми пречи, да седят.Grinning
Да, голям е вече. Но, в далечната 2005, когато се роди брат му, още разказва как сме му съобщили, че ще има брат или сестра.Joy, той беше в първи клас. И, да малко по-голяма е разликата, осем години, но тогава се наканихме за второ дете. Голямо мислене падна. Тутльовци. Joy Все още не е напълно самостоятелен, защото учи, но пък работи винаги когато има шанс. Като се замисля, може да има вече натрупани две години трудов стаж, докато учи. Какво ли не е правил.Stuck Out Tongue Winking Eye С Ali 97 бяхме заедно на НВО на големите деца през 2011. Мисля, че бяха вторият набор по тази система. Е, голямо питане падна тогава.Grinning Но, се справихме. 

Последна редакция: чт, 25 юни 2020, 20:56 от N i y a

# 87
Интересни новини днес! Какви ли мътни води са потекли, за да задействат в един ден промяна в образователната система, връщането на " Родинознание" по кориците, стъпки към повишаване на креативността на младежта, че и се изправихме внезапно в защита на БПЦ, нищо, че писмата на възмутени православни зрители се трупали открай време в БНТ, чак сега им дошло ред. За съжаление, у мен се прокрадва идеята, че всичко това няма нищо общо с образователните нужди и за пореден път ще ни правят на маймуни, един Господ знае защо.

# 88
  • София
Niya, твоето съобщение ми напомни по темата за голямата разлика между децата история с един мой много мил колега, който така разказваше, че опитали веднъж със съпругата му какво ли би било, ако веднъж не вземат мерки за безопасност в интимните отношения и ето, сега ще си имат второ дете с 10г. разлика от първото. Simple Smile Много бяха щастливи от "грешката".

Silver pearl, само предполагам, но почва да ми изглежда правдоподобно, че целта на МОН е да отчита всяка следваща година по - добри резултати и като предишната измервателна система вече е с изчерпан капацитет за повишаване се заменя с нова, която не може да се съпоставя с предходната и отначало и така през 4-5 години и при промените съответни учебници по новата програма.

Последна редакция: чт, 25 юни 2020, 21:30 от stanislavchen

# 89
  • София
Е 36,33т. от 100 т. среден успех за страната по математика е феноменален успех. Колко беше миналата година при нас? Тогава нещо нечетната година беше виновна, сега сигурно ДО.

Общи условия

Активация на акаунт