Изтъркаля се и ОСМИ клас, за ваканция настъпи час

• 29 393
  • 736
  •   1
Отговори
# 180
Във ФЕГ борбата на децата е не за 5.50, а 5,70, че това е минимума за стипендии, а пълната стипендия е над 5,80 Smirk

# 181
# 182
  • София
Ния бях активна в темата,тогава преди 100 години,но не помня други майки с деца с такава разлика.
Моята щерка тръпне в очакване на последните срочни и годишни оценки,по философия и математика.

Selena6,Stanislavchen браво на децата Ви!Дано влязат там,където искат!

Последна редакция: сб, 27 юни 2020, 10:33 от Ali97

# 183
  • София

При нас вече е лежерно.. На 1-ви се изстрелваме към морето.. Даже взех да се тревожа да не затворят София с тази бройка на новозаразени.. Sad
Ти пък, за една София си се затревожила. Девойката днес замина в Гърция с приятели от старото училище и семействата им. Тръгна преди да чуя, че имаме нов рекорд на заразени и сега се надявам да не остане на остров Лимнос за неопределено време. Smirk Но, както каза ММ, след като й натовари куфара в колата: "Взела е толкова дрехи, че може да изкара и година." Laughing

Не знам защо сте се запритеснявали за грознописа на малките. С тези интегрирани тестове няма да има време за писане - само заграждането трябва да отработят. Simple Smile

# 184
  • София
Ние бяхме на Лимнос миналата година. Изкарахме си страхотно. Наши приятели пък бяха много разочаровани, вятър духал, плажа бил такъв.. Нито съм усетила дали духа, няколко плажа посетихме, супер си бяха, естествено там и сърф пробвахме. Да си изкара чудно девойката!

# 185
  • Plovdiv
Selena6,Stanislavchen, браво на хлапетата и успех. Kissing HeartFlowers Four Leaf Clover

# 186
  • София
Ми тогава защо имат текущи, срочни и годишни оценки? Щом ще правят на всеки 2-3 години НВО по всички предмети, явно министерството не вярва на обективното оценяване на учителите или се съмнява, че по изготвената от самите тях програма, учениците помнят наученото от ден до пладне?

Скрит текст:
Мисля, че нямат чак някакви сериозни и задълбочени планове и стратегии от МОН. Просто са чиновници заринали се в бюрокращина, която отмятат по класическия "креативен" метод: а именно трябва да има някакво там предложение за реформи (колкото по-неразбираемо написано толкова по-стойностно), после то да се развие в план и по години, после да се напише отчет по години (колкото по-неразбираем толкова по-стойностен), а след това да се атестира, да се отчетат резултати (хубаво е да са в някаква сложна точкова система), да се направят статистики, изводи и обосновки за идните реформи. И всичко това подплатено с купища хартия на която се разпечатва, а после според акредитационните изисквания се архивира и електронно на два носителя. След което хартиените носители се унищожават и т.н. и т.н. И така всеки брои дните, месеците и годините до пенсия и си повтаря мантрата "От държавната служба по-сигурно няма".

Спунк, преди няколко дни в темата за АК и аз като теб незапозната повдигнах въпроса. Санака и една друга майка ме увериха, че нямам основание за притеснения. Но аз много добре знам какво чух на РС и даже си записвам РС с диктофон та си прослушах записа. Ами имаше една подчертавка, че в 10 клас часовето по БЕЛ били увеличени заради НВО-то, защото все още не било съвсем сигурно (според нееднозначни сигнали от МОН) дали тези оценки на 2ра стр. в не знам каква си притурка все пак няма да оказват влияние. Паралелно с това подчертаха, че явяване на НВО по ЧЕ след 10 клас има смисъл само за тези, които смятат да прекъснат образованието си до 10-ти клас.
Извинявам се за дългия цитат, но съм на телефон и да...
Горджъс Горги, мисля че НВО в 10 клас, пак се оценява в точки и няма скала за приравняване в оценки... Та, в този ред на мисли, не виждам как някой, някъде , ще го приравни в оценка...
И още нещо, имайте предвид, че амбициозните училища ще използват случая, пак да си ги мерят, кой е по-по-най и ще уверяват и натискат за резултати. Увеличените часове по бел и мат в 10 кл, не са само в АК, а в почти всички училища в София... Пак ще отчитаме едни статистики, колко успешни са реформите...
Да не говорим, че някои училища, дори в началото на тази учебна година, не знаеха как ще редят профилирането и се бяха заканили на децата, че ще ги класират по рвзултати от НВО. Добре, че зам.министъра им се скара публично и се отказаха!
Не си причинявайте от сега стрес...

# 187
  • София
А как всъщност ги класираха за профилите тази година? По успех от предмета ли?
Последно като четох, това беше най-вероятният вариант.

Имам си младеж със средно образование. Фук-фук Grinning
Много мило тържество беше.

Последна редакция: сб, 27 юни 2020, 21:09 от Спунк

# 188
  • София
Спунк, май всяко училище е взело различно решение, както за това как ще се случват/предлагат предмети, така и за това как ще се избират. За класиране/некласиране също.
В някои училища ше класират по успех от предмета, който избират, в други-по годишен/срочен успех, в трети няма да има класиране-ще удовлетворяват всички желания.

Чета на прибежки и все забравям...

Fair Lady, да ти е честита рожденичката!
Да й се случват нещата, както си ги пожелае и да е здрава!

Последна редакция: пт, 26 юни 2020, 21:34 от Слънчевата

# 189
  • Plovdiv
Имам си младеж със средно образование. Фук-фук Grinning
Много мило тържество беше.
Xa, я виж ти колко "абитуриентки" под прикритие сме имали. 🤗
Да са щастливи и успешни децата, Rady,.jd, Спунк.🍀

# 190
  • София
Спунк, попътен вятър на младежа!
Слънчева, това с надцакването веднага ми светна като се поведе в другата тема разговора. Аз и затова там си замълчах. Тук си плямпам по-свободно и си казвам, че ми остана все пак едно наум след РС. Но съм ти благодарна, че потвърждаваш съмненията ми,че именно за мерене става въпрос (за сега).
Живот и здраве, когато щерката ще е 10 клас, дребен ще е 7-ми, та мисля че нервите ще ми трябват за неговото НВО Joy
Скрит текст:
Преди няколко месеца се бях размислила, че във въпросната година имам юбилей и се чудех как да празнувам. После се сетих, че имам 2-ма ученика с НВО-та и си викам къв юбилей ме гони месец преди изпитите Joy

# 191
И сега като сме 3 риби, ко праим...

# 192
  • София
Аквариум

# 193
  • София
Ще си плуваме щастливо в илюзорния ни нептунов свят и ще пръскаме любов наоколо, защото сме призвани да служим на човечеството... Wink

# 194
  • София
Ейй, мъжка му работа, ей! Joy

Общи условия

Активация на акаунт