Изтъркаля се и ОСМИ клас, за ваканция настъпи час

• 29 344
  • 736
  •   1
Отговори
# 510
  • София
А ние играем три поколения жени на тройка белот "на тъмно". Важното е, че ни е весело, макар да приличаме на напушили се.

# 511
  • София
Своите хора набор нямат.😘
Но и това няма да ви помогне. Някои Близнаци все още не са се определили - гласуват - трият, гласуват - трият. А други все още не са решили дали им харесва цветовото оформление на анкетата.

Типично по близнашки - единият гласува, другият-трие Laughing При мен асцендентът е везни. Не ми е лесно да се разчетворявам, но категорично съм се отбелязала в анкетата само при близнаците.

Моят асцедент е близнаци, зодия близнаци. Мога ли да гласувам в анкетата ПОНЕ два пъти?😂

Ей, морските, вие сърце нямате...
Аз само с балконски изглед мога да се включа

# 512
Резултатите са ясни. SunglassesБлизнаците трябва да се броят поне за двама.
Дотук сме 30.

# 513
Здравейте всички Kissing Smiling Eyes

Бях изчезнала на тихо и спокойно море без компютър и телефон и си починах страхотно Nature Sunny

Поздравления за приключването на 8 клас и прекрасно лято на всички пожелавам, въпреки ограниченията в пътуването!

Благородно завиждам за морето! Нашето пътуване към Гърция по всяка вероятност върви към анулиране....

Аз съм се заровила в едни теми за чугунени тигани, не е истина...хората с виното по морета и балкани, а аз - в тигани:)))

Ти с тигани, аз с фурни и котлони, кухня ще сменяме и съм луднал да сравнявам уреди, марки, функции и т.н. Нещо са ми влезнали под кожата едни фурни с готвене на пара и още ги мисля...да бъде или да не бъде, туй е хамлетовския фурнов въпрос...

# 514
  • Sofia
Добро утро! Ceco, ние наскоро подменихме всички кухненски уреди. Фурната я взехме с пиролиза и с готвене на пара, но още не съм го пробвала това. Тя е smart - има заложени програми за готвене, обаче не купува продуктите от магазина Laughing Котлоните - индукционни с флекси зона (става една голяма полощ за готвене, според размера на съда). Това второто е много удобно.

Тиган и аз искам. ММ се двоумил за РД между тиган и парфюм и решил, че е редно да е второто, а така добре ме познава колко съм практична Laughing

Последна редакция: пн, 06 юли 2020, 07:57 от aniK

# 515
  • Там, където мечтите се сбъдват
Сесо, за котлоните и аз съм на мнението на Anik. В момента съм със стъклокерамичен плот за готвене с две зони , едната от които има опцията да е малка или голяма. Напълно ми е достатъчно, но на следащ етап бих си сложила индукция с флекси зона, което ти позволява да ползваш каквито искаш размери съдове. Все пак ако заложиш на индукция виж кои от съдовете ти стават за нея.
За фурната и парата, не знам, помисли си колко често би използвал всяка от функциите на фурната и така най-лесно ще избереш коя е твоята.

# 516
aniK, недей така, бе жена - тиган за рожден ден?!
И аз се бях засилила да купувам такива котлони, но имам страшно много тенджери и тигани, всички с дебели дъна и качествени, добре, че консултантката в магазина ме посъветва да ги проверя с магнит. Оказа се, че само малка част от тях стават за индукционен и не го взех. Взехме стъклокерамичен с четири бързи зони.

# 517
туй е хамлетовския фурнов въпрос...
Бих го преформулирала тъй: искаш ли да получиш по-вкусни същите неща, които до сега си вадил от фурната, без да правиш нищо различно?
Ако отговорът е "да", нямаш дилема Wink.
Говоря за комбинирани фурни - традиционно печене + пара. Уточнявам, щото има и само парови.

# 518
  • София
Много ме кефи нашата тема и как скачаме от смешни случки към христоматия и задължителна литература и от гаджета на наборите към индукционни котлони.Joy
Към смешните случки се включих подобаващо с няколко. Христоматията я пропускам Joy Гаджетата също засега и слава богу Joy Не ща още да си имаме гадже. Joy
Но за котлоните ме пипнахте точно по актуална тема. Точно в момента мисля да сменяме. Имаме 4 стъклокерамични, но никога не ползваме повече от 2 наведнъж. Намислила съм да взема само 2 и така да си разширя и плота за действие. За индукционните не знаех, че трябва да си проверя и съдовете. Знаех си аз, че добре че чета в беге мама. Joy

# 519
  • София
Ползвам индукция около година. Доволна съм много. Има плюсове безкрай.
Съдовете трябва да се гледат. Тенджери и тигани. В описанията им си пише дали стават за индукция.
За готвенето на пара не мога да си изкажа, защото нямам опит. Но някой, който иска да пробва и да го прави в бъдеще, нека заложи на фурна с такава опция. На мнение съм, че ако досега си ползвал уред с минимум функции, то няма смисъл да купуваш нов със същите. Трябва да е поне една идея по-модерен. Или с повече функции.

# 520
  • Plovdiv
aniK, недей така, бе жена - тиган за рожден ден?!
А, що бе, както каза Ани, много сме практични.Stuck Out Tongue Winking Eye
Миналата година за РД получих от ММ нови гуми с джанти. Joy Не е виновен той. Сещайте се.Joy

Тази година не се намесих и получих изненада, не ги долюбвам много изненадите аз, фризьор, грим, фотосесия.Hug На което измрънках: На свинче звънче.Joy Ужасна.Grinning

# 521
  • нейде там, където ....
Не съм сама с кухненските проблеми, ура! Търся си кухненски шкафове, само долни. И печка с прости котлони, с фурна, без вграждане. И майстори, за всичко, по малко и все в кухнята. И ...  уффф, ще ми се лятото да остане време и за почивка, а не да мине цялото в ремонти.

# 522
То и аз съм предимно практична, но не давам да ми подаряват домакински неща за празници. Не стига, че само аз готвя в къщи и то по няколко различни ястия - у нас са страшно капризни и никой не ще да яде същото като останалите.
Един ден, преди време,  ми беше станало много лошо - адско главоболие, едва стоях на крака. Прибираме се четиримата и в асансьора им казвам: " Хора, много ми е зле, ще ви направя салата и яйца за вечеря, става ли"? Малката казва: "А, не се притеснявай, става, тъкмо ми се хапваха пържени яйчица", голямата се съгласява, но казва, че не яде пържено и иска варени, а мм мисли известно време и каза: "Яйца ли? Е, тогава моите по панагюрски"!
Два котлона не ми вършат работа.Joy

Последна редакция: пн, 06 юли 2020, 12:36 от silver pearl

# 523
  • София
Перличке, вкъщи е подобна ситуацията. Всеки път се разправяме, че вкъщи не е ресторант и нямат право да си поръчват и  каквото съм сготвила, това се яде. Омръзна ми от претенции. Особено по време на карантината беше ужасно. Мразех ги всички. Отгоре на всичкото веднъж като ядат от едно ядене, втори път не повтарят. Постоянно е едно ровене в хладилника и чудене и накрая въздишка: " Вкъщи ПАК няма нищо за ядене....", а на котлона има току що сготвена супа и още нещо.
Сега им казах, че лятото ги зарязвам да се оправят. Който иска да яде, който не иска - да не. Има салата, домати, плодове. Това е.

# 524
Ужасно е това. У дома салатата режа в една голяма купа, после разпределям в отделни, защото всеки я обича с различен вид оцет. Сега сме само с наборката, нейните храни са коренно различни, заради диетата. Реших някои от нещата да приготвям и за нас, за по - лесно. Тя е свалила 6 кг. досега, но мм се оплака, че и той е свалил 3, а нямал нужда.

Общи условия

Активация на акаунт