Лято в Албена 2020 г.! - 2

• 46 600
  • 746
  •   1
Отговори
# 555
  • Северо=Западналия край
Лагуна Гардън
Ще напиша накратко какво харесах и какво не. Ако някой иска да пита нещо повече съм на линия.
Стаите привидно бяха почистени. Настанихме се в първия ден от отварянето на хотела. Хубава стая, малка, но подредена добре, приятна тераса. Банята е идеална, има си всичко, почистена перфектно. В стаята обаче като отпердих пердета се показаха по земята умрели пчели и мухи. Най мразя в хотел в стаите да има мокет. Няма как да изглеждаше добре, вечно захабен. Хавлии сменят всеки ден, чаршафи за 7 дни един път. Почиства се всеки ден - изхвърли кошче, зареди с хартия и измие баня. Все ми се струва, че този мокет в нашата стая не беше чистен през целия ни престой. Като ходиш бос все едно, че съм на пясъка на плажа. Не видях да ползват прахосмукачка, как го почистват незнам. За съжаление в стаята ми имаше хлебарки..... Не ги понасям Cry  явно не са пръскали. Има доста диспенсъри с дезинфектанти. В ресторанта персонала ти сипва основното, другите неща са на самообслужване. Няма прегради, първия ден имаше ръкавици за туристите, после изчезнаха. Персоналът е с маски. Храната винаги ми беше вкусна, макар и еднообразна. Закуската е винаги една и съща. Често липсват чинии и чаши, чакаш управителя да заръча на някой да изнесе. Опашки за храна не са се образували. Но при наличие на повече персонал, ще е по бързо обслужването. Чистят сервитьорите всяка маса след употреба. Басейна е чист и приятен. Междинни хранения се оказа, че има, но в Сенди бийч. След запитване на страницата на Албена, се оказа, че персонала не бил запознат с това уточнение. Анимация може да се гледа на Лагуна Бийч.
Плажа......много мога да пиша....но ще спомена само, че запазването на шезлонги е в пълна сила.
Картинга работи и децата много му се радваха.
Много щипалки в морето.
Много комари........нищо не помага срещу тях.
Изкарахме една хубава почивка. С малко подобрения от страна на хотела и организацията съм сигурна, че ще си заслужат 4 -те звезди.
Определено бих посетила отново хотела, ако обаче излезе някоя промоция. Иначе на редовна цена не си заслужава.

# 556
В Добруджа опашки за храна няма. Всеки си пълни чинията сам. Мерките съща са минимум. Аз човек с маска не видях (извън рецепция). Пълно е с украинчета -
5 - 7 клас деца. Много гладни. Минат ли, храната изчезва. Но иначе ако сте преди тях има богато меню и е без опашка Simple Smile

С тези украински дечица на които разчита хотела, ..... от 1 август, "министерството на здравеопазването на Украйна включи България в т.нар. червен списък с над 120 държави, с които се забраняват свободни пътувания заради неблагоприятна ситуация с новия коронавирус.
Това означава, че пристигащите от тези страни трябва да се поставят под 14 дневна карантина. На практика всички, които в България разчитаха на украински туристи или сезонни работници, трябва да се откажат от този вариант, защото едва ли някой ще предприеме пътуване, след което две седмици трябва да се самоизолира."

https://www.dnevnik.bg/sviat/2020/08/01/4098186_ukraina_se_zatvo … tuvaniia_ot_i_do/

И конкретно за хотел Добруджа, в сайта на Албена за този хотел е написано:

"Вечеря на блок маса 18:00 - 21:00 ч. a seven-day culinary tour around the world"

Има ли нещо вярно? Много претенциозно е написано, а дали е така? Въобще вкусна и разнообразна ли е храната?

# 557
  • В.Търново
Закупих ваучери за аквапарка в Албена за края на август месец. Пратих им ги на имейл, сега ще си чакаме талоните.

# 558
  • София
Здравейте.
Втори ден сме в Парадайс, пристигнахме в понеделник в 10 сутринта.
В събота се обадих да предупредя, че кацаме в 8 на летище Варна и ако могат бих искала ранно настаняване. Попитах и за по-висок етаж. Момчето ми предложи вместо апартамент море да ме преместят в студио море, защото могат да ми гарантират по-висок етаж така. Съгласих се, обадиха ми се пак, че сме на етаж 6 и ни чакат.
Пристигнахме, стаята още не беше готова, но в 10:45 вече ни настаниха. Управителката беше много любезна и се погрижи. Стаята е рай, особено сутрин.
В 11 на плажа се настанихме на ред 8, предвид голямото разстояние си е назад, но поносимо. Спокойно е на плажа, много при това. В 9 все още имаше места до 3-ти ред. Мъжът ми отиде, аз работих до 10:30 и тогава вече имаше след 6ред.
В 13 се освободиха места и сега слагам снимки : има на 3 ред до нас две места. На плажа е приятно, днес има червен флаг и много вълни.
За разлика от минали години тази на басейна е рехаво и дори има свободни шезлонги почти навсякъде. Днес е малко по-пълно там заради бурното море, но пак е добре.
Преместени сме от Амелия и имаме закуска, обяд, вечеря и следобедна закуска от бургер бара. Също така напитки от лобито и сладки неща. Много е вкусно навсякъде, няма опашки.
Закуската , бяхме в 8:30, вървеше лежерно. Навсякъде ти слагат и има преграда, без супите. Нямаше забавяне, дори на палачинките. Ресторантът е спокоен. Вечеряхме в 20:00 часа и отново беше така. Леко забавяне имаше при месото, но момичето донесе още свинско и затова чакахме 5 човека. Имаше места и отвън, и вътре.
Адски доволна съм за момента. Много е чисто, всички са с маски на носа и ръкавици. Ако не забележат гривната ми се извиняват. Малко сме ол инклузив и затова не са свикнали.
Добре, че не отказах резервацията!

Ще снимам ресторанта и басейна по-късно.

# 559
Закупих ваучери за аквапарка в Албена за края на август месец. Пратих им ги на имейл, сега ще си чакаме талоните.
От къде взехте ваучерите?

# 560
От Добруджа съм в потрес, ходих да го видя по молба на приятели. Показаха ми уж реновирани стаи. Ужас. Скъсани мокети, стари, но пребоядисани мебели. Настанили са 400 украинчета, които бягат и крещат като хуни из хотела. Направо се чудя как могат да продават такива стаи под санитарния минимум.

# 561

И конкретно за хотел Добруджа, в сайта на Албена за този хотел е написано:

"Вечеря на блок маса 18:00 - 21:00 ч. a seven-day culinary tour around the world"

Има ли нещо вярно? Много претенциозно е написано, а дали е така? Въобще вкусна и разнообразна ли е храната?

Храната е вкусна и разнообразна. Няма и мерки като по-другите хотели и не се образуват опашки. Няма и румънци. Само украинци и руснаци.

# 562
Лагуна Гардън
Ще напиша накратко какво харесах и какво не. Ако някой иска да пита нещо повече съм на линия.
Стаите привидно бяха почистени. Настанихме се в първия ден от отварянето на хотела. Хубава стая, малка, но подредена добре, приятна тераса. Банята е идеална, има си всичко, почистена перфектно. В стаята обаче като отпердих пердета се показаха по земята умрели пчели и мухи. Най мразя в хотел в стаите да има мокет. Няма как да изглеждаше добре, вечно захабен. Хавлии сменят всеки ден, чаршафи за 7 дни един път. Почиства се всеки ден - изхвърли кошче, зареди с хартия и измие баня. Все ми се струва, че този мокет в нашата стая не беше чистен през целия ни престой. Като ходиш бос все едно, че съм на пясъка на плажа. Не видях да ползват прахосмукачка, как го почистват незнам. За съжаление в стаята ми имаше хлебарки..... Не ги понасям Cry  явно не са пръскали. Има доста диспенсъри с дезинфектанти. В ресторанта персонала ти сипва основното, другите неща са на самообслужване. Няма прегради, първия ден имаше ръкавици за туристите, после изчезнаха. Персоналът е с маски. Храната винаги ми беше вкусна, макар и еднообразна. Закуската е винаги една и съща. Често липсват чинии и чаши, чакаш управителя да заръча на някой да изнесе. Опашки за храна не са се образували. Но при наличие на повече персонал, ще е по бързо обслужването. Чистят сервитьорите всяка маса след употреба. Басейна е чист и приятен. Междинни хранения се оказа, че има, но в Сенди бийч. След запитване на страницата на Албена, се оказа, че персонала не бил запознат с това уточнение. Анимация може да се гледа на Лагуна Бийч.
Плажа......много мога да пиша....но ще спомена само, че запазването на шезлонги е в пълна сила.
Картинга работи и децата много му се радваха.
Много щипалки в морето.
Много комари........нищо не помага срещу тях.
Изкарахме една хубава почивка. С малко подобрения от страна на хотела и организацията съм сигурна, че ще си заслужат 4 -те звезди.
Определено бих посетила отново хотела, ако обаче излезе някоя промоция. Иначе на редовна цена не си заслужава.
Отвратително! Това е по-зле и от Боряна. Хлебарки и непочистен мокет за 100+ лева на ден е непростимо.

# 563
Доколкото знам цената е 1700 лв за двама в Лагуна и то на промоция.

# 564
  • В.Търново
От къде взехте ваучерите?
Грабо.

За Боряна ме плашите с коментара, че е по-зле от Боряна.

# 565
Здравейте,
Ние сме в Ралица Супериор от два дни, като бяхме в същия хотел и миналото лято. Общо взето всичко изглежда по същия начин - и стаите, и ресторантът, и басейна - и като чистота, и като организация, и като запълняемост.
Първия ден курортът ми се стори празен, а хотелът - средно пълен. От вчера обаче, в ресторанта има много хора, вкл. и групи румънци.
По отношение на новите мерки, в ресторанта задължително си дезинфекцираш ръцете на влизане, и трябва да имаш маска за да си сипваш храна т.е. всеки си слага сам. Има и еднократни ръкавици, ако желаеш, но не са задължителни. Видях на няколко пъти и сервитьори, и готвачи да правят забележки, ако някой е около храната без маска. Пред храната има сложени плексигласови прегради, което се надявам да е достатъчно Simple Smile
Не виждам да се дезинфекцира след всяко семейство в ресторанта, но ако искаш може да го направиш с поставените дезиенфектанти.
Като цяло, прекарваме си много приятно и отмарящо, както и друга година Simple Smile

# 566
Относно Аквапарка - в понеделник следобед беше по-пълен от курорта, което ме изуми.
На плажа има свободни шезлонги, може би 1/3 от задние редове....

# 567
Привет, съжалявам, че така нахлувам в темата ви, но тази година с ММ решихме да почиваме по - малко по - различен начин и резервирахме места в бунгалата Горска приказка в Албена. Беше ни голям мерак да съчетаем морето с повече зеленина и спокойствие, а и сме с куче. Притеснявам се обаче, че не намирам мнения за въпросините бунгала, също така не сме посещавали никога Албна и се чудя дали направихме правилен избор. Някой от вас има ли мнение за бунгалата или пък дали ги е виждал? Ще съм много благодарна ако дадете мнение по въпроса. Също така ще бъда благодарна, ако препоръчате ресторанти с хубава храна, дори да са в даден хотел, на които може да се храним свободно, например без да сме гости.  Благодаря предварително  Simple Smile Simple Smile

# 568
  • Германия
Привет, съжалявам, че така нахлувам в темата ви, но тази година с ММ решихме да почиваме по - малко по - различен начин и резервирахме места в бунгалата Горска приказка в Албена. Беше ни голям мерак да съчетаем морето с повече зеленина и спокойствие, а и сме с куче. Притеснявам се обаче, че не намирам мнения за въпросините бунгала, също така не сме посещавали никога Албна и се чудя дали направихме правилен избор. Някой от вас има ли мнение за бунгалата или пък дали ги е виждал? Ще съм много благодарна ако дадете мнение по въпроса. Също така ще бъда благодарна, ако препоръчате ресторанти с хубава храна, дори да са в даден хотел, на които може да се храним свободно, например без да сме гости.  Благодаря предварително  Simple Smile Simple Smile
Аз съм ги виждала, но само отвън, миналото лято имаше детски лагер там. Намират се, ако не ме лъже пак ориентацията ми, от страната на автобусната гара и плажната ивица е след последните албенски хотели в посока рекичката. Ако е заради кучето, алтернативата е вилите /Магнолия или Вита парк; ако са отворени това лято/ Предпоследната година до нашата вила имаше семейство с коте и куче, затова все си мислех, че с домашни животинки най-удобни са вилите вкл. и заради това, че просто има повече пространство вътре и няма да настъпиш някого по опашката.

# 569
Да, въпросните бунгала се намират точно там. Дано да изкарате хубава почивка.   Хранене може да правите във всички работещи в момента хотели, има си ценоразпис за съответното хранене навсякъде, това според мен е хубаво, защото, ако не харесате храната в един хотел можете да опитате в друг.

Общи условия

Активация на акаунт