Топло лято идва вече, расте ДЕКЕМВРИйското човече ! {тема 4/2020}

• 27 637
  • 768
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте бъдещи мами, моят термин е на 02.12.20г. Вече съм във 20г.с. и се притеснявам, защото все още не усещам бебка,със предна плацента съм. На ФМ съм във петък ,но дотогава имам чувството че ще се побъркам, нормално ли е да не го усещам ?
Усещанията при всеки са индивидуални, при първескини обикновено около 20та седмица за първи път се усеща, но може и в 21, 22. Зависи и от плацентата също, мамите с предна казват, че по-късно усещат отколкото другите. Абсолютно индивидуално е. Това, че някой е усетил бебето в 17-18 седмица, не означава, че при всички ще е така и ако не си нещо не е наред. Спокойно, без паника! При първа бременност пак казвам е нормално по-късно да се усети.Blush

# 496
Здравейте, да се включа и аз в темата за количките - аз съвсем ненадейно изведнъж се мотивирах да търся количка, макар че засега само в интернет, щото с ММ сме на къмпинг на морето цяло лято, да сме далеч от вируси и тем подобни.
Мен зълвата, която е с 2-годишно и 1-годишно, ми препоръча да търся 3 в 1, защото било много удобно ако заспи в колата директно да го закачиш за колелата и да тръгнеш на разходка примерно, не да го будиш и да го преместваш... та аз разглеждах 3 в 1, но за мен важно условие е да е възможно най-лека, за да мога да се оправям лесно и сама, когато мъжът не е наоколо. И също майка ми ми каза за София непременно да търся някоя здрава, че да не сдаде багажа след половин година... Та, станаха много изисквания, особено предвид, че ми се иска и да е вариант 0-36 месеца, за да мога от самото начало да съм си със същата. Не знам съществува ли изобретение, което да покрива всичките ми изисквания, някоя от вас виждала ли е нещо подобно? 😃 Готови сме да инвестираме повечко пари за хубава марка, с перспективата да си я ползваме и за следващите деца, живот и здраве 😊
Споделяйте и вие, какви са вашите изисквания? А за мамите, които вече са минали веднъж по този път - смятате ли, че някои от изискванията ми са излишни? 🤔

# 497
По повод количките това е моя фаворит ,но излиза над 2000лв със всичките и неща. Не ми се дават толкова пари за нещо ,което ще ползваш малко време ,особено столчето за кола и коша за новородено .

# 498
Аз гледам само в интернет, като условието ми е да е нова (не ми се иска да купувам втора употреба и да не знам дали механизмът е здрав и т.н) , също така да бъде 2 в 1 или 3 в 1 , да е лека и да се сглобява и разглобява лесно и максимално, за да влиза в багажника на колата. Не игнорирам и това, че трябва да е маневрена, не съм с ограничен бюджет, но над 2000 не мисля да давам, все пак след като приходи детето може да се купи някаква лятна супер лека и евтина количка, защото от опит от племенничките ми знам, че не стоят в количката.

# 499
  • София
Лали, все още на никоя.
Тествах Hauck, хареса ми, но вози доста дървено, почти няма амортисьори, а и това че летния кош е само с гръб към майката, не ми допадна.
В един магазин миналата седмица ни предложиха полска марка - Bebetto. Много ми хареса, обаче е тежичка - 15 кг. е шасито с коша за
новородено... Confounded
Аз съм дребна и търся нещо възможно най-леко и компактно. Оказа се, че масово количките са с нерегулируеми дръжки - още едно ограничение заради моята височина. Flushed
Така че, регулируема дръжка ми е задължително.
Cybex е страхотна, но ми е скъпа...
В друг магазин пък ни предложиха Coletto giovanni намалена с 50%, защото е последна бройка... Отговаря на всичките ми изисквания, обаче като си представихме колко е блъскана и лашкана от такива като нас месеци, а може и години в магазина... Се отказахме.

Иначе и ние мислехме 3в1, но прецених това, което и ти казваш - за кошчето за кола - че много бързо ще умалее.
Така че, вече гледам 2в1, а за колата ще вземем направо столче 0-36 кг. с Изофикс...

Иначе, идеята ми за втора употреба е разбира се някъде в София, където мога да видя количката наживо... Но си е въпрос на търсене и късмет, предполагам, да попаднеш на читаво нещо и свестни продавачи...

Дженна, можеш ли да питаш за кой модел на Kikkaboo иде реч ? Innocent
От българските марки май тя е най-читава.

Последна редакция: сб, 11 юли 2020, 19:39 от rave

# 500
Момичета, дайте идеи за АГ по Здравна каса близо до центъра на София?

# 501
Аз като мама минала по пътя с количките ще кажа, че хич не си заслужава да хвърляте много пари. Първо ще разберете, че детето ама хич няма да стои в нея 36 месеца......независимо че коша е седнал. Точно след година и половина , което ще се падне лятото за нас декемврийките,  ще купите триколка. Дори коша да е седнал, детето е вързано без видимост назад и слаба настрани и няма да стои в нея. Аз като купих триколката, тя като седна в нея много се изкефи,  защото обхващаше всичко с поглед и не бе вързана. А от тази година и половина преди триколката,  първите месеци са люта зима и кой знае колко няма да сте навън. Така че реално всичко е за една година. Да не говорим, че дори да не сте на триколка, а да запазите по-дълго летния кош, ще си купите втора супер лека и компактна лятна количка, защото и детето вече ще е 12-14 кила и ще ви омръзне да бутате като вол по българските павета.

# 502
Отдавна не съм ви писала, но да се включа и аз по темата с количките, че много я мисля тези дни. С първото хлапе бях с Jane muum 3 в 1. Кошницата за кола беше доста излишна за мен, държах я закопчана в колата и местех бебето. Голяма досада ми беше връзването и развързването на кошницата с коланите на всяко качване и слизане в колата. Кошницата ставаше тежка с бебе. Иначе количката е супер, дръжката се регулира на височина и за мен 150 см и за ММ 185 см. Лека е, което също се оказа излишно, защото никога не съм я носила, винаги съм изкачвала стъпала аз с гръб и количката пред мен едно по едно стъпало. Мисля пак да я ползвам, това беше идеята още като я купувах преди години. Триколка ползвах точно един ден и за мен беше напълно излишна придобивка. След 6 месец имах Maclaren и с него изкарахме до 2 години. Просто беше удобен за нашите нужди. Аз шофирам ежедневно и не ми беше удобно да сгъвам и разгъвам комбинирана количка на всяко качване и слизане в колата, но Maclaren беше супер за тази цел. Може би и имах късмет, защото синът ми обожаваше да стои в количката и я взимах навсякъде. Съветът ми към всички е да помислите преди всичко какво ще е ежедневието ви, къде живеете, с кола ли се движите и ползвате ли градски транспорт, колко е голям асансьорът ви, мястото където ще я държите ежедневно, багажникът на колата ви, пътувате ли често и т.н. Аз вече знам какво са моите нужди и се оглеждам за компактна количка,тъй като знам, че ще я ползвам повече и по-дълго от комбинираната и искам да е качествена. Моят Макларън го подарих на приятелка и сега избирам между Макларън куест Арк, Макларън Атом и Ергобейби Метро. Още не съм ги гледала на живо, но държа да е с цяла дръжка и д за да е по лесна за управление и да е ниска за да ми е удобна. Най вероятно ще я поръчам от Англия, че тук цените са двойни на част от моделите, които гледам.

# 503
Аз като мама минала по пътя с количките ще кажа, че хич не си заслужава да хвърляте много пари. Първо ще разберете, че детето ама хич няма да стои в нея 36 месеца......независимо че коша е седнал. Точно след година и половина , което ще се падне лятото за нас декемврийките,  ще купите триколка. Дори коша да е седнал, детето е вързано без видимост назад и слаба настрани и няма да стои в нея. Аз като купих триколката, тя като седна в нея много се изкефи,  защото обхващаше всичко с поглед и не бе вързана. А от тази година и половина преди триколката,  първите месеци са люта зима и кой знае колко няма да сте навън. Така че реално всичко е за една година. Да не говорим, че дори да не сте на триколка, а да запазите по-дълго летния кош, ще си купите втора супер лека и компактна лятна количка, защото и детето вече ще е 12-14 кила и ще ви омръзне да бутате като вол по българските павета.

Благодаря ти! Определено ще го помисля. Тя майка ми ме посъветва да си взема направо лятна количка , лека и компактна, точно защото първите зимни месеци трудно ще бутам в снега количка така или иначе. А пък аз съм много навита да нося мъничето в слинг първите няколко месеца, вие какво мислите за слинговете?
И все пак изобщо да нямам количка за първите месеци... не знам дали ще стане работата, все ще ми се наложи за някой случай, не мислите ли?

# 504
  • София
Аз задължително ще взема слинг /по-скоро съм се насочила директно към ергономична раница с подложка за новородено, за да е за по-дълго/.
Но зимата смятам освен ако
не е -20 градуса или някаква супер буря, всеки ден да сме навън. Така че без количка не може... Поне за мен.
Затова търся нещо с големи гуми и добри амортисьори... Зимата ще са в голям плюс тези неща.

Последна редакция: нд, 12 юли 2020, 00:54 от rave

# 505
Слингът за мен е незаменим. До 2-годишни деца сме разнасяли с него. Таткото вечер приспиваше бебето в него.
Hauck за количка - никога повече. Два пъти се счупи металната пръчка, два пъти ни я сменяха, ужасен опит.

# 506
  • София
Фифи, казваш до 2 год... Не се ли разтяга плата с времето,
не увисва ли самото дете ? Thinking
Казват, че ако е качествен, не се случва, но... Rolling Eyes
На мен затова ми се иска направо раница, но дори и с подложка да е, пак не я препоръчват особено за новородено.
Другия вариант е евтин слинг за 3-4 месеца и после раница... Thinking

# 507
Лори ако вземеш направо лятна количка можеш да си купиш зимно чувалче за нея......то е дебело като юрган и да напъхаш бебето в него.
Иначе правилата,  които аз спазвах за излизане навън през зимата с новородено бяха - не се излиза при мъгла, вятър и температура под 0 градуса.
Аз не се разделях с моя "бабаслинг". В него я приспивах,  независимо дали бях в къщи или навън.

# 508
Най-добрият и икономичен вариант е лятната количка Cybex easy s Plus (задължително този модел, защото задните гуми са по-големи. Общо взето доста стабилно шаси, пълно легнало положение, а количката е много лека), с кош за новородено Cacoon.
За слинг аз съм с хибриден с рингове на Caboo (най-добрият като за навлизане в бебеносенето) и с раница Ergobaby Omni 360.
Мой съвет не слагайте бебе под 4 месеца в раница дори и с подложка зя новородено (изкуствено им изправя извивката на гръбчетата, което не е добре). И преди да купите каквото и да е вземете под наем от някоя слинтотека, за да видите кой модел ще е вашият Heart Eyes

# 509
Аз спазвах абсолютно същите правила за излизане навън през зимата по препоръка на вълшебната ни педиатърка.
Лори ако вземеш направо лятна количка можеш да си купиш зимно чувалче за нея......то е дебело като юрган и да напъхаш бебето в него.
Иначе правилата,  които аз спазвах за излизане навън през зимата с новородено бяха - не се излиза при мъгла, вятър и температура под 0 градуса.
Аз не се разделях с моя "бабаслинг". В него я приспивах,  независимо дали бях в къщи или навън.

Общи условия

Активация на акаунт