Топло лято идва вече, расте ДЕКЕМВРИйското човече ! {тема 4/2020}

• 27 606
  • 768
  •   1
Отговори
# 615
  • Sofia
Момичета и аз не съм писала отдавна. В 16 г.с. и лежах малко в паталогията, имах зацапване, всичко е наред, само казаха, че съм с ниска плацента и ме изпратиха вкъщи с лечение на - магнезиий, утрогестан и лежане , докато св вдигне плацентата. Казаха, че имало вероятност след месец,два да се покачи. Цапането след 2 дена спря.Надявам се повече да не се появи. Исках да ви попитам дали е нормално да имам безцветно някакво течение от влагалището?
Обикновено се засилва секрецията при бременност. Стига да не е зеленика, да няма лош мирис - всичко е ок.

# 616
На момичетата, които преминават през тази ужасна ситуацията, единствено мога да пожелая да бъдете много силни и не се отказвайте. Дано следващия път да гушнете здрави бебчета! ❤️

Аз днес бях на преглед (18г.с.+2д.) всичко изглежда наред. Бебчето е 252гр., смучеше си палеца и не даде да и направят хубави снимки, но нищо след три седмици имам час за морфология. Лекарката потвърди, че ще си имаме момиченце 💗
Също така ми изписа магнезий, желязо и витамини за бременни.

# 617
Здравейте момичета. Днес мина ФМ при Чавеева. Бебчо се развива идеално, шийката е 42мм  с коремен ехограф.

# 618
  • София
лара, аз почти постоянно съм с такова течение. Доколкото знам е нормално.

При мен пък Ешерихията не се е изчистила от урината. Sad
Уназин-а нищо не е направил, от днес съм на Зинат.
Направо съм бясна, само дето натъпках с химия бебка, а без резултат.
Дано този антибиотик свърши работа. Hands Pray
За капак, така зверски изстинах в неделя, че едва се движа, снощи направо плаках от болка.

инфинити, милитта, с вас сме !

# 619
  • Варна
Скоро от един отец чух думите: На никой не му е изпратено повече от колкото може да понесе! Намирам доста смисъл в тях!
Някой мисли ли за амниоцентеза и правил ли е ?
Пиете ли витамини и какви? Преди 10г. бяха много хвалени витамините на Джеймисън, а сега дали е така?
По темата с училищата, колкото и да е банално: Важен е единствено и само учителят в 1ви клас! Децата могат да са щастливи и напредващи и в не толкова лъскави училища. А вариант за преместване винаги има и процедурата е много опростена и бърза, но не винаги е най-доброто за детето. Голям късмет им пожелавам на всички първолачета!

# 620
Рейвче,  Зината е макролид.  Тази група антибиотици трепе всичко......от него ще се изчистиш. Макролидите и аз ги предписвам, защото знам че повече няма да се занимавам втори път да пиша рецепта. Пет дни по 500мг сутрин и вечер ще те оправят ( може до 10 дни). После пий поне 20 дни пробиотик. Добър такъв, с няколко щама бактерии в милионно количество всеки е Lactacare dayli.
Изгубен, тежестта и болката долу я имам когато се залежа. Ако съм по-активна всичко изчезва.
Днес е първият ми ден в къщи, остават още 120 дни само   Rolling Eyes  майтапя се, че ще си ги отбелязвам с чертички на стената като затворник. Добре че мъжът ми ми дава да работя нещо на лаптопа административно......поне засега, че да не се чувствам като инкубатор.
Днес Мони счупи касичката прасенце.....цяла вечер броим пари   Stuck Out Tongue Winking EyeStuck Out Tongue Winking Eye    не е лесна тази работа, но ще има за играчка от хиполенд и е голям празник.

# 621
Skrubi, каката е много шладка Heart Eyes

# 622
Лара , аз мисля , че е съвсем нормално да има увеличен секрет при бременност . Важното е да няма особен цвят и мирис .

Момичета , изследвали ли сте СУЕ ? Знам , че е завишена при нас , но навсякъде нормите са различни .

В 18 г.с на изследванията ми СУЕ ми е 54mm/h при референтна стойност 25 на лабораторията, но ми казаха, че е нормално при бременни.

# 623
  • София
скруби, изписа ми 2х1 от 250 мг. за 7 дни.
И пробиотик 2х1, минимум 30мин. преди или след антибиотика.

Целувки на усмихнатата и
богата Мони. Heart Eyes

# 624
Skrubi,голяма чаровница е!
Аз от тичане по баткото нямам време да усетя болки,само по някои ритниче .Вече казвам на доста хора и реакциите са много различни.Много ми е тъжно ,като почнат ,ама как ще се справям с две деца с малка разлика,колко ще ми трудно...все едно съм болна.Има ли нещо по-хубаво от новия живот се питам?Защо въобще ги отразявам ...хормони ,чак се разстройвам.Но съм решила от утре с гордо изпъчен корем!

# 625
Милита и Инфинити, мили момичета не знам и аз какво повече да кажа от това което са казали другите мами 😔 Толкова съжалявам, че трябва да преминете през това. Сигурна съм, че въпреки болката и загубата ще бъдете възнаградени със здрави и щастливи бебета. 🙏🏻🙏🏻🙏🏻

Иначе и мен ме “между придърва, заболява и натежава” ниско долу, когато ставам от легнало положение. Трае секунди. В изправено положение въобще не го усещам. Май си е от разтягането на матката. Аз малко се притеснявах да не е нещо от предишното секцио.
Скръби, наистина е голяма сладурана твоята кака 🙂 не й се свидят усмивките😁

И аз усещам бебето от време на време, ама все още чакам тежката артилерия. Момичета аз понеже още чакам ФМ и съответно да разберем пола, та оня ден по един турски сериал показаха как с косъм от косата на бременната и пръстен се познавал пола. Аз принципно много не вярвам на такива неща, ама взех че го направих и пръстена почна да се върти в кръг, което значело момиче, а ако се лашка напред назад като махало било момче. Странното е, че като го правя извън обсега на корема почти не се мърда, а над корема ми само започва да се върти в кръг. Ще ми е интересно някоя от вас, която вече знае пола, какво ще й покаже. Ако ви е интересно де.
Рейв, дано се оправяш бързо. 🤗
Жанинче

# 626
Skrubi, може ли консултация яя?  Понеже нещо ми се възпали венеца до един зъб, който имаше кариес, сега съм с изстърган кариес и памуче с лекарство в зъба. Ще трябва да съм така докато ме изпишат от болницата, понеже няма как иначе. Трябва ли в болницата нещо да ги предупреждавам, че имам някакво лекарство там? Да не ми се смеят ако взема да обяснявам 😁 Не знам какво е, зъболекаря каза, че слагал най-слабото понеже съм бременна.

# 627
Калиниста , този метод с халката и касъма ми го каза една жена още с предната ми Б . При мен действа много вярно . Прилагала съм го и на близки и е бил точен . Разбира се , не можем да му вярваме на 100 % , защото движенията отчитат честотата на пулса на плода . По принцип ясно се различават пултовете на мъж и жена тествани на вените отвътре на ръката след дланта .

За болките и стьгането , щом е само при движение , добре . Аз от миналия ден съм с контракции и ми увеличиха лекарствата . Талкова странно ме боля , че не го свързах с бебето , а с червата 🤦♀

# 628
Добро утро, момичета, не бях чела няколко дни темата и направо ми се сви сърцето. infinity много съжалявам! Сигирна съм, че ти и mylitta ще намерите сили да минете през този ужасен период. Бъдете силни!
skrubi , радвам се, че при теб всичко е минало нормално, сега май прекрасната кака ще е най-доволна, че ще има цялото ти внимание.
Някой беше попитал за течение и аз имам ежедневно, но е "бистро", споделих на АГ, направихме микро и излезе чиста. Усиленото течение е нормално за бременността, но както и Жанинчето е казала стига да не е с променен цвят, мирис, консистенция. Винаги може да кажете на АГ да ви пусне микро, за всеки случай.

# 629
Здравейте , днес пуснах ПКК и съм притеснена от резултатите , има ли някоя бъдеща мама която да се е сблъсквала със подобни резултати

Общи условия

Активация на акаунт