Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 26 юни 2020, 06:19 ч.

Свекърва

 • 2 105
 • 25
 •   1
Отговори
# 15
 • Мнения: 157
Поради факта ,че ти си се чувствала пренебрегната,сега търсиш под вола теле.Има много теми и ако прочетеш как свекървите постоянно командват снахите как да се грижат за внуците ,ще запееш друга песен.Не се опитвай да вменяваш на детето ти ,че е нежелано и че за другото се грижат повече.Аз имам леля която цял живот упреква баба ми,че за мен се е грижила повече и повече е дала,нормално аз съм била първа внучка и съм имала доста повече живот преди да се появат нейните деца(разликата с нейните ни е 15 години).

# 16
 • Мнения: 1 472
А ти защо се буташ там,къдетето не си желана?Че и зор да гледат детето.Как ли пък да не си оставя детето на някой,който не се интересува от него.
Никой нито е длъжен да ни гледа децата,нито пък да ги изкарва.Ти приятелки нямаш ли?С други майки на деца на твоята възраст не излизаш ли?На 1 юни нормалната майка ще си изведе детето ,а няма да недоволства,че свеки не го е извела и не се е обадила.С бебе на 8 месеца съм и на 1 юни,както всеки ден си изкарах детето с приятелки,които имат деца около нашата възраст.Заведохме ги на фотосесия,купихме балони и т.н.На бабите категорично заявих,че това е празник на детето и ще си го прекара с други деца,а не с тях (въпреки,че нашите баби изключително много искат да я гледат).

# 17
 • Мнения: 5 626
Не се бутай там щом не ти е приятно.
Това са майка и дъщеря,  нали?
Естеатвено, че ще са дупе и гащи. Аз по-силна връзка май не съм срещала в живота.
Разбира се, че децата ще ги делят. Едното е човек и се гледа лесно. Другото е бебе и има нужда от много повече грижи.

Разбира се че по вълна връзка от майка и дъщеря няма но те даже не се обаждат да питат как е малкия.
С едното внуче излязоха за 1 юни с другото не.
Не се обадиха даже. Разбирам че за малкия трябват повече грижи но не мисля че е правилно с едното да се виждат почти всеки ден а другото може би един път в седмицата най-често.

Ти в кое точно качество решаваш кое е правилно и кое не е?
Странно. Ами с 7 годишно излизаш лесно с 1 годишно се съобразяваш, кога яде, кога спи. 7 годишното ще разбере от празнуване на 1 юни. Едно годишното нищо няма да разбере. Седемгодишното можеш да го заведеш на луна-парк на сладкарница. Едно годишното какво ще прави на тези места?
На кого да се обадят на 1 юни? На майката да и честитят и тя да предаде на едно годишното.
Май нямате достатъчно работа та се вглеждате в хората и създавате някакви интриги в семейството на мъжа Ви.

# 18
 • Мнения: 269
И аз не разбрах драмата. Не е обичано от баба си и леля си или не го гледат, за да отменят майката? Хората дават мило и драго да не ги занимава родата.

# 19
 • Мнения: 268
Съгласна съм с Кукумицинка, какво ще разбере толкова малко дете от празника. Според мен от тази гледна точка са излязли само със голямото дете.
Връзката между майка и дъщеря е много силна и за теб ще е по добре да спреш да се тормозиш на тази тема.

# 20
 • Мнения: 611
Когато децата ми бяха по-малки и аз се тормозех с мисли, подобни на твоите. Но си дадох сметка, че децата са наши- на мен и мъжа ми, и всичко, от което имат нужда, можем да им го дадем ние, както и че децата са си само наш ангажимент и грижа. Ти си отговорна само за това, което ти правиш, мислиш и чувстваш. Не можеш да изискваш от свекърва си грижа, отношение и каквото и да било друго.
Тя е възрастен човек и в правото си да взима самостоятелни решения как да прекарва времето си и да дарява любов/ грижа и т.н.
Ще ти разкажа при нас как се случиха нещата. По-големите ми деца са с 2 години разлика и имах голяма нужда от помощ докато бяха малки. На свекърва ми не й се занимаваше с тях, имаше си други интереси, на внучето от другия й син се чувстваше задължена, че идват от чужбина за един- два месеца лятото и го обгрижваше него.
Аз си дадох сметка, че като мисля и се тормозя по този въпрос, единственият резултат е, че си създавам мое нервно напрежение. И спрях- да очаквам, да изисквам, да искам. Потърсих почасова помощ в домакинството и обгрижването на децата, и си реорганизирах времето така, че аз и баща им да прекарваме максимално много  време с тях в игра, разходки, четене на книжки и т.н. Не съм усетила в нито един момент на децата да им направи впечатление, че баба им не прекарва време с тях, прави им символични подаръци и т.н.
Сега са вече големи, усещанията са взаимни- неслучайно казват, че децата ходят по  милост, т.е. там, където усещат любов и внимание.
Когато забременях третия път и се родиха малките ми дъщери, свекърва ми вече беше по-възрастна и преосмислила приоритетите си /предполагам и в резултат на това, че по-големите ни деца не търсеха компанията й и вниманието й/ и се промени- започна да иска да се включва в отглеждането им, да идва да поиграе с тях. А те й отвърнаха също с внимание, с радост, когато я видят.
Стана дълго, но това, което исках да ти споделя е, че е важно ти да се пренастроиш, да смениш очакванията си, да се радваш на детето си и семейството си, а другите хора- те имат право на свой избор и решения, но и на последиците от своя избор и решения. И ти не си отговорна за тях!

# 21
 • Мнения: 24 631
Свекърва ми и зълва ми са като дупе и гащи.
Какъв е проблемът? Искаш ти да си като дупе и гащи със свекърва ти? Или със зълва ти? Или и с двете?

# 22
 • София
 • Мнения: 3 712
Не се бъркай там и не се занимавай. Защо ти е да се затормозяваш излишно? Ако не свекърва ти и/или зълвата не искат да участват активно морално и финансово в живота на детето ти, ти какво, ще им се молиш ли? И го казвам това, при положение, че се намирам в сходна ситуация, като единствената разлика е, че дъщерята на зълва ми е само с три месеца по-голяма от сина ми. Пълен игнор. Ако искат да му подарят нещо или да му обърнат внимание, нека заповядат. Аз детето не съм си оставила гладно, жадно или босо.

# 23
 • Мнения: 17
Аз не искам от тях да ме отменят и да ми гледат детето постоянно или нещо подобно това мога да си го правя за мен е важно да има уважение както към едното дете така и към другото.
Както се сеща за едното дете така и за другото но добре приемам всички съвети няма да се меся там където не съм желана.
И пак казвам защото май не ме бяхте разбрали правилно не иска от нея да ми гледа детето нито ще и го оставя да го гледа. Искам уважение!!!!!

# 24
 • Мнения: 3 721
Аз пък те съветвам да не търсиш нито уважение, нито внимание. Живей си живота и гледайте да сте добре в семейството си. Вашето щастие не бива да зависи от това, дали свекърва ти те уважава или не.

# 25
 • Мнения: 40 892
Заключвам по желание на автора.

Общи условия

Активация на акаунт