Генетичен неинвазивен пренатален тест след 10 седмица- кой избрахте?

• 187 565
  • 1 708
  •   1
Отговори
# 1 260
Аз го направих миналата седмица и още чакам резултати.
Здравейте, Какво е мнението ви за тест VERACITY в Synevo. Цената от 590лв. изглежда нереално ниска спрямо повечето на пазара. В 15 седмица и 6 дни съм. За момента резултатите от БХС и фетална морфология не са притеснителни, възрастта ми е 31, но обмислям дали да не направя базов пренатален тест за свое спокойствие.

# 1 261
  • Бургас
Здравейте, аз съм пред същата дилема.Бих желала за собствено спокойствие да се застраховам с един пренатален тест.На 31 съм,втора бременост, нямам притеснения след БХС и ФМ четох доста и на мога да преценя кой да си пусна.Искам нещо базово.Някакви препоръки или съвети трудно ми е да избера с толкова много възможности?

# 1 262
Да, всъщност защо е такава огромна разликата в цената на тестовете?
Ние все още се чудим, май ще правим след Бхс ако нещо излезе ( да не дава Господ). По-скоро за пола ми се иска 😁  Нямаме генетична предразположеност и двамата.

# 1 263
  • София
Ние все още се чудим, май ще правим след Бхс ако нещо излезе ( да не дава Господ). По-скоро за пола ми се иска 😁  Нямаме генетична предразположеност и двамата.
Защото различните тестове покриват различни неща. А БХС не е толкова сигурно колкото се представя да е.

# 1 264
Защото различните тестове покриват различни неща. А БХС не е толкова сигурно колкото се представя да е.
Говоря за разликите между пренаталните на тази и друга лаборатория. Знам какви са разликите между бхс и генетичен.

# 1 265
Аз правих тест на скоро, понеже има много тестове,  не знаех кой да избера. Затова се обадих в болницата дето се следя, и те ми препоръчаха кой да направя. Дадоха ми доста информация, и за мое учудване не ми прероръчаха най- скъпия.

# 1 266
Здравейте, миналия вторник правих niptify в cell genetics, но все още нямам резултат. На тези, които са избрали тази лаборатория, по мейл ли получихте резултатите или ги проверявахте в тяхната система. По Егн излиза, че имам регистрация, но не си спомням да сме обсъждали нещо за парола. Благодаря.

# 1 267
В cell genetic правих. Пращаха в Калифорния.
Пуснах в сряда и следващия четвъртък сутрин получих мейл, а малко по-късно и обаждане.

# 1 268
Аз правих също Niptify през ноември. Пробите се пращат в Естония, на Cell Genetics сегашните NIPT тестове са в Испания (Nace, Nace 24, Zenit by Nace) и Естония (Niptify).
Дадох проба понеделник сутрин (11.11) и на следващия понеделик (18.11) около 14ч ми пратиха мейл с резултатите и ми звъннаха след няколко минути по телефона.

# 1 269
Понеже ми излизат нотификации, а за последно бях активна тук преди година и половина, искам само да вдъхна кураж на всички притеснени бъдещи мами.

Моето бебе, което попадна в статистиката като висок риск за Даун (1:78), в момента спи сладко, а кошмарът между феталната морфология и резултатите от нипт са само неприятен спомен.

Желая ви от сърце всичко най-хубаво! ❤️

# 1 270
  • София
Sofia22 - на коя фирма е бил НИПТ?

Това е от хубавите грешки.

Последна редакция: вт, 21 яну 2025, 18:06 от NadezhdaML

# 1 271
[quote author=Rubitooo link=topic=1229728.msg49168883#msg49168883 date=1737116094]
Pin_Point,аз пуснах базовия пакет,така ни посъветва Др Михова ФМ.Обясни ни,че за др няма смисъл тъй като намалява процента на достоверност каза,че ако за Даун и др 2 (немога да се сетя) ако е 99% то за др намалява на 70% нз поради каква причина🤷♀Решихме да я послушаме и пуснахме базов пакет в лабораторни та на Genomix .Като влезнеш в сайта има и колело с отстъпка на нас ни се падна 300 лв отстъпка което си е доста добър процент надолу:)
Zimk02 това е мн полезна информация:))Благодаря❤
[/quote]
Как ще намалява достоверността?
Това изследване е на база молекулярно...
Тоест изследва се хромозомно... Има книги и Интернет, човек да прочете. Каква е тази докторска? Извинявайте, че го казвам, но съм в потрес.
Аз също съм бременна и направих премиум пакета. Абсолютно човек може да се обогати с прочит, или в лабораторията да му се обясни абсолютно всичко.

# 1 272
ХрисиС,смятам,че Др Михова е компетентен лекар и е доста по запозната по темата от повечето от нас без медицинско образование!Може и аз да не съм се изразила правилно,но това което разбрах е,че на 70% могат да се хванат останалите аномалии.Тоест 99.9 са по-скоро за 3 те основни аномалии.Склонна съм да вярвам тъй като нито един НПТ не дава 100% предполагам ,че не е само лично нейно  менение. Има и фалшиво позитивни и фалшиво отрицателни тестове ,тогава как стават такива грешки?

# 1 273
ХрисиС,смятам,че Др Михова е компетентен лекар и е доста по запозната по темата от повечето от нас без медицинско образование!Може и аз да не съм се изразила правилно,но това което разбрах е,че на 70% могат да се хванат останалите аномалии.Тоест 99.9 са по-скоро за 3 те основни аномалии.Склонна съм да вярвам тъй като нито един НПТ не дава 100% предполагам ,че не е само лично нейно  менение. Има и фалшиво позитивни и фалшиво отрицателни тестове ,тогава как стават такива грешки?
Микроделеции са на 83%,което е много висок резултат.
Относно грешки, стават във всяка една област, тук говорим за достоверност...

# 1 274
При основните аномалии шансът за хванат пробрем е над 99% в повечето случаи.
При микроделенциите и дупликациите варира между 60-80% в зависимост. Това си е официална статистика и например на NiftyPro си го има отбелязано.
От друга страна, не разбирам напълно доводите на лекарите.
Не съм сигурна дали например синдрома на Ангелман(за него се сещам) може да се хване на ехограф, по-скоро не. Това значи че ако не пуснеш тест шансът да се засече клони към 0%. С тест поне имаш едни 60-80% шанс да се хване.

Общи условия

Активация на акаунт