Баница – как я правите?

• 273 202
  • 447
  •   1
Отговори
# 285
  • BRUXELLES
*Pukanka* Радвам се , Че си останала доволна!  Simple Smile

# 286
Правя баница по няколко начина. Имам една, която дъщеря ми много харесва, а и много лесно се прави.Не мога да приложа сникмов материал , но вие ще си я представите.

6 яйца
сирене (колкото обичате-)
1 пакет кори за баница
300-350 мл прясно мляко
краве масло или олио

За печенето ползвам тавата на фурната- побира идеално листата на  корите. Подмазвам ч с мазнина и слагам 2 листа кори. Върху тях натрошавам малко сирене. След това пак 2 листа кори и пак сирене и така докато завърша накрая с един или два листа кори. Нарязвам я на парчета и нареждам отгоре няколко парченца краве масло или малко олио, но с краве масло е по-хубава- придобива невероятен аромат от него. В отделен съд разбивам 6 яйца и 300-350 мл прясно мляко. С тази смес поливам баницата отгоре, след което пека на около 180-200 градуса във фурната.
Бон апети!

# 287
Leo много ни хареса баницата   bouquet в къщи посред нощ ме накараха да направя още една  #Crazy само да те питам ако сложа по малко кис мляко а повече сиренце дали ще стане солена благодаря за хубавата рецептичка  Wink

# 288
Радвам се, че ви е харесала Hug. Ориентирай се по сиренето, ако не е солено сложи повече, ако обаче е солено по-добре с повече мляко.  Flutter

# 289
Правя различни видове баница и от различни видове кори.
Любимата в къщи е обаче и най-лесна.
Кори "Сърбианка" или някакви други тип домашни (те са по-дебели)
Тавичката се намазва с масло или олио. Корите се намазват не много обилно с майонеза и се поръсват със сирене (колкото ви е вкусно) завиват се на фитилче и се нареждат в тавичката. Отгоре също се намазва с майонеза и се пече във фурната до като се зачерви.
Ако обичате по-мазничко може да сложите отгоре и малко парченца масло. Сиренето може да се смеси или замени с извара.
На 1 пакет "Сърбианка" ми отива 1 майонеза например Олинеза, от по-големите опаковки ,не от най-мъничките.
Аз се изривам от яйца, но майонеза (или яйчен меланж) мога да ям така че тази баница е супер за такива като мен.
Да ви е сладко!
Не изчетох цялата тема , затова Sory ако такава рецепта вече има.

# 290
Аз купувам  от готовите  печени кори за баница,10 яйца,сирене и кисело мляко.

# 291
  • София
аз снощи правих баницата на Mamica със сметаната и киселото мляко

стана разкошна - и естествено свърши,
милата не можа и да изстине дори

много ти благодаря за рецептата   bouquet Hug

# 292
Искам и аз да похваля баницата на Морена. Няколко пъти вече се провалям в правенето на баници. Тоя път стана страхотна! Облизах си пръстите направо! Simple Smile Определено вече ще я правя така.

Благодаря за страхотната рецепта, Морена!

# 293
  • В светлината на слънцето
Да дам един глас за баницата на Лео. Преди време я видях в някакъв вестник или списание, не помня вече. Видя ми се интересна и я пробвах. Е, няма такава вкуснотия.  Peace
Друга любима баница у дома е залятата с майонеза. Тоест приготвена по традиционния начин с фини кори, а на финала се намазва с кофичка майонеза. Става също нещо божествено.
Естествено, баниците на мама са нещо съвсем друго. Особено, ако са от домашни кори.  Peace Любимата ми баницоподобна вкуснотия са т.нар. търкалаци. Правят се с домашни кори, сирене, без яйца и се пекат на огън върху сач, след което се мажат обилно с масло. Другият им вариант е с двойно разточени кори, без сирене и яйца, печени по същия начин, намазани с масло, но полети след това с топло мляко. Невероятни са и двата вида. Peace

# 294
 Морена,сърдечни благодарности за перфектната рецепта.Цялата фамилия беше очарована от баницата .Изядохме я заедно с паричката :}}

# 295
  • Пазарджик/Лондон
У нас фаворити са баницата на Морена и на Лео, напоследък и тази правя : http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=447977.msg13585158#msg13585158

Морена, Лео -   bouquet  bouquet  bouquet!

# 296
*Pukanka* Радвам се , Че си останала доволна!  Simple Smile

Много ме заинтригува баницата с мая!

# 297
  • Sofia
Много ми е приятно, че сте доволни момичета!  Hug

# 298
момичета,моля спешно-къде да намеря рецептите на баниците на ЛЕО и МОРЕНА .благодаря.Действайте експедитивно-времето тече. Laughing

# 299
  • В лудницата на 2-рия етаж.
момичета,моля спешно-къде да намеря рецептите на баниците на ЛЕО и МОРЕНА .благодаря.Действайте експедитивно-времето тече. Laughing
На 1 страница

Общи условия

Активация на акаунт