СЕДМИ клас 2019/2020 - Трета изпитна седмична тема - (29.06 - 05.07)

• 81 085
  • 1 905
  •   1
Отговори
# 390
  • София
В 11 и 12 клас според програмите за профилиращи предмети, по съответния език изучават доста произведения в оригинал, изучават културата като цяло, дори и политическите системи на държавите.
Ааа, добре. Simple Smile
Понеже навремето в 8, 9 и 10-ти клас имахме предмет "Английска и американска литература", та се изплаших, че го няма вече. Но виж, не се сетих за 11 - 12-ти клас.

# 391
  • Благоевград
Ходихме да видим оценените работи, но по математика на втори модул не можаха да ми кажат коя задача как е оценена. Виждаш едни тикчета и това е. Така ли е при вас? И въобще, ако разбереш, че са те поокастрили може ли да възразиш някъде?

# 392
Знам, знам за статистиките, знам за ДЗИ след 12 клас. Просто с нищичко не ме впечатлява. И бал за там има девойката ми, но...много, много се чудя за това училище.
Какво би те впечатлило?

# 393
Бе май във фег не съм чула такъв предмет. Обсъждали са разни неща в часовете по френски, включително книги. Но чак френска литература като предмет не. Имаха французойка за някои часове, не знам дали просто не им допадна...не беше много впечатляващо. Най-хубаво беше на летните лагери Wink във френско семейство.

# 394
В 91 НЕГ ми харесва, че имат германци, които обучават децата. Но за там няма да ни стигне бала.

# 395
В 91 НЕГ ми харесва, че имат германци, които обучават децата. Но за там няма да ни стигне бала.
Тогава каква друга по-добра алтернатива имате, освен 73-то? Частно училище може би...

# 396
  • София
Не знам дали сега е така но по времето, когато аз учех в учебниците по френски за 9,10 и 11 клас се изучаваха хронологично френски автори и френската литература не беше отделен предмет, а просто част от френски език.

# 397
  • София
При нас литературата си беше съвършено отделен предмет.
Ще си вадя довечера пак бележниците да възстановя точната картина, че нещо ми се изгуби как бяха разпределени часовете по английски A, B и C и да не би пък литературата да е била А.
Но така или иначе надълго и широко учехме произведения в оригинал. Спомням си, обаче, че много не карахме по учебник. Имах дебела папка с ксерокопия, които ни раздаваха. Да не би само в нашето училище да се е учело по този начин.

# 398
  • София
Някой има ли представа дали при наличие на диоптър могат да откажат да запишат ученик в ТУЕС? Говорим за евентуален малък диоптър.

# 399
Че има ли програмист с идеално зрение? То след ДО едва ли ще се намери дете без очила Sad.
Диоптрите не може да са проблем.

# 400
  • Бургас
Здравейте Simple Smile

Чета ви цяла година и много ми помогнахте, да се ориентирам в дебрите на НВО Simple Smile

Синът ми се представи прилично на изпитите и има бал за почти всички училища в Бургас, но се оказа, че така решението е даже още по- трудно, когато няма конкретно желание! Един от вариантите /доста предпочитан от него/ е новото училище за програмиране, където паралелките са професионални.
По- рано през година, бяхте споменали че такава паралелка би могла да е пречка за кандидатстване в някои чужди университети /или поне, аз съм останала с такова впечатление/. Има ли нещо такова ? И по конкретно за това училище: http://www.codingburgas.bg/ .

Благодаря ви за цялата информация, която ни давате наготово!

# 401
Чета отзиви за 31 и 22 от минали години. И една майка е споделила, че детето й е било класирано в 31 СУЧЕМ като единственото момче в паралелка с 29 девойки:rolling_eyes: Сега си дадох сметка, че в училищата без квоти и това може да се случи....
Просто майка, ще се оформим групичка по интереси:smile:
За коя паралелка  в 31 во става дума?

# 402
Предполагам, че за езикова. Темата беше от 2010:) Аз рових за мнения за 22 СУ и попаднах на този отзив, че са се отказали от 31 СУЧЕМ поради тази причина.

# 403
  • София
Познатото дете в 18-то са може би 3 или 4 момчета във френската паралелка.
Мене хич не ме радват тези постановки без квоти.

# 404
На първо класиране излиза ли някаква информация за паралелката с разпределение на децата по пол?

Общи условия

Активация на акаунт