СЕДМИ клас 2019/2020 - Трета изпитна седмична тема - (29.06 - 05.07)

• 81 071
  • 1 905
  •   1
Отговори
# 735
Така. Можете да дишате спокойно. Измененията в рамковите планове засягат само училищата по изкуствата, културата и спортните училища.

# 736
  • у дома...
Парола за таблицата на Джина има ли някой?

# 737
  • софия
При вас има ли нанесени оценките от свидетелството в прием.мон?

# 738
  • Бургас
Няма ги още. Аз рефрешвам по 100 пъти на ден, тъй като оценката по математика ще си я разберем от там. 🙄 Класната нямала право да я съобщи, а учителката няма да я коментирам, че на агресия ме избива.

# 739
  • София
Ученето не е само за придобиване на практически знания и умения, а за да развива децата. Математиката развива модели на мислене, които са безценни, независимо дали ще им се наложи да смятат тангенси и котангенси в ежедневието/ професията си.
Поне на мен -  от село -  5-те години математика в МГ това ми донесоха, независмо че никога повече не ми се наложи да уча/ползвам математика в живота си.

# 740
Цъкни на секция Желания и виж какво пише.

# 741
..... Ако не ви достига бал за 1-ва и 2-ра немска, но ви е достатъчен за английска или френска гимназия, бихте ли записали детето си в 35-то, за да може все пак да учи немски като основен език? За София иде реч, да поясня. Благодаря предварително на запознатите с тези училища и отзовали се Simple Smile
                  Аз бих го записала без колебание! Голямата ми дъщеря не влезе в НЕГ ,а балът и стигаше за други гимназии с различен език.Тя искаше немски и за щастие същата година 35-то стана езиково и тя завърши първия випуск.До 7 кл учеше АЕ и сега знае и двата езика.Не виждам смисъл да мъча детето си ,ако не иска да учи  различен език от НЕ.
                 Сега водим битки на домашен терен по въпроса - защото мама иска едно,а детето иска друго и аз ,естествено,съм зад детенцето. Yum Чакам 3-ти за да видя кой ще победи.

# 742
  • Пловдив
И при нас няма.

# 743
  • Стара Загора
При нас - не. Но пък получи съобщение в Школо.бг статус - завършва аххаха

# 744
  • София
Мисля, че въпросът не опира до това " ще ми трябва-няма да ми трябва", а опира до размърдване на мозъчните клетки и  получаване знания, придобиване на умения, изграждане и надграждане на представи и не на последно място-обща култура и нагласи.
Това е идеалният случай, какъвто за съжаление не наблюдаваме.
Знанието за видовете почви в Африка и разпространението им надхвърлят по мое мнение разумното ниво на обща култура.
Основният ми проблем с образователната ни система е, че залага на изцяло погрешното схващане, че ако учат повече на брой факти, ще се повиши нивото на образованост.
А според мен идеята е да им формират начин на критично мислене, на информирано вземане на решения, на емоционална уравновесеност, способност за справяне в различни ситуации на база добра обща култура и умение да търсят и намират информация от типа през коя година е издадено едикоеси стихотворение (и такъв въпрос срещнах на ПИ).

# 745
  • София
Не.

# 746
  • София
Като човек, на който му се налага да оценява или да участва в оценките на служители, смятам, че основен проблем е лошата или въобще връзката на знания и съответни умения, които знанията носят. По мое мнение, това се дължи на прекалената наследена академичност на средното образование. Масово се завършва училище или дори университет без грам умения за търсене и анализ на информация, презентиране. Докато преподаването на академични знания не бъде подчинено на придобиването на подобни умения, резултатите ще са все такива, за което е необходима тотална смяна в концепията и методите на преподаване.

# 747
И при нас няма.
               При нас има това: "Важно: Оценките от свидетелствата се прехвърлят при подаване на заявление или на по-късен етап, при синхорнизация."

# 748
Момичета, кое училище, според вас е по-добро - 133 или 32? Ще го пишем като алтернатива, но се чудя кое да е по-напред.
Момиче с 422 точки какви алтернативи има? Какво мислите за НТБГ? Предварително благодаря!

# 749
  • софия
Didia, крачка пред нас сте Simple Smile

Категорично 133то. Въпреки критиките ми към ръководството. 133то училище е по-малко, имат *4 паралелки на випуск, няма текучество при преподавателите по основните предмети (сериозни и изискващи са).

Общи условия

Активация на акаунт